Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice majú mečbal, desaťgólová prestrelka pod Tatrami

Hokejisti HC Košice zvíťazili v nedeľnom 3. štvrťfinálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 po predĺžení.

27.03.2022 20:57
SR Hokej TEL 1/4 3. Poprad Nitra POX Foto: ,
Hráč HK Poprad James Arniel, vpravo brankár HK Nitra Matthew O´Connor inkasuje tretí gól v treťom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy v hokeji HK Poprad - HK Nitra.
debata

O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Brian Ihnačák. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú Košičania už 3:0. Štvrtý duel, v ktorom „oceliari“ môžu spečatiť postup, je na programe v pondelok od 18.30 h opäť v Košiciach.

Nitra vyhrala v Poprade 6:4 a v sérii vedie 2:1.

HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 7. McPherson (Pereskokov), 65. Ihnačák (McPherson, Rogoň) – 46. Regenda (Buc). Rozhodovali: Stano, Snášel – Kacej, D. Konc ml., vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 4567 divákov
Košice: Košarišťan – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko – Klhůfek, Chovan, Rogoň – McPherson, Ihnačák, Bartánus – Paršin, Slovák, Pereskokov – Jokeľ, Mrázik, Milý – Vaculík
Michalovce: Williams – Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, Mudrák, Mihálik, Bokroš – Mráz, Cameranesi, Regenda – Faith, Erkinjuntti, Keränen – Galamboš, Buc, Kukuča – Przygodzki, Mašlonka, Galbavý
/stav série: 3:0/

Košický klub krátko pred zápasom slávnostne uviedol do svojej Siene slávy bývalého hráča a trénera Jána Faitha, ktorého symbolický dres s číslom 9 vyvesili pod strop Steel arény.

V bránke Michaloviec dostal prvýkrát v sérii príležitosť Williams, ktorý po obojstranne opatrnom úvode inkasoval v 7. minúte.

Pereskokov podržal puk v útočnom pásme, obišiel bránku a po jeho prihrávke McPherson strelou zo strednej vzdialenosti otvoril skóre – 1:0. Prvá tretina priniesla taktickú bitku s minimom vyložených príležitostí. Skóre nezmenili ani šance Saucermana a Bartánusa.

Podobný obraz hry mala aj druhá tretina. Od 25. minúty sa hostia bez väčších problémov ubránili oslabeniu a počas následnej hry štyroch proti štyrom mal sľubnú šancu vyrovnať obranca Ross, ale nezužitkoval Galambošovu prihrávku.

Následne pribudlo šarvátok, na ľade sa viackrát iskrilo, ale k vážnejším gólovým príležitostiam to napriek vylúčeniam neviedlo.

Michalovčania sa od úvodu tretej časti tlačili pred brankára Košarišťana, ktorý v 44. minúte zmaril šance Regendu aj Erkinjunttiho. Krátko nato sa hostia dostali k presilovke, v ktorej si domáci brankár poradil s pohotovým tečom Kukuču.

Už po presilovke sa Buc presadil proti Volginovi a po jeho akcii Regenda zblízka dostal puk do košickej bránky – 1:1.

Do konca tretej tretiny mali viac z hry Michalovčania, ale skóre sa už nezmenilo. V 65. minúte si McPherson počkal na Ihnačáka, ktorý sa dostal pred Williamsa a v predĺžení rozhodol o treťom košickom víťazstve v sérii.

Nitru potiahol dvojgólový Buček

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľnom treťom stretnutí štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Poprad 6:4.

V sérii hranej na štyri víťazstvá sa dostali do vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v pondelok o 18.00 h opäť pod Tatrami.

HK Poprad – HK Nitra 4:6 (0:1, 3:3, 1:2)
Góly: 23. Mešár (Bjalončík, Vandas), 29. Bondra (Rymsha, Mešár), 39. Arniel (Bondra), 43. Drgoň (Skokan, Svitana) – 3. Buncis, 26. Baláž, 29. Krivošík (Buček), 40. Buček (Švarný), 47. Mezei, 55. Buček (Krivošík). Rozhodovali: Novák, Krajčík – Valo, Ordzovenský, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 3037 divákov
Poprad: Todykov – Drgoň, Brejčák, Rymsha, Tam, Novajovský, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Livingston -Ully, Arniel, Bondra – Mešár, Bjalončík, Vandas – Petráš, Mlynarovič, Kundrík
Nitra: O'Connor – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Múčka, Pupák – Krivošík, Buncis, Buček – Holešinský, Rockwood, Sýkora – Varga, Hrnka, Tvrdoň – Drábek, Baláž, Bajtek
/stav série: 1:2/

Hostia sa na koňa posadili po hrubej chybe domácich. Na vlastnej modrej čiare trestuhodne rozohral Ully a Buncis sa po krátkom sóle nemýlil – 0:1.

Jednu z mála šancí Popradčanov v prvej tretine nevyužil Skokan, ktorý preváhal správny moment na zakončenie i prihrávku a domáci napokon akciu prekombinovali.

V druhej tretine sa s gólmi roztrhlo vrece. Najprv po nájazde 2 na 1 vyrovnali „kamzíci“. Puk skončil v sieti po odraze od Mešárovej korčule, a tak sa v Poprade telefonovalo videorozhodcovi – gól platil.

Rovnovážny stav však neplatil dlho. V 26. minúte počas presilovej hry domácich ušiel Baláž a Nitra opäť viedla. O tri minúty neskôr už hostia viedli o dva góly.

Do streleckej listiny sa zapísal Krivošík – 1:3. Popradčania veľmi rýchlo znížili. Na strieľanú prihrávku pred bránkovisko si nabehol Vandas a po blafáku prekonal ležiaceho brankára Nitry.

Krátko pred koncom druhej tretiny predviedol individuálnu akciu Arniel a na jej konci bolo vyrovnanie na 3:3.

Nerozhodný výsledok opäť netrval dlho. Veľké manévre v útočnej tretine predviedol Buček a domácim pred druhou prestávkou pribalil gól do šatne – 3:4.

Popradčania vyrovnali aj po tretí raz za sebou Na začiatku tretej tretiny sa dostali do početnej výhody, ktorú po niekoľkých sekundách hry pretavil na gól obranca Drgoň – 4:4.

Na opačnej strane vystrelil po nenápadnej akcii do žrde popradskej bránky Buček. Z gólu sa hostia radovali v 47. minúte, keď po neprehľadnej situácii v popradskom bránkovisku upratal puk do siete Mezei.

Krátko potom opečiatkoval hornú žrď bránky hosťujúci Raskob. Gólovú poistku pridal v 55. minúte po Krivošíkovej akcii Buček – 4:6. V závere to domáci skúsili hrou bez brankára, ktorá však zmenu skóre nepriniesla.

debata chyba