Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina dala do boja o extraligu všetko. Niektorí skončili na infúziách

Nevyšlo im to ani po druhýkrát. Hokejový klub Vlci Žilina si ani v nasledujúcom ročníku nepredstaví medzi elitou.

25.04.2022 13:51
SR Žilina SHL hokej TEL baráž 5. L. Mikuláš ZAX Foto: ,
Eduard Hugo Jansons (Žilina) v súboji s Artursom Salijom a Adamom Haluškom (Liptovský Mikuláš).
debata (1)

V nedeľňajšom piatom zápase baráže slovenskej extraligy podľahli MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:4 a celú sériu prehrali 1:4 na zápasy.

„Prevláda vo mne sklamanie, teraz akoby ani nebolo čo hodnotiť. Táto séria nám nevyšla. Bojovali sme, dali sme do toho všetko, ale nevyšlo to,“ povedal po domácom zápase obranca Žiliny Marek Drtina.

Hokejisti nie sú žiadne bábovky a potvrdzujú to aj slová skúseného beka.

So spoluhráčmi vyhrali prvý zápas 2:1, ale na viac im už nezostali sily. Obzvlášť po náročnej sérii o barážovú miestenku s Martinom.

SR Žilina SHL hokej TEL baráž 5. L. Mikuláš ZAX Čítajte viac Žilinská nádej na extraligu zhasla. Liptáci sa zachránili

"Po prvom zápase sme v kabíne niečo chytili, mali sme horúčky, doľahlo to na tie unavené telá. Únava hrala rozhodujúcu rolu. Sily strašne rýchlo ubúdali a proti takémuto silnému súperovi to bolo ťažké.

Proti Martinu to bola ťažká séria. Dokázali nás posadiť na zadok, my sme sa však zdvihli a otočili sériu. Stálo nás to veľa síl a v baráži to bolo poznať," doplnil Drtina.

Ešte viac svetla do celej situácie vniesol kouč Vlkov Stanislav Škorvánek. Ten nemal svojim zverencom čo vytknúť. Nie div…

"Do posledného zápasu sme išli s tým, že sa pokúsime vrátiť sériu do Mikuláša. Chceli sme ešte zabojovať, ale bolo to už veľmi náročné. Mali sme zdravotné problémy, ale nechceme sa na to vyhovárať.

V závere však bolo cítiť, že súper mal viac síl a my sme nevládali. Vypadli nám dvaja hráči z presilovkových formácií, za posledný týždeň boli viacerí hráči na infúziách. Asi to tak malo byť," uzavrel Škorvánek.

Vladislav Tretiak Čítajte viac Tretiak bol len jeden. Sovietsku stenu nezbúrali ani profíci

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vlci Žilina #MHk Liptovský Mikuláš 32