Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal Haščáka, kapitán Capitals sa vrátil do extraligy

Slovenský hokejový útočník Marcel Haščák bude premiérovo v kariére hrať za Slovan Bratislava.

15.11.2021 13:12
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata

Príchod skúseného 34-ročného krídelníka potvrdil oficiálny web lídra tabuľky domácej extraligy, Marcel Haščák podpísal so Slovanom zmluvu do jari 2024.

"S Marcelom sme boli v posledných dňoch počas reprezentačnej prestávky v osobnom kontakte. Po tom, čo sme zistili, že nie je celkom spokojný so svojou rolou v Komete, sme mu predostreli konkrétnu ponuku na pôsobenie v Slovane.

Napokon sme sa celkom rýchlo dohodli. Marcel je víťazný typ hráča, túži nielen po plnohodnotnej úlohe v mužstve, ale najmä po tímovom úspechu. Verím, že v Slovane sa nám spolu podarí oboje," uviedol na klubovom webe generálny manažér Slovana Maroč Krajči.

Haščák by mal hrať v novom klube už v tomto týždni v Spišskej Novej Vsi, Michalovciach a Liptovskom Mikuláši.

Marcel Haščák začal aktuálny ročník v českej Komete Brno, v ktorej v 18 dueloch zaznamenal bilanciu 5 gólov a 3 asistencie.

Na Slovensku hral v minulosti za Poprad a Košice, v nadnárodnej KHL za Rigu a Chabarovsk, v Česku okrem Brna aj za Karlove Vary.

Slovensko reprezentoval na piatich MS (2012, 2013, 2014, 2017 a 2018) aj na ZOH 2018 v Pjongčangu. S Košičanmi získal jeden titul, s národným tímom bral striebro na svetovom šampionáte v Helsinkách 2012. Dva tituly má aj z Česka s Brnom (2017 a 2018).

Buc sa vrátil do extraligy

Útočník Dávid Buc sa po necelých troch sezónach v klube Bratislava Capitals vrátil do slovenskej extraligy. Na zmluve sa dohodol s klubom HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

Dávid Buc v drese Bratislavy Capitals (vpravo). Foto: TASR, Jaroslav Novák
Dávid Buc, Mario Altmann Dávid Buc v drese Bratislavy Capitals (vpravo).

Buc bol kapitán Capitals, v ročníku 2021/2022 nastúpil do 14 zápasov v medzinárodnej IHL. Do štatistík si pripísal 1 gól, 2 asistencie, 8 trestných minút a 3 mínusové body.

V najvyššej slovenskej súťaži doteraz odohral 482 zápasov, v ktorých získal 258 bodov. V rokoch 2012 a 2017 získal so Slovanom Bratislava, resp. Banskou Bystricou majstrovské tituly.

Faith sa stal posilou Michaloviec, v klube skončil Valtola

Novou posilou Michaloviec sa stal aj ätočník Roman Faith. V tíme však skončil obranca Kalle Valtola, klubu o tom informoval na sociálnych sieťach.

Fínsky obranca sa s vedením klubu dohodol na vzájomnom ukončení hráčskej zmluvy, aby sa mohol presunúť do Poľska. Michalovce za neho zháňajú náhradu.

Bratislava Capitals Čítajte viac Capitals trénovali poslednýkrát, odteraz si ide každý svojou cestou

Faith prišiel do tímu z iClinic Bratislava Capitals. V 14 zápasoch IHL nazbieral 19-ročný útočník 9 bodov (3+6).

"Mal som viac telefonátov okrem týchto troch klubov. Medzi prvými volal Gabriel Spilar, bol som veľmi rád, že som znovu mohol hrať v metropole východu.

Ale pri poslednom telefonáte sme sa dohodli, že tento rok pre mňa príchod do Košíc nebude dobrý, Košice majú plné mužstvo a ja potrebujem hrať.

Následne mi volal pán tréner Valtonen, ktorý ma oslovil tým, že mi volal viac a mal o mňa záujem už pred sezónou. Už teraz sa teším do Michaloviec, keďže to je doma na východe, škoda, že nemôžu byť zatiaľ fanúšikovia, keďže v Michalovciach sú skvelí," uviedol Faith.

Zeleňák mieri do Jihlavy

Slovenský obranca Vojtech Zeleňák si prvýkrát v kariére vyskúša druhú najvyššiu českú súťaž. Po odchode z klubu iClinic Bratislava Capitals sa dohodol na zmluve s Duklou Jihlava. Český klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Zeleňák nastúpil v drese Capitals v 14 zápasoch medzinárodnej ICE Hockey League. Bratislavský klub sa po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka ml. rozhodol nepokračovať v prebiehajúcom ročníku.

Zeleňák je šiesty hráč Capitals, ktorý si už našiel nové pôsobisko. Obranca Samuel Fereta sa vrátil do Nových Zámkov, útočníka Jamieho Arniela získal HK Poprad.

Do Fínska zamierili brankár Connor LaCouvee (KalPa) a útočník Marc-Olivier Roy (SaiPa), ruský útočník Nikolaj Žerdev bude hrať v Taliansku (HCM Meran/o).

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marcel Haščák #Dávid Buc #Bratislava Capitals