Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Východniarom covid neublížil. Prestížne body zostali v Košiciach

Hokejisti HC Košice zvíťazili v dohrávke 20. kola Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 4:1. S 32 bodmi sú priebežne na 5. mieste tabuľky, Trenčania majú na 7. priečke 23 bodov.

01.12.2021 19:02
Pavel Klhůfek Foto: ,
Pavel Klhůfek z Košíc pred trenčianskou bránkou.
debata

HC Košice – HK Dukla Trenčín 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 9. McPherson (Pereskokov, Klhůfek), 18. Klhůfek (Pereskokov), 45. Paršin (Chovan, Šedivý), 59. Saucerman (Chovan) – 27. Valach (Bezúch). Rozhodovali: Snášel, Moller – Jurčiak, Ordzovenský, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Košice: Košarišťan – Saucerman, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec – Pereskokov, McPherson, Klhůfek – Rogoň, Chovan, Paršin – Lapšanský, Slovák, Mrázik – Milý, Havrila, Jokeľ
Trenčín: Bowns – Lemcke, Kudla, Crinon, Starosta, Nemčík, Chovan, E. Švec – Mikyska, Paukovček, Tybor – Bezúch, Honzek, Valach – Berisha, J. Švec, D. Hudec – Beták, Rehuš, Krajč – Stránsky

Martin Fehérváry Čítajte viac Fehérváry zložil hviezdu ako Lohyňa. V minulosti ukázal aj veľmi ostré päste

Košičania nastúpili na zápas prvýkrát od 19. novembra, keďže v tíme sa medzičasom objavilo viacero pozitívnych hráčov na Covid-19. Proti Trenčínu ešte neboli k dispozícii Bartánus, Belluš ani Tansey a v pozícii brankárskej dvojky bol namiesto Riečického mladík Jurák. Premiéru v košickom drese absolvovali obranca Luc Snuggerud a útočník Michal Mrázik.

Domáci sa od úvodu snažili o kombinačnú hru, ktorá spočiatku narážala na pozornú obranu súpera. „Vojaci“ však v 9. minúte nepokryli v strednom pásme McPhersona, ktorý sa dostal do úniku, v ktorom prekonal Bownsa – 1:0.

Trenčania zlepšili pohyb a napádaním rozohrávky robili Košičanom problémy. Do súvislejšieho tlaku sa však nevedeli dostať a keď ich najväčšiu šancu v prvej tretine nepremenil Valach, inkasovali druhý gól. Lemcke za Bownsovou bránkou nevzal puk Pereskokovovi, ktorý efektnou „zadovkou“ prihral nepokrytému Klhůfekovi a ten dosiahol svoj 100. gól v extralige – 2:0.

Tomáš Tatar Čítajte viac Slovenské body v NHL. Bude ich najmenej v histórii?

Druhá tretina herne patrila „vojakom,“ ktorí v nej boli ofenzívne aktívnejší než súper a dočkali sa aj gólovej odmeny. Prišla v 27. minúte, keď chybu Košičanov v rozohrávke potrestal Valach – 2:1.

K ofenzívnemu snaženiu Trenčanov prispeli aj dve následné presilovky, ale domáci aj zásluhou pohotového brankára Košarišťana ustáli viacero nebezpečných situácií. V 33. minúte Klhůfek neskóroval v oslabení a sľubné šance Trenčanov v druhej tretine nevyužili Tybor ani Bezúch.

Košičanov upokojila situácia zo 44. minúty, v ktorej sa Chovan presadil cez obrancu súpera a jeho prihrávku pred odkrytú bránku zužitkoval Paršin – 3:1.

„Oceliari“ kontrolovali svoj náskok, nepúšťali hostí do výhodných streleckých pozícií a hrozili z brejkov. Ich náskok mohol v 57. minúte zvýšiť McPherson, ale jeho šancu zmaril Bowns. Trenčania sa krátko na to dostali k hre so šiestimi korčuliarmi, no v nej Saucerman uzavrel skóre strelou z obranného pásma – 4:1.

Hlasy

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: „Prvých desať minút nám vyšlo, v druhej tretine však Trenčín začal lepšie korčuľovať a bol silný na puku. Náš brankár nám vtedy pomohol k udržaniu náskoku. Ak súperovi dovolíte iba jeden gól, tak to znamená, že máte dobrého brankára a obranu.“

Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: "Vidím dva dôvody, prečo sme neuspeli. Celú prvú tretinu sme boli ešte v autobuse. Začiatok sme mali veľmi slabý, súper nás prekorčuľoval a dal dva góly. V Košiciach je to vždy ťažké, keď prehrávate o dva góly.

V druhej sme zlepšili pohyb, vytvárali sme si šance a dali sme gól na 2:1. V tretej sme išli za vyrovnaním, no nepodarilo sa nám to a po treťom inkasovanom góle bol zápas rozhodnutý. Myslím si, že za výkon v dvoch tretinách by sme si aspoň bod zaslúžili."


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #KC Košice