Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj v Trenčíne sa vydali po severskej ceste. Vojakov povedie Lehterä

V hokejovom tíme HK Dukla Trenčín už vyriešili trénerskú otázku po predčasnom odchode Jána Pardavého.

08.12.2021 10:54
Dukla Trenčín Foto: ,
Gólová radosť Dukly Trenčín.
debata (1)

Trenčanov povedie 49-ročný fínsky odborník Tero Lehterä. Predchádzajúce štyri sezóny bol hlavným trénerom fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta, ktorý je súčasťou najvyššej fínskej hokejovej súťaže. Jeho asistentmi budú Peter Frühauf a Viliam Čacho, ktorý je aktuálne hlavným trénerom juniorov v Dukle Trenčín.

„Skúsenosti nového fínskeho trénera okrem mužského hokeja chceme využiť aj v juniorských a mládežníckych kategóriach. Spolupráca s Lehteräm je predbežne dohodnutá do konca aktuálnej sezóny. Kontrakt bol podpísaný v stredu ráno po predchádzajúcom upresnení niektorých dôležitých bodov zmluvy,“ informoval tím HK Dukla Trenčín na svojom webe.

Craig Ramsey Čítajte viac Personálne rošády v Trenčíne. Pardavý skončil na striedačke Dukly

Tero Lehterä mal počas svojej trénerskej kariéry skúsenosti aj so slovenskými hráčmi. V predchádzajúcej sezóne 2020/2021 ich mal v tíme dokonca štyroch. Okrem Filipa Krivošíka a Mária Grmana patril medzi jeho zverencov aj trenčiansky odchovanec Tomáš Záborský či bývalý brankár Matej Tomek.

Tím Dukly Trenčín od začiatku extraligovej sezóny bojuje s kolísavými výkonmi spojenými s vysokým počtom prehier. Momentálne sú Trenčania na siedmom mieste tabuľky so ziskom 29 bodov z 23 zápasov a pasívnym skóre 57:70.

Lehterä bude aktuálne tretím fínskym hlavným trénerom v kluboch Tipos extraligy. Michalovce vedie Tomek Valtonen a Košice Kalle Kaskinen. Kormidelníka z tejto severskej krajiny mali aj v Banskej Bystrici, ale začiatkom decembra sa s Tuukkom Poikonenom predčasne rozlúčili.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tero Lehterä