Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mešár zariadil vyrovnanie série. Michalovce naložili Košiciam

Hokejisti HK Poprad zvíťazili vo štvrtom stretnutí štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Nitra 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2. Piaty duel je na programe vo štvrtok pod Zoborom.

28.03.2022 20:36 , aktualizované: 21:15
SR hohej TEL extraliga Mešár Foto: ,
Filip Mešár z Popradu.
debata

HK Poprad – HK Nitra 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) – stav série: 2:2
Góly: 14. Kundrík (Mlynarovič, Bjalončík), 26. Svitana (Drgoň, Livingston), 34. Mešár (Bjalončík, Ulrych), 57. Brejčák (Svitana, Skokan) – 5. Raskob (Rockwood), 21. Buček (Nemec, Krivošík). Rozhodovali: Müllner, Kalina – Crman, Jedlička, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2624 divákov.
Poprad: Tomek – Drgoň, Brejčák, Novajovský, Tam, Hudec, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Mešár – Ully, Arniel, D. Bondra – Bjalončík, Mlynarovič, Kundrik – Petráš, Livingston, N. Bondra
Nitra: O'Connor – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Pupák – Krivošík, Buncis, Buček – Holešinský, Rockwood, Sýkora – Varga, Hrnka, Tvrdoň – Drábek, Baláž, Bajtek – Múčka

Štvrtý zápas série odštartovali lepšie hráči hosťujúcej Nitry, ktorí v piatej minúte potrestali vylúčenie Arniela a ujali sa vedenia. Raskob si potiahol puk medzi kruhy a strelou švihom rozvlnil sieť.

V 109. minúte mohli svoje vedenie zdvojnásobiť, no Tomek na dvakrát skrotil strelu Krivošíka pri ďalšej presilovke hostí. Domácim sa podarilo vyrovnať v 14. minúte, keď sa Mlynarovič s Kundríkov dostali pred brankára O'Connora a druhý menovaný ho prekonal – 1:1.

Poprad, Nitra Čítajte viac ONLINE: Poprad v kvalitnom súboji zdolal Nitru 4:2

Druhá tretina mala od úvodu rýchly spád a oba tímy si vytvorili množstvo šancí. Už po 11 sekundách nabil Mešár Svitanovi, no ten minul a následného protiútoku sa presadil po peknej akcii Buček, ktorému prihral pred odkrytú bránku Nemec.

Nitrania mohli pridať ďalšie góly v následnej presilovke, no Tomek si poradil so šancami Bučeka, Raskoba i Tvrdoňa.

V 26. minúte si zahrali v početnej výhode aj domáci a dokázali vyrovnať zásluhou Svitanu – 2:2. Poprad išiel prvýkrát do vedenia v 34. minúte, keď sa blysol individuálnou akciou mladík Mešár.

Aj v treťom dejstve sa hralo v rýchlom tempe a s množstvom akcii na oboch stranách, no chýbali góly. Oba tímy si zahrali aj v početnej výhode, no ani jeden ju nedokázal využiť.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

V 56. minúte mohol rozhodnúť Arniel, ktorý sa šikovne zbavil Švarného, no O'Connora neprekonal. O necelú minútu neskôr sa to však podarilo po peknej akcii Brejčákovi, ktorý po prihrávke Svitanu trafil spomedzi kruhov pod hornú žŕdku – 4:2.

Následne sa nechal zbytočne vylúčiť frustrovaný Buček, ktorý sekol protihráča a dostal 2+2 minúty.

Následne išiel na trestnú aj Nemec, ktorý nešťastne vyhodil puk, a Nitra tak prišla o akúkoľvek šancu zvrátiť duel.

Obrat naštartoval vlastenec

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 4. štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HC Košice 6:2. Vďaka tomu sa udržali v sérii, v ktorej prehrávajú 1:3 na zápasy. Piaty duel je na programe vo štvrtok 31. marca v Michalovciach .

HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (1:2, 0:4, 1:0)
Góly: 1. Ihnačák (McPherson, Snuggerud), 58. Slovák (Bartánus, Pereskokov) – 13. Galbavý, 16. Regenda (Ross, Cameranesi), 23. Ross (Erkinjuntti, Cameranesi), 24. Galbavý (Mudrák, Buc), 24. Buc (Macejko, Doherty), 30. Buc (Erkinjuntti, Cameranesi). Rozhodovali: Goga, Baluška – Kacej, Šoltés, vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 5133 divákov. Zmeny: 30. Jurčák namiesto Košarišťana (Koš.)
Košice: Košarišťan (30. Jurčák)- Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Novota, Jacko – Klhufek, Chovan, Rogoň – McPherson, Ihnačák, Bartánus – Paršin, Slovák, Pereskokov – Milý, Mrázik, Jokeľ – Vaculík
Michalovce: Williams – Pavlin, Ross, Doherty, Macejko, Mudrák, Bokroš, Mihálik – Erkinjuntti, Cameranesi, Kukuča – Regenda, Galamboš, Faith – Galbavý, Buc, Keränen – Mašlonka, Mráz, Przygodzki

Michalovčania nastúpili s imperatívom víťazstva, v opačnom prípade by sa pre nich sezóna skončila. Zápas však lepšie odštartovali Košičania, keď Ihnačák začal rovnako ako skončil predošlý zápas – gólom po úniku z druhej vlny.

Gól až príliš upokojil domácich, ktorí vlastnou chybou dovolili súperovi. Košický obranca Saucerman si počas signalizovaného trestu hostí poslal puk zo stredného pásma do prázdnej bránky.

Rozhodcovia pripísali gól Galbavému, ktorý sa ako posledný z Michalovčanov dotkol puku a následne zamieril na trestnú lavicu. Košičania v presilovke neprekvapili brániacu sa štvoricu hostí a tí sa dostali do vedenia v 16. minúte.

Rossovu strelu v presilovke tečoval Regenda – 1:2. Hostia prevzali iniciatívu, do konca druhej časti si viackrát vytvorili tlak, no Košarišťana neprekonali. Nepodarilo sa to ani Mašlonkovi, ktorý trafil žŕdku.

Aktivita hostí neutíchla ani v úvode druhej časti, naopak, pretavili ju do gólových úspechov, ktorými definitívne zlomili zápas. V 23. minúte obranca Ross zakončil prečíslenie, keď dorazil puk za Košarišťana – 1:3. Krátko na to sa ujala aj strela Mudráka, ktorú tečoval Galbavý – 1:4.

Rozbehnutí hostia gólovo pokračovali aj v následnej presilovke, ktorú spred bránkoviska využil Buc. Rovnaký hráč využil aj ďalšiu michalovskú presilovku, keď v 30. minúte upravil už na 1:6.

Radosť hokejistov Michaloviec z gólu do siete... Foto: TASR, František Iván
Košice - Michalovce Radosť hokejistov Michaloviec z gólu do siete Košíc.

V bránke domácich nahradil Košarišťana extraligový debutant Jurčák. Do konca druhej tretiny sa na ľade viackrát iskrilo, pribudlo aj vylúčených, ale skóre sa už nezmenilo.

Vysoký rozdiel skóre ubral na náboji v tretej časti. Košičania sa síce snažili o druhý gólový úspech, ale sebaistí hostia im veľa nedovoľovali.

Košický brankár Jurčák čelil v tretej časti viacerým nebezpečným pokusom hostí, ale neinkasoval. V 58. minúte vyšla Košičanom ofenzívna akcia, na konci ktorej bol Slovák – 6:2.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HK Nitra #Filip Mešár