Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál! Na Zemplíne urážali hráčov tmavej pleti zo Spišskej

Piatkový zápas 29. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves sa na ľade skončil 3:1 pre Michalovčanov.

15.01.2022 14:10
SR hokej TEL 29. kolo Michalovce Spišská Nová... Foto: ,
Potýčka hráčov medzi striedačkami po skončení zápasu 29. kola Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves.
debata (18)

Lenže piaty súboj týchto dvoch súperov v aktuálnej sezóne mal aj nechutnú dohru. Napätie zo strany niekoľkých jednotlivcov sa z ľadu a striedačiek prenieslo do otvorenej konfrontácie medzi hráčmi aj členmi realizačných tímov a usporiadateľmi, neskôr pred štadiónom mala podľa RTVS dokonca zasahovať polícia.

Povestnou iskrou pred výbuchom emócií mali byť rasistické poznámky členov realizačného tímu Michaloviec voči kanadským obrancom tmavej pleti v drese Spišskej Novej Vsi Matthewovi Petgraveovi a Arvinovi Atwalovi. Podľa vedenia HK Spišská Nová Ves tieto fakty uviedol aj delegát stretnutia vo svojom zápise.

Šarvátka Čítajte viac Po východniarskom derby sa bili na štadióne aj za ním. Zavolali políciu

„Aj na základe zápisu delegáta po včerajšom stretnutí, kde je uvedené verbálne a fyzické napadnutie, tiež rasistické napadnutie zo strany členov realizačného tímu domáceho klubu a usporiadateľskou službou sme sa rozhodli celú situáciu posunúť nášmu klubovému právnikovi. Po preštudovaní celej situácie zvážime právne kroky voči vybraným osobám,“ informoval tím HK Spišská Nová Ves na svojich profiloch na sociálnych sieťach.

"Sme sklamaní z konania niektorých osôb počas a hlavne po zápase. Správanie, aké predviedli, je absolútne neprípustné a ponižujúce. Urážanie kohokoľvek rasistickými gestami a pokrikmi nepatrí do žiadnej spoločnosti a už vôbec nie do športovej.

slovan Čítajte viac Tabuľkový rozdiel neklamal. Slovan rozobral Mikuláš na súčiastky

Je to hanba a zlyhanie niektorých jednotlivcov, ktorí takýmto chovaním dehonestujú dobré meno športovej spoločnosti, Tipos extraligy a ľadového hokeja na Slovensku. Kustód domáceho tímu bol za podobne incidenty už viackrát riešený," doplnili Spišiaci na svojom fejsbúku.


Standings provided by SofaScore LiveScore
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Michalovce #HK Spišská Nová Ves