Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chovan poslal Košice do semifinále. Nitra sfúkla Poprad, rozhodne sa pod Zoborom

Hokejisti HC Košice sa stali tretími semifinalistami Kaufland play off Tipos extraligy. V šiestom štvrťfinálovom zápase zdolali HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po predĺžení, keď o ich víťazstve rozhodol kapitán Michal Chovan.

02.04.2022 20:47 , aktualizované: 23:13
Jozef Baláž Foto: ,
Jozef Baláž sa teší zo štvrtého gólu Nitry na ľade Popradu.
debata

V sérii zvíťazili 4:2 na zápasy a na semifinálového súpera si ešte musia počkať.

HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0) - konečný stav série 4:2, postúpili Košice
Góly: 51. Pereskokov (Volgin), 75. Chovan (Paršin, Klhůfek) – 25. Regenda (Ross)
Rozhodovali: T. Orolin, Goga – D. Konc ml., Synek, vylúčení: 7:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 6257 divákov.
Košice: Košarišťan – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko – Klhůfek, Chovan, Pereskokov – McPherson, Ihnačák, Bartánus – Paršin, Slovák, Mrázik – Rogoň, Havrila, Milý
Michalovce: Williams – Ross, Pavlin, Doherty, Macejko, Mudrák, Bokroš, Mihálik – Žitný, Cameranesi, Suja – Regenda, Galamboš, Faith – Kukuča, Buc, Mráz – Galbavý, Mašlonka, Przygodzki

Zápasu predchádzala minúta ticha za nedávno zosnulú legendu košického klubu Františka Kollátha. Úvod zápasu naznačil, že nebude núdza o osobné súboje a šarvátky.

Prvá tretina priniesla hokej, ktorý bol vyrovnaný svojím priebehom a napokon aj výsledkom. Sľubné šance si vytvorili domáci Paršin a v závere prvej časti aj Suja, ktorého uvoľnil Regenda, ale skóre sa nezmenilo. Už v prvej tretine sa zápas skončil pre útočníka hostí Faitha, ktorý odstúpil po zákroku Pereskokova.

V 25. minúte najskôr brankára Košíc Košarišťana zachránila žŕdka, následne si však Regenda vzal odrazený puk, obišiel bránku a dostal ho za bránkovú čiaru.

košice michalovce Čítajte aj Víťazstvo a postup Košíc cez Michalovce sme sledovali ONLINE

Hoci domáci brankár predviedol efektný zákrok, opakovaný záznam potvrdil regulárnosť Regendovho gólu a ten svojím 20. presným zásahom v sezóne poslal hostí do vedenia – 0:1. Nasledovalo viacero vylúčených na oboch stranách, ale aj šanca Žitného, ktorú zmaril Košarišťan.

V úvode tretej tretiny Košičania zvýšili ofenzívnu aktivitu. Bartánus ešte svoju šancu nevyužil a na opačnej strane nebol úspešný Galamboš.

V 51. minúte sa Pereskokov z pozície falošného obrancu dostal k strele bez prípravy, ktorú brankár hostí Williams nevidel a nestihol zareagovať – 1:1. Hostia odpovedali šancou Kukuču, ktorú zmaril Košarišťan, no do konca 3. tretiny boli aktívnejší Košičania. Šancu na ich druhý gól nevyužil Bartánus, ktorého šancu v 55. minúte zmaril Williams.

Košice, Steel Aréna Čítajte aj Zomrel František Kolláth, legenda košického hokeja

V predĺžení sa oba tímy dostali k presilovke, Košičania mali 10 sekúnd aj výhodu o dvoch hráčov, ale gól z toho nepadol. V 75. minúte sa Košičania usadili v útočnom pásme, viackrát dokázali prestriedať a unaviť brániacu päticu hostí. Vyťažil z toho Chovan, ktorý strelou spomedzi kruhov využil zakrytý výhľad brankára Williamsa – 2:1.

Nitra sa plného hľadiska nezľakla

Hokejisti HK Nitra si vynútili rozhodujúci siedmy zápas štvrťfinále.

V sobotu vyhrali na ľade HK Poprad jednoznačne 5:1 a vyrovnali stav série na 3:3. V siedmom dueli budú mať v pondelok výhodu domáceho prostredia.

Matej Bača, Peter Kriger Čítajte aj Zvolen je druhým semifinalistom. Musíme sa z toho dostať, znie z Bystrice

Na ich triumfe mal veľký podiel útočník Jozef Baláž, ktorý sa blysol hetrikom.

Nádej „Kamzíkov“ na postup po šiestom zápase sa začala vzďaľovať na začiatku druhej tretiny po presnom zásahu Šimona Nemca.

Domáci ešte dokázali znížiť na 1:3, no z následného tlaku sa im už nepodarilo vyťažiť kontaktný gól.

Ďalšie dva pridal naopak Jozef Baláž a upravil na konečných 5:1 v prospech „Corgoňov“.

HK Poprad – HK Nitra 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) - stav série: 3:3
Góly: 25. Bjalončík (Kundrik) – 13. Baláž (Bodák, Vitaloš), 15. Hrnka (Bodák), 23. Nemec (Drábek), 30. Baláž (Švarný), 37. Baláž (Holešinský, Tvrdoň), vylúčení na 2 min.: 6:5, S. Petráš (Poprad) a T. Hrnka (Nitra) DKZ, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 4323 divákov.
Poprad: Tomek (23. Todikov) – Drgoň, Brejčák, Novajovský, Tam, Hudec, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Mešár – Ully, Arniel, D. Bondra – Bjalončík, Mlynarovič, Kundrik – Petráš, Livingston, N. Bondra
Nitra: Honzík – Nemec, Mezei, Bodák, Švarný, Pupák, Vitaloš, Volko, Raskob – Krivošík, Buncis, Buček – Varga, Rockwood, Sýkora – Holešinský, Hrnka, Tvrdoň – Drábek, Baláž, Bajtek

V úvode zápasu pozorne pracovala obrana oboch mužstiev, najmä hostí, ktorí už po deviatich sekundách museli zvládnuť dve minúty v početnej nevýhode. Na trestnú lavicu išiel Nemec za faul na Mešára. Napätie začalo narastať v druhej desaťminútovke.

Po kurióznom góle Baláža, ktorý skóroval v 13. minúte spoza bránky po odraze puku od chrbta Tomeka, Buncis tvrdo fauloval domáceho Brejčáka. Následne sa „Kamzíci“ a ich fanúšikovia dovolávali potrestania gólmana Honzíka, ktorý podľa nich úmyselne posunul bránku.

Poprad, Nitra Čítajte aj Zápas Poprad - Nitra sme sledovali ONLINE

Nitra však naďalej hrala v štvorke, 11 sekúnd pred koncom trestu Buncisa sa dostala do prečíslenie a Hrnka švihom sprava prekvapil Tomeka. V 16. minúte schytal ďalší hit Brejčák, Sýkora ho v rohu tvrdo narazil na mantinel a obranca s bolesťami kolena odkríval na striedačku.

Ďalší tvrdý zákrok musel zniesť hneď na začiatku druhej tretiny. Jeho tím v 2. minúte premárnil veľkú šancu, keď sa Ullymu nepodarilo zakončiť kombináciu v prečíslení s Arnielom. „Corgoni“ to vzápätí potrestali, Nemec našiel kolmicou cez celé ihrisko Drábeka, ktorého pokus Tomek len vyrazil a za jeho chrbát ho pretlačil práve mladý obranca. Do bránky domácich sa následne postavil Todikov.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte aj Čo sa zbláznil? Američanom prekážali Nemcove krosčeky

Pomerne nečakane prišlo zníženie Popradu na 1:3, keď Kundrik prekazil rozohrávku Nitry a v pásme už čakal Bjalončík. Zverenci Hrnčára mali potom blízko ku kontaktnému gólu, súper spod Zobora však ich tlak ustál a ďalší dlhý pas premenil v 30. minúte Baláž, ktorý dokonal hetrik strelou do „vinkla“.

Stretnutie sprevádzalo niekoľko roztržiek, no až za tú v záverečnej minúte druhej tretiny sa arbitri rozhodli vylučovať – tresty do konca zápasu dostali Petráš (Poprad) a Hrnka (Nitra).

Záverečné dejstvo sa viac-menej už len dohrávalo. Domácim sa napriek veľkej snahe nepodarilo nič vymyslieť, väčšinu času mali problém usadiť sa v útočnom pásme. Ich šance zneškodnil s prehľadom Honzík, ktorému sekundovala nitrianska obrana.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Poprad #HK Nitra #HK Dukla Ingema Michalovce