Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna neúcta. Stavjaňa vysvetlil, prečo zahodil striebro

Antonín Stavjaňa je emotívny človek. Chlapci z Nitry by o tom vedeli rozprávať. Alebo fanúšikovia, ktorí sedávajú za hokejovou striedačkou v Nitra aréne.

04.05.2022 08:30
Antonín Stavjaňa Foto: ,
Tréner Antonín Stavjaňa na lavičke HK Nitra (vzadu uprostred).
debata (1)

Po šiestom finálovom zápase play off proti Slovanu, po tom, ako si prevzal striebornú medailu za 2. miesto v extralige, ju nečakane zahodil. Do nitrianskeho kotla. Človek by si povedal, že sa mu málilo, že po vyhecovanej sérii nedokázal túto medailu prijať.

Ale bolo to napokon inak. Pre portál sport.aktualne.cz kouč, ktorý strávil na lavičke Nitry osem z uplynulých desiatich sezón, vysvetlil svoje pohnútky.

"Robím to tak roky, ja tieto veci nearchivujem. Obyčajne to niekomu darujem, niekedy spontánne, inokedy premyslene. Predchádzajúcu medailu som venoval dievčatku, ktoré bývalo nad nami a bolo obrovskou fanúšičkou Nitry.

HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Čítajte viac NÁZOR: Niekto si povie, že Slovanu stačilo nič nepokaziť. Ani to nie je ľahké

Predtým som dal medailu skupine vozíčkarov, ktorí nás podporovali a jazdili občas aj na vonkajšie zápasy. Doma si žiadnu výstavku nerobím, to je ten dôvod," vysvetlil tréner, ktorý po sezóne Nitru opustí. Chce byť viac s rodinou a tiež plánuje oddych od hokeja.

Takže ešte raz, žiadna neúcta? „Nie, v žiadnom prípade. Tentokrát som to hádzal do priestoru, kde bývajú bubeníci a nitriansky kotol. Bolo to z mojej strany poďakovanie,“ do­dal.

Majstrovské oslavy Slovana na Primaciálnom námestí Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia hokejového Slovana počas osláv...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa