Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bystrica zaskočila Zvolen, Slovan nezaváhal

Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali na ľade Zvolena 2:1 a vyrovnali stav štvrťfinálovej série na 1:1.

26.03.2022 20:34
hokej zvolen bystrica Foto: ,
Radovan Puliš (Zvolen), Charles Berger (Banská Bystrica) a Peter Zuzin (Zvolen) počas zápasu HKM Zvolen – HC 05 Banská Bystrica.
debata

Tretí duel je na programe v utorok v Banskej Bystrici.

V Bratislave Slovan zdolal Prešov 2:1 a v sérii vedie 2:0 na zápasy.

HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 21. Hain – 20. Michaud (Bubela, Lamper), 39. Michaud (Bubela). Rozhodovali: Baluška, Výleta – M. Orolin, Frimmel, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3460 divákov.
/na zápasy 1:1/
Zvolen: Rahm – Roy, Diakov, Hain, Kotvan, Kubka, Hraško, Meliško – Osterberg, Krieger, Leskinen – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, J. Mikúš, Jedlička – T. Török, Marcinek, Csányi
Banská Bystrica: Weninger – Matej Bača, Ďatelinka, Cardwell, Bačik, Björkung, Crevier-Morin – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Urbánek, Berger, Šoltés – Michaud, Bubela, Fossier – Lamper, Paukovček, G. Gabor

V úvode bola o niečo viac aktívnejšia Banská Bystrica, ale ako prvý hrozil Zvolen počas presilovky Osterbergom. Šancí bolo málo, išlo skôr o nepríjemné strely, na strane hostí sa o jednu takú pokúsil Tamáši, na domácej Jedlička a v druhej presilovke opäť Osterberg.

Pavel Klhůfek Čítajte viac Extraliga sa veľmi zlepšuje. Za Českom nie je žiadna priepasť

Prvá väčšia príležitosť sa naskytla až v 14. minúte Jedličkovi, dostal sa do úniku, no na Weningera nevyzrel. Podobne dopadol o dve minúty neskôr aj Osterberg po obkorčuľovaní bránky a následnej strele. A tak prišiel trest pre HKM.

Hokejisti spod Urpína využili presilovku, v závare pred bránkou sa štyri sekundy pred prestávkou presadil z dorážky Michaud – 0:1.

Úradujúci majster vyrovnal 60 sekúnd po začiatku druhej tretiny. Hain obkorčuľoval bránku, nik ho nebránil a z dolnej časti kruhu úplne voľný pokoril gólmana HC '05. Tento gól na 1:1 zvolenských hokejistov povzbudil a mali aj ďalšie možnosti, konkrétne zblízka Saracino, Jedlička a dvakrát Mikúš.

Skóre sa nemenilo ani počas tretej presilovky domácich a po nej mohlo zahrmieť na opačnej strane, ak by dobré možnosti využili Tamáši a dvakrát Michaud, proti bol Rahm.

V polovici stretnutia vyrobili Zvolenčania chybu a Paukovček sa ocitol v medzikruží úplne sám pred brankárom, nenašiel na neho recept a z dorážky sa to nepodarilo následne ani Gaborovi.

Paukovček bol v dobrej možnosti ešte v 34. minúte pri ľavej žŕdke, nezasunul puk pri nej za čiaru. Na druhej strane nevyšlo ‚bryndziarom‘ prečíslenia dvoch na jedného a nepresadil sa neskôr sám pred Weningerom ani Csányi.

Bystrica teda znovu trestala, tentoraz 91 sekúnd pred prestávkou z podobnej situácie ako pri prvom góle z konca prvej tretiny, keď najprv Bubela neuspel pred Rahmom, no z dorážky sa Michaud tešil i z druhého gólu – 1:2.

V tretej tretine sa domáci od začiatku snažili o vyrovnanie a najbližšie mali k nemu počas presilovky, keď Krieger prenikol cez troch hráčov, no presnejšie bekhendové zakončenie mu zmaril faulom Ďatelinka. Nasledovala nevyžitá 34 sekundová početná výhoda o dvoch hráčov a potom aj o jedného v podaní ‚rytierov‘ HKM.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je takmer na vrchole. Túži po ňom slávny klub

Weninger zneškodnil dobré koncovky Mikúšovi a Csányimu. Presilovku si potom zahrali Banskobystričania a v nej mal tutovku voľný Urbánek, neuspel. Podobne dopadol už v hre piatich proti piatim v predbránkovom priestore Výhonský a tretí gól svojho mužstva nepridal z kruhu švihom ani Šoltés. Zvolen pohrozil až v závere Leskinenom, z dvoch metrov nepokoril gólmana HC'05 a pri hre v šestici bez brankára sa to nepodarilo ani Pulišovi.

Slovan otočil proti Prešovu

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj v druhom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy nad HC GROTTO Prešov 2:1 a vedú v sérii 2:0.

Tretí a štvrtý duel je na programe v utorok a v stredu v Prešove.

HC Slovan Bratislava – HC GROTTO Prešov 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly: 23. Valach (Belluš, Breton), 35. Zigo (Rapuzzi) – 17. Sýkora (Nauš, Růžička). Rozhodovali: Korba, J. Konc ml. – Janiga, Hajnik, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4134 divákov.
Slovan: Peters – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Breton, Maier – Jääskeläinen, Rapuzzi, Zigo – Haščák, Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Belluš, Preisinger, Šotek
Prešov: Petrík – Růžička, Glazkov, F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Bakala – Welychka, Čacho, Michnáč – Nauš, Vas, Lialka – Šimun, Valent, Sýkora – Lalík, V. Fekiač, Žilka
/stav série: 2:0/

Prešov mohol ísť do vedenia už po 86 sekundách. Sýkora vystihol na modrej čiare rozohrávku Valacha a obranca Slovana musel zatiahnuť záchrannú brzdu. Arbiter nariadil trestné strieľanie, prešovský útočník reparát nezložil. Vo finále mu nevyšla kľučka a Peters puk ľahko chytil.

Slovan potom prebral taktovku, bol aktívnejší strelecky aj pohybovo. Dve dobré šance nepremenili Yogan a Breton, gól nepadol ani v presilovke pri vylúčení Prešovčana Welychku.

Hneď po nej sa dostal do nájazdu Šimun, ale nezakončil. Tri a pol minúty pred koncom 1. tretiny išli hostia do vedenia zásluhou Sýkoru, ktorý využil presilovú hru.

Slovan od druhej tretiny zvýšil pohyb a najmä začal častejšie strieľať. Prvú šancu mal Haščák, vyrovnanie napokon prišlo z hokejky obrancu Valacha. To už začal mať Slovan výraznú prevahu a ďalšie šance mal po akciách Takáča, Haščáka a Rapuzziho.

SR Hokej Extraliga Muži 19. kolo prešov hokej Čítajte viac Sústreď sa na hokej! Vitalij hrá, trénuje a zváža utečencov

Presadil sa až Zigo v 35. minúte, keď dobre zareagoval na situáciu po strele Rapuzziho a dorazil puk za Petríka. Brankár Prešova nahradil v bránke zraneného Bespalova, od druhej tretiny bol v jednom ohni. Prešov mal jednu z mála šancí v prostrednej časti hry po akcii Růžičku, ale Peters dobre zasiahol.

Slovan mal na začiatku tretej tretiny výhodu presilovky, mohol zápas definitívne zlomiť, ale tretí gól nedal. Nepresadil sa ani Lalík, brankár Peters si pripísal ďalší úspešný zákrok. Domáci hokejisti potom dali tretí gól, ale arbitri ho neuznali, pretože Petrík mal puk v lapačke ešte predtým, ako mu do nej domáci útočník Šotek nedovolene pichol.

Favoritovi sa ani potom nedarilo zlomiť „koňarov“, Golianova strela sa len obtrela o hornú žŕdku. Hostia sa ešte pokúsili o vyrovnanie pri hre bez brankára, ale stav sa už nezmenil.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Play Off