Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dávid Bondra pred tridsiatkou ukončil kariéru. Na krok reagoval aj jeho otec

Slovenský útočník Dávid Bondra ukončil vo veku 29 rokov profesionálnu hokejovú kariéru.

03.05.2022 15:46
Dávid Bondra. Foto: ,
Dávid Bondra.
debata (1)

Informovala o tom oficiálna stránka HK Poprad, v ktorom odohral sezónu 2021/2022.

Syn legendy slovenského hokeja Petra Bondru odohral v popradskom drese dve etapy svojej kariéry. Tri sezóny v rokoch 2016 až 2019 vyústili do dvoch účastí na MS.

SR Hokej MS2022 Zraz Kaufland Cup ZAX Čítajte aj Káder doplnia finalisti i medailisti. Nielen Bučeka vyradilo zranenie

Počas kariéry odohral dve sezóny v KHL, vyskúšal si českú extraligu vo farbách Komety Brno a sezónu 2021/2022 začal v drese Bratislava Capitals v IHL.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma podporovali v reprezentácii alebo v jednotlivých kluboch. Moje veľké poďakovanie patrí HK Poprad, ktorý mi dal šancu hrať profesionálny hokej. Som pripravený naštartovať novú, nie hokejovú kariéru. Teším sa na nové výzvy s rodinou,“ uviedol Dávid Bondra, ktorý očakáva prírastok do rodiny.

Jeho otec Peter Bondra je hrdý na kariéru svojho staršieho syna:

„Podporujem jeho rozhodnutie. Verím, že jeho nová kariéra bude nemenej úspešná a jeho vzdelanie a pracovitosť z hokeja sa prejavia na jeho novej ceste životom.“

V Poprade končí 13 hráčov

V kádri HK Poprad skončilo po sezóne 13 hráčov vrátane útočníkov Petra Bjalončíka, Dávida a Nicholasa Bondrovcov či Michaela Vandasa. Dlhodobé zmluvy podpísali ešte pred sezónou 2021/2022 len útočníci Dávid Skokan, Patrik Svitana a obranca Adam Drgoň.

HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Čítajte aj Medailu hodil do publika. Stavjaňa vysvetľoval, prečo končí v Nitre

Dres „kamzíkov“ si v nasledujúcej sezóne už neoblečú brankári Tomáš Tomek a Anton Todykov, obrancovia Petr Ulrych (zamieril do Trenčína), Marek Hudec, Peter Novajovský, River Rymsha (Hradec Králové) a Mikael Tam a útočníci Peter Bjalončík, Michael Vandas, Dávid Bondra, Nicholas Bondra, James Livingston a Cole Ully.

Klub k týmto trinástim hráčom na oficiálnej stránke uviedol, že sa „buď nedohodli s vedením na predĺžení spolupráce, alebo nebol záujem o pokračovanie z jednej alebo druhej strany.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Dávid Bondra