Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodli skúsenosti a motivácia. Slovan posilnil bývalý brankár Detroitu

Kanadský hokejový brankár Jared Coreau sa po ročnej pauze vracia do Bratislavy, po pôsobení v tíme Bratislava Capitals v druhej polovici sezóny 2020/2021 sa teraz upísal úradujúcemu slovenskému šampiónovi HC Slovan Bratislava.

05.08.2022 12:41
Jared Coreau Foto:
Jared Coreau v drese Linzu.
debata

Tridsaťročný Kanaďan súhlasil s podmienkami kontraktu na dva roky a v bránkovisku doplní slovenské duo Samuel Baroš, Samuel Hlavaj. Informuje o tom oficiálny web Slovana.

Jared Coreau v minulosti odchytal v zámorskej NHL spolu 21 duelov za Detroit Red Wings, dosiahol v nich dve čisté kontá a priemer 3,74 inkasovaného gólu na zápas.

Ďalších 221 súbojov absolvoval v AHL. V decembri 2020 premiérovo v kariére zamieril do Európy a za tím Bratislava Capitals v Ice Hockey League zaznamenal 26 štartov. Ročník 2021/2022 strávil v rakúskom Linzi.

"Príchod Jareda Coreaua je výsledkom dlhodobej práce klubového skautingu. Od konca uplynulej sezóny sme sledovali veľké množstvo brankárov z USA a Kanady.

Nechceli sme sa však unáhliť, pretože nám bolo jasné, že vzhľadom na ambície klubu v extralige aj na medzinárodnom ľade potrebujeme kvalitného a skúseného brankára.

Jared má na svojom konte 21 zápasov v NHL a takmer 250 v AHL. Zo všetkých brankárov, o ktorých sme uvažovali, má najviac skúseností.

Zo vzájomných rozhovorov sme nadobudli pocit, že po vlaňajšej sezóne, ktorú strávil v slabšom tíme, má obrovskú motiváciu hrať v Slovane a opäť bojovať o trofeje.

Navyše, z predchádzajúceho pôsobenia v Bratislava Capitals veľmi dobre pozná tunajšie prostredie a do Bratislavy sa vyslovene teší," prezradil športový riaditeľ Slovana Oto Haščák.

Najslávnejšie hokejové rodiny Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
BRATIA ESPOSITOVCI
Tony Esposito (1969-70 -...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jared Coreau