Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znova otvorili skóre, opäť prehrali. Košice odišli z Bratislavy s debaklom

Hokejisti Slovana Bratislava vedú nad Košicami v semifinálovej sérii Kaufland play off Tipos extraligy 2:0 na zápasy.

08.04.2022 21:19
Slovan - Košice Foto: ,
Tomáš Zigo (Slovan) a vpravo Michal Chovan (Košice) vo vzájomnom súboji.
debata

Po štvrtkovom triumfe 5:2 zvíťazili na domácom ľade aj v piatok v pomere 6:2. Duel sledovalo 9077 divákov, čo je rekord tejto sezóny. Tretí a štvrtý zápas sú na programe v pondelok 11. apríla a v utorok 12. apríla v Košiciach.

HC Slovan Bratislava – HC Košice 6:2 (0:1, 1:0, 5:1)
Góly: 39. Gachulinec (Takáč, Harris), 43. Takáč (Valach, Rapuzzi), 47. Harris, 48. Jääskeläinen, 60. Sersen, 60. Takáč (Valach) – 18. McPherson (Bartánus, Klhůfek), 44. Slovák (Lapšanský, Pereskokov). Rozhodovali: Hronský, D. Konc st. – Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 9077 divákov
Slovan: Peters – Breton, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Fatul – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Matoušek, Kytnár, Zigo – Belluš, Bezák, Sukeľ
Košice: Košarišťan – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko – Bartánus, McPherson, Klhůfek – Paršin, Chovan, Pereskokov – Rogoň, Slovák, Lapšanský – Jokeľ, Havrila, Milý

Košice sa v zápase ujali vedenia na strely, ale prvú veľkú šancu mali domáci. Haščák sa predral stredom klziska a aj vystrelil, ale Košarišťan jeho pokus vytesnil. Slovan hral potom aj prvú presilovku, usadil sa v útočnom pásme, ale strela Bretona skončila len na žŕdke.

Aj v ďalších minútach mali domáci viac z hry. Kytnár mal blízko ku gólu, ale opäť namieril len do brankára.

Po pokuse Bezáka viedol Slovan na strely už 10:3, no „oceliari“ si vylepšili štatistiku vo svojej prvej početnej výhode a v nej strelili aj prvý gól duelu. Bartánus našiel spoza bránky McPhersona a ten nemal problém skórovať do odkrytej siete.

Allan McPherson (Košice) strieľa gól do siete... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Slovan Košice Allan McPherson (Košice) strieľa gól do siete Slovana Bratislava.

V druhej tretine sa o prvý rozruch v hľadisku postaral Rapuzzi, keď sa v 26. minúte natlačil pred bránku, ale puk do siete nedostal. Hra bola v týchto fázach vyrovnaná, obe mužstvá si dávali pozor na chybu, miernu streleckú prevahu však mali aj naďalej domáci.

V 33. minúte sa o veľkú skrumáž pred bránkou postarali Haščák s Yoganom, ale aj toto Košičania prežili bez ujmy.

Do dvojgólového vedenia mohli ísť hostia v presilovke dve minúty pred koncom prostrednej časti hry, ale v oslabení po vynikajúcej práci Takáča prestrelil Košarišťana obranca Gachulinec – 1:1.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V tretej tretine hrali domáci hneď v úvode v početnej výhode. Košice pri prechode Slovana do pásma mohli vyhodiť puk, to sa im však nepodarilo a ten potom pristál na hokejke Valacha. Obranca Slovana ho poslal na bránku a jeho smer ešte zmenil Takáč – 2:1.

Radosť domácich netrvala dlho, pretože už o 63 sekúnd vyrovnal Slovák. V 47. minúte však Harris potrestal hrubú chybu Saucermana a o minútu a pol neskôr zlomil odpor Košíc Jääskeläinen.

„Oceliari“ sa potom snažili dostať do kontaktu znižujúcim gólom, no Slovan si zaslúžený triumf nielen postrážil, ale ešte ho aj zveľadil dvoma gólmi. Najskôr do prázdnej bránky zásluhou Sersena, skóre uzavrel 22 sekúnd pred koncom Takáč.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice