Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Poikonen skončil, lúči sa aj Ihnačák. V Banskej Bystrici buchli do stola

Tuukka Poikonen už nie je trénerom hokejistov Banskej Bystrice. Vedenie HC '05 predčasne ukončilo s fínskym koučom spoluprácu. Extraligový klub v stredu takisto oznámil, že po vzájomnej dohode ukončil zmluvu aj s útočníkom Brianom Ihnačákom. "Baranov" dočasne povedú doterajší Poikonenovi asistenti Ivan Droppa a Tomáš Surový.

01.12.2021 10:30
Banská Bystrica, gól Foto: ,
Hokejisti Banskej Bystrice.
debata

Tridsaťšesťročný fínsky kormidelník pôsobil pod Urpínom od januára 2021, keď prevzal mužstvo po dnes už nebohom Miroslavovi Chudom. Pod jeho vedením sa zlepšila herná stránka tímu, z pozície hlavného trénera ho viedol v 42 extraligových stretnutiach, z toho 24 ešte v minulej sezóne.

Bystričania sa však v novembri začali výsledkovo trápiť, v uplynulých siedmich stretnutiach vyhrali iba raz a vyťažili z nich len štyri body.

„K rozhodnutiu o zmene na trénerskej stoličke sme sa rozhodli na základe nepriaznivých výsledkov v poslednej dobe,“ vysvetlil zmenu na poste trénera športový manažér HC '05 Július Koval. Poikonen pred pôsobením v Bystrici trénoval mládežnícke výbery Ilves Tampere.

Ďalšia zmena sa týka hráčskych radov, kde klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu s Brianom Ihnačákom. Tridsaťšesťročný center nastúpil v aktuálnom ligovom ročníku v 15 zápasoch, v ktorých si pripísal deväť kanadských bodov (3+6).

Koľko duelov potrebovali hráči na 600. bod v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Denis Savard: 444 zápasov.

"Klub je vzhľadom na to, že nemôže hrať s divákmi na tribúnach, ekonomicky obmedzený. Musíme rozmýšľať ako vhodne doplniť tím a keďže máme momentálne problémy na poste obrancu, rozhodli sme sa po vzájomnej dohode spolu s Brianom Ihnačákom na ukončení spolupráce.

Aj samotný Brian totiž cítil, že to z jeho strany nie je optimálne. Naše cesty sa rozchádzajú korektne, my sa však vynasnažíme posilniť mužstvo na poste obrancu," povedal pre klubový web.

Rodák z kanadského Toronta reprezentujúci Taliansko prišiel do Banskej Bystrice prvýkrát v januári 2020, v sezóne zaznamenal v 12 stretnutiach 12 bodov (5+7). Syn Petra Ihnačáka a synovec Miroslava Ihnačáka potom z klubu odišiel a vrátil sa do neho v januári 2021, pár dní pred vymenovaním Poikonena za hlavného trénera.

Prakticky okamžite sa zaradil k oporám omladeného tímu. Pamätný zápas odohral v marci, keď proti Dukle Trenčín (6:3) nazbieral päť bodov (1+4). Celkovo odohral za Bystricu 52 stretnutí, v ktorých získal 51 bodov.

erik černák Čítajte viac Od polovice ihriska. Z Černákovho gólu sa smiali aj spoluhráči

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Brian Ihnačák #Tuukka Poikonen