Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zvolen titul neobháji. Prvý finalista je spod Zobora

Hokejisti HK Nitra sa stali prvými finalistami Kaufland play off Tipos extraligy. V pondelkovom šiestom semifinále zdolali na domácom ľade obhajcov titulu zo Zvolena 2:1 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

18.04.2022 20:26
SR Hokej TEL 1/2 extraliga play off 6. Nitra... Foto: ,
Marek Tvrdoň (Nitra) a Nick Saracino (Zvolen) v súboji o puk.
debata

V boji o titul sa stretnú s úspešnejším z dvojice Slovan – Košice. Stav druhej série je 3:3 a o postupujúcom rozhodne utorkový duel na bratislavskom ľade.

Všetky góly pondelkového zápasu padli ešte v prvej tretine. Víťazný zásah tak zaznamenal Filip Krivošík už v 15. minúte a Nitra dokázala v ďalšom priebehu tesný náskok ubrániť.

6. zápas – semifinále Kaufland play off Tipos extraligy

HK Nitra – HKM Zvolen 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Góly: 11. Hrnka (Tvrdoň, Holešinský), 15. Krivošík (Buček, Nemec) – 3. Kotvan (Csányi, Marcinek). Rozhodovali: Korba, Snášel – Kacej, Šoltés, vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Mezei – Zuzin obaja 5+DKZ za seknutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov.
/konečný stav série: 4:2, postúpila Nitra/
Nitra: O’Connor – Mezei, Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – Holešinský, Rockwood, Sýkora – Tvrdoň, Hrnka, Bajtek – Drábek, Baláž, Varga – Múčka
Zvolen: Rahm – Kotvan, Meliško, Diakov, Roy, Hraško, Kubka, Barcík – Zuzin, Viedenský, Puliš – Leskinen, Krieger, Osterberg – Stupka, Mikúš, Saracino – Csányi, Marcinek, Török

Matt MacKenzie Allan McPherson Čítajte viac Rybička i technický gól. Najproduktívnejší Košičan vyrovnal sériu so Slovanom

Úvodná tretina bola bohatá na šance. Už v 3. minúte sa ujala nenápadná strela hosťujúceho Kotvana, ktorý od modrej čiary prepálil O’Connora.

V 7. minúte mohol vyrovnať skóre domáci Buček, avšak pred poloprázdnou bránou zaváhal.

V 10. minúte sa nepresadil v dobrej šanci ani Rockwood, to ale Nitranov mrzieť nemuselo. O minútu neskôr sa v početnej výhode presadil ôsmym gólom v play off Hrnka, ktorý s prispením Rahma využil presilovku.

V ďalšom priebehu prvej tretiny podržal Nitru brankár O’Connor, ktorý v 13. minúte efektným zákrokom zabránil letiacemu puku, aby skončil v bráne. To dalo možnosť „Corgoňom“ potvrdiť známe pravidlo, nedáš-dostaneš. V 15. minúte poslal Nitru do vedenia Krivošík.

Tomáš Vošvrda Čítajte viac Mikuláš vyrovnal stav baráže, séria sa sťahuje na Liptov

Druhá tretina priniesla opatrnejšiu hru z oboch strán. V polovici tretiny mali „Bryndziari“ výhodu presilovej hry štyroch proti trom, no pri jej realizácii sa príliš ponúkali a pri zakončení viackrát zaváhali. V 37. minúte mohol dať na rozdiel dvoch gólov Rockwood, ale jeho teč Rahm zneškodnil.

Zvolenčania sa snažili z posledných síl zmazať jednogólové manko. Blízko ku gólu boli hostia v 47. minúte, keď puk zastal opretý o bránkovú konštrukciu. Dôraz chýbal Zvolenu aj v 50. minúte pri Saracinovej dorážke.

Hostia skúsili ešte záverečný vabank, no domáci už obetavou hrou nedovolili, aby Zvolen vyrovnal. Nitra tak postúpila do finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Play Off