Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalší extraligista privítal posilu z Capitals. Záujem mal už pred sezónou

Nováčik najvyššej hokejovej súťaže HK Spišská Nová Ves angažoval kanadského obrancu izraelského pôvodu Davida Levina. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

18.11.2021 21:25
debata (1)

Levin začal sezónu 2021/2022 v drese Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL. V šiestich zápasoch si do štatistík pripísal gól, päť asistencií a dve trestné minúty.

V ročníku 2020/2021 hral vo Švédsku a Lotyšsku, predtým sa jeho kariéra odvíjala v kanadskej juniorskej súťaži OHL.

SR Bratislava Hokej Muži Ice Hockey League 2. kolo Čítajte viac Vedenie súťaže schválilo žiadosť Capitals o prerušenie účasti v sezóne

„O Davida sme mali záujem už pred sezónou, takže som veľmi rád, že sa nám ho nakoniec podarilo dotiahnuť na Spiš. Ide o veľmi talentovaného hráča, ktorý by nám mal pomôcť s vytváraním šanci a kreativitou v útočnom pásme.

V rakúskej ICEHL mal výborný začiatok sezóny, takže verím, že podobnú formu si prinesie aj k nám. Momentálne si David doliečuje menšie zranenie, ktoré by ho malo pustiť do zápasu za 10 až 12 dní,“ cituje facebooková stránka klubu generálneho manažéra Spišiakov Richard Rapáč.

Po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka sa vedenie klubu Bratislava Capitals rozhodlo ukončiť pôsobenie v IHL pre sezónu 2021/2022.

Dušan Pašek Čítajte viac Zdroj z polície: Pašek sa zabil, lebo cítil vinu za smrť Sádeckého

Už 13 hráčov z tímu si našlo nové pôsobisko. Do slovenskej extraligy zamierili aj Denis Hudec, Martin Chovan (obaja Trenčín), Dávid Buc, Roman Faith (obaja Michalovce), Jamie Arniel, Dávid Bondra (Poprad) a Samuel Fereta (Nové Zámky).

V zahraničných súťažiach budú pôsobiť Vojtech Zeleňák (Jihlava), Connor LaCouvee (KalPa/Fín.), Marc-Olivier Roy (SaiPa/Fín.), Sam Jardine (IFK Helsinki/Fín.) a Nikolaj Žerdev (HCM Meran/Tal.).

Brejčák opúšťa Bystricu

Extraligový klub HC 05 Banská Bystrica sa dohodol so slovenským obrancom Jánom Brejčákom na ukončení spolupráce.

Hráč mal v prebiehajúcej sezóne 2021/2022 tzv. otvorenú zmluvu, ktorá mu umožnila prijať zahraničnú ponuku. Banskobystrický klub na oficiálnej stránke informoval, že 32-ročný obranca mieri do najvyššej nórskej súťaže.

V banskobystrickom drese odohral v ročníku 2021/2022 osem zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal gól, asistenciu, 14 trestných minút a jeden mínusový bod.


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Spišská Nová Ves #David Levin