Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Heroický výkon, znie z Nitry. Slovanistov vystrašili zranenia

Hokejisti HK Nitra sa rýchlo otriasli z prehry 4:6 v prvom finálovom súboji play off extraligy a v sobotu dokázali po veľkej dráme zdolať domáci Slovan Bratislava 2:1 po predĺžení.

23.04.2022 23:29
SR Bratislava hokej TEL finále 2 Slovan Nitra BAX Foto: ,
Zranený Tomáš Zigo na nosidlách v druhom finálovom stretnutí.
debata (2)

Hrdinom duelu sa stal americký obranca Willie Raskob, ktorý v 12. minúte predĺženia strelou z kruhu parádne zavesil a rozhodol o triumfe hostí. Tých výrazne podržal aj brankár David Honzík, ktorý zneškodnil 35 striel domácich.

„Dnes sme podali priam heroický výkon. Všetci chalani hrali obetavo a mali sme aj kus šťastia, to však k tomu patrí. Poďakovať za výkon musím všetkým hráčom, v prvom rade nášmu brankárovi,“ spokojne konštatoval asistent trénera hostí Dušan Milo.

Kým v prvom finálovom zápase videli diváci gólové hody, druhý priniesol defenzívnejší hokej. Nitrianski obrancovia sa celý čas obetavo vrhali do striel.

"Dnes to bolo o niečom inom ako včera. Zomkli sme sa, išli sme, čo to dá, ustáli sme presilovky súpera. V závere sme to hrali už maximálne na emócie a napokon sa nám podarilo streliť víťazný gól.

Z našej strany to bol aj kvalitnejší výkon od brankára. Išli sme do Bratislavy s cieľom jeden zápas vyhrať, čo sa nám podarilo," dodal Milo.

Slovanisti mali síce strelecky navrch (36:24), ale v koncovke sa trápili. Vyrovnať na 1:1 sa im podarilo až v power play bez brankára, keď trinásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času skóroval výstavne Joona Jääskeläinen.

V predĺžení domáci stroskotali na Honzíkovi a v 72. minúte prišlo rozhodnutie z hokejky Raskoba.

„Začali sme omnoho lepšie ako včera,“ hodnotil duel asistent trénera „belasých“ Ján Lipiansky.

SR Bratislava hokej TEL finále 2 Slovan Nitra BAX Čítajte aj Je vyrovnané! Nitra rozuzlila veľkú drámu v predĺžení

"Mali sme dobrý pohyb, podarilo sa nám aj skórovať, no neuznali nám dva góly, čo na nás trochu doľahlo. Potom sme sa trápili v hre 5 na 5. Bol to klasický play off zápas, dlho bol stav 0:0, až deväť minút pred koncom padol prvý gól do našej siete.

Mali sme veľký tlak, verili sme, že niečo z toho zužitkujeme, napokon sme vyrovnali 13 sekúnd pred koncom aj so šťastím. V predĺžení sme mali množstvo šancí, v ktorých sme mohli strhnúť víťazstvo na našu stranu. Nepodarilo sa a sami sme inkasovali."

Domáci stratili v zápase dvoch hráčov. Útočník Tomáš Zigo na konci druhej tretiny nepríjemne dopadol na ľad, z ktorého ho museli odniesť so zafixovaným krkom na pojazdných nosidlách.

Po prvotnom vyšetrení ho s narazenou hlavou a chrbticou odviezli sanitkou do nemocnice, podľa RTVS by sa však mal vyhnúť vážnejšiemu zraneniu.

V tretej tretine odstúpil z hry aj obranca Alex Breton, ktorého zasiahol vystrelený puk do tváre a zakrvavený zamieril z ľadu rovno do ošetrovne. Tržnú ranu mu museli zašívať.

„Určite nás to neteší. U oboch hráčov to nevyzeralo na ľade vôbec dobre. Podstúpia vyšetrenia, viac budeme vedieť zajtra. Dúfam, že čoskoro budú späť,“ dodal Lipiansky.

Séria sa presúva do Nitry za stavu 1:1: „Potvrdilo sa, že druhý zápas je väčšinou úplne iný ako ten prvý. Vyvíjal sa úplne inak, koniec nebol pre nás šťastný. Samozrejme, s jedným gólom sa dá ťažko vyhrať. Je 1:1, ideme ďalej.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra