Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikulovým nástupcom v Poprade sa stal Kanaďan, asistentmi Skokan a Suchý

Hokejový klub HK Poprad zostal po odvolaní Petra Mikulu len päť dní bez hlavného trénera.

11.11.2021 12:57
Lotyšsko SR Riga MS2021 Hokej A Slovensko V.... Foto: ,
Corey Neilson na britskej lavičke počas MS 2021.
debata

Finalistu play off uplynulého extraligového ročníka povedie Kanaďan Corey Neilson. Jeho asistentmi budú Jozef Skokan a Radoslav Suchý. Stanislav Salát zostáva na svojej pôvodnej pozícii trénera brankárov.

Štyridsaťpäťročný Neilson je rodák z mestečka Oromocto v kanadskej provincii New Brunswick. Zatiaľ naposledy viedol nórsky Manglerud, z ktorého odišiel na konci októbra z rodinných dôvodov.

Neilson má skúsenosti aj z medzinárodného ľadu, bol asistentom trénera britského tímu na štyroch šampionátoch. Na MS 2021 v Rige viedol tím Veľkej Británie z pozície hlavného trénera.

"Všetko sa udialo veľmi rýchlo, prešli iba tri dni od prvého telefonátu po môj príchod do Popradu. Prsty v ňom mal aj Matúš Petričko, bývalý hráč Popradu a môj niekdajší spoluhráč,“ povedal Corey Neilson po príchode pod Tatry na klubovom webe hkpoprad.sk.

Vynovený zimný štadión v Poprade Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V Poprade pribudli aj stoly a pulty pri bufetoch.

Poprad ako obhajca finálovej účasti mal opäť vysoké ciele, ale po kríze sa potáca na 9. mieste tabuľky s 15-bodovou stratou na dvojicu lídrov HC Slovan Bratislava a HK Dukla Ingema Michalovce.

Popradčania v najvyššej domácej hokejovej súťaži zatiaľ naposledy triumfovali ešte 10. októbra doma proti Košiciam (4:3 po predĺžení), v ďalších šiestich dueloch získali len dva body.

„Som tu preto, aby sme vyhrávali. Poprad prešiel zlým obdobím, ale stále je to veľmi dobrý tím. Tiež som počul iba pozitívne veci o klube, takže sa teším na víťazstvá. Bude to výzva, ale viem, že máme dobrý tím, ktorý ešte vyhrá veľa zápasov. Fanúšikom môžem sľúbiť, že budeme hrať rýchlo a tvrdo,“ skonštatoval Neilson.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad