Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší spor v slovenskom hokeji. Rozbuškou sa stalo rozhodnutie zväzu

Výkonný výbor SZĽH schválil nový model súťaží. Podľa neho sa zruší doteraz zaužívaná baráž a po novom budú najlepší tímy z 2. ligy aj Slovenskej hokejovej ligy postupovať priamo.

29.07.2022 14:52
SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Foto: ,
Prezident HK Nitra a predseda predstavenstva Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) Miroslav Kováčik.
debata (7)

Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) však tvrdí, že o modeloch súťaží rozhoduje Ligová rada a nie VV SZĽH, a zaskočilo ju aj neskoré rozhodnutie v tejto dôležitej veci.

„Boli sme v Bratislave aj včera a keď sme sa dozvedeli nemilú novinu, museli sme reagovať. To, že VV rozhodol bez odbornej diskusie a bez analýzy dát, to nás veľmi mrzí. My sme vyvinuli iniciatívu a predložili sme kopu argumentov, aby sme zachovali model, ktorý tu platil doteraz,“ uviedol predseda predstavenstva APHK Miroslav Kováčik.

Šimon Nemec Čítajte viac Útočník to má ľahšie. Nemec aj tak cíti veľkú šancu

Podľa neho nebola rešpektovaná vôľa minimálne 11 klubov extraligy. „Nepotrebujeme vyvolávať konflikty, chceme spájať hokej, ale VV naozaj nezačal dobre. Máme záujem posúvať hokej dopredu, ale to pôjde ťažko, keď sa takto začalo,“ skonštatoval Kováčik.

Kluby musia do 5. augusta predložiť potvrdenie o splnení záväzkov za minulú sezónu. Výkonný výbor SZĽH bude následne schvaľovať licencie na štart v jednotlivých súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja. Model priameho postupu bude kopírovať aj tretia najvyššia slovenská súťaž.

SR Bratislava šport hokej IHL I-Clinic BAX Čítajte viac Bratislava Capitals hlási definitívny koniec. Čo zaň môže?

„Takéto zásadové rozhodnutie šesť týždňov pred štartom ligy je totálne neprofesionálne a nekoncepčné. Tímy musia mať jasno do konca kalendárneho roka, toto je nonsens. Na konci mája sme sedeli všetky kluby spolu a 11 klubov sa jednoznačne vyjadrilo, že sú za zachovanie súčasného modelu súťaže,“ vysvetľoval prezident Dukly Trenčín Miloš Radosa.

APHK má svojho zástupcu v Ligovej rade, je ním Imre Valášek: „Z nášho pohľadu robí VV veci, ktoré nemá v kompetencii. Pretože Ligová rada určuje model súťaže. A ja ako člen Ligovej rady môžem povedať, že sme nič také neschválili. Takže nerozumiem celkom, prečo tomu teraz bolo takto,“ povedal Valášek.

Hokejisti z Európy so šancou presadiť sa v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Lukáš Klok (ČR, obranca): Arizona.

Riešenie celého sporu je nateraz v nedohľadne, Kováčik v tejto chvíli nevidel priestor na diskusiu: „Ťažko sa komunikuje, keď predložíme x argumentov a druhá strana nemá nič. A nepríde so žiadnymi analýzami, dátami a skúsenosťami. Žiadne vyspelé ligy takýmto spôsobom nehrajú. Netvrdím, že to je ideálny model, ale na zmenu teraz nevidíme dôvod,“ dodal Kováčik.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #šport #SZĽH