Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja extraligisti oznámili mená nových trénerov. Spišiaci aj príchod zvučnej posily

Dvaja účastníci hokejovej extraligy zverejnili mená svojich trénerov pre ďalšiu sezónu.

13.05.2022 15:38
SR Hokej TEL Spišská Nová Ves tréner TK POX Foto: ,
Sprava útočník Michael Vandas, hlavný tréner Vlastimil Wojnar, primátor Spišskej novej Vsi Pavol Bečarik, generálny manažér Richard Rapáč, kapitán Branislav Rapáč a športový manažér Radomír Heizer počas tlačovej konferencie.
debata

Hráčov Spišskej Novej Vsi povedie Čech Vlastimil Wojnar, hokejistov Liptovského Mikuláša bude trénovať Ján Šimko. Wojnar na Spiši nahradil Miroslava Mosnára, na Liptove Petra Mikulu strieda jeho asistent Šimko.

Do kádra Spišiakov pribudol útočník Michael Vandas.

Pre 44-ročného Wojnara pôjde o prvé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Trénerskú kariéru začal dvomi sezónami v Záhrebe, od roku 2012 pôsobil v štruktúrach českého extraligového klubu HC Oceláři Třinec.

Od októbra 2018 bol hlavný tréner farmy třineckého klubu HC Frýdek-Místek, ktorý pôsobí v druhej najvyššej súťaži. V ročníku 2019/2020 viedol chorvátsku reprezentáciu.

"Naša priorita bolo angažovať slovenského alebo českého trénera. Mali sme vytypované viaceré mená a z nich nám pán Wojnar vyšiel ako najlepšia voľba. Dlhé roky pracoval v Třinci, ktorý je jeden z najlepších klubov v Česku a v uplynulých troch rokoch dosiahol majstrovský hetrik.

Verím, že jeho angažmán u nás bude úspešný a splní stanovené ciele," uviedol kapitán tímu Branislav Rapáč, ktorý spolupracuje s bratom Richardom na budovaní kádra.

Dávid Bondra. Čítajte viac Dávid Bondra pred tridsiatkou ukončil kariéru. Na krok reagoval aj jeho otec

"Tento angažmán si veľmi vážim. Slovenská extraliga je veľmi kvalitná súťaž. Videl som asi 20–25 zápasov Spišskej Novej Vsi, ktorá hrala moderný hokej.

Mám pred sebou novú výzvu, pretože tím sa len tesne neumiestnil na priečke zaručujúcej priamy postup do play off," uviedol Wojnar.

Pre 31-ročného útočníka Michaela Vandasa bude Spišská Nová Ves štvrtý klub v slovenskej extralige. V nej obliekal prevažne dres Popradu, zahral si však aj za Zvolen a Slovan Bratislava. Uplynulé tri ročníky odohral v drese „kamzíkov,“ v sezóne 2021/2022 nastúpil do 36 zápasov.

Do štatistík si pripísal 24 bodov za 7 gólov a 17 asistencií. V novom pôsobisku by sa mal stať jedným z lídrov tímu.

Slovan, oslavy Čítajte aj Vstaňte, keď ste belasí! Pozrite si majstrovské oslavy Slovana

„Je to hráč, ktorý nám pasuje do koncepcie. Je rýchly, silový a veríme, že nám pomôže. Bol jedna z našich najdôležitejších volieb pre nasledujúcu sezónu. Konzultovali sme to, nebolo to jednoduché, no napokon si z množstva ponúk vybral našu,“ povedal športový manažér Radomír Heizer.

Vandas bude v novom pôsobisku nosiť dres s číslom 45 a teší sa na nový angažmán. „Mám rád veľké výzvy, preto verím, že naplním klubové očakávania. Nebude to ľahké, ale verím, že to pôjde,“ poznamenal Vandas. Okrem neho by do kádra mali pribudnúť ešte dvaja strední útočníci a jeden obranca.

Šimkova veľká výzva

Šimko na lavičke Liptovského Mikuláša vystrieda Petra Mikulu, pri ktorom v sezóne 2021/2022 pôsobil ako asistent. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Liptáci začali sezónu 2021/2022 s hlavným trénerom Milanom Jančuškom, ktorého v priebehu ročníka nahradil Mikula. Ten v klube nebude pokračovať, ale jeho asistent Ján Šimko áno.

"Po ukončení sezóny mi zavolal pán Michalík s tým, že boli s mojou prácou veľmi spokojní a aby som nereflektoval na iné ponuky. Ponúkol mi pozíciu hlavného trénera Liptovského Mikuláša. Samozrejme, že ma to potešilo a vstúpiť do extraligových vôd ako hlavný tréner je pre mňa veľká výzva.

Vzhľadom na to, že trénersky pôsobím pri mužoch už štvrtú sezónu, som túto ponuku prijal a s vedením sme sa prakticky veľmi rýchlo dohodli. Pocity nateraz idú bokom a hlavnou témou bude pre mňa komunikácia s vedením o hráčskej skladbe mužstva.

Aký bude kvalitatívny rozmer, je otázka na vedenie. Moja prioritná požiadavka však je, aby išlo o hráčov s charakterom a úspech bol pre nich motiváciou pre každodennú tvrdú prácu.

Verím, že sa nám podarí dať dohromady partiu hráčov, ktorá bude chcieť hrať výborný hokej a rozdávať radosť mikulášskym fanúšikom," uviedol Šimko.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Spišská Nová Ves #MHK Liptovský Mikuláš #Michael Vandas