Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S odvolaním neuspel. Slovan príde o tri body

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) neprijal odvolanie HC Slovan Bratislava, ktorý príde na konci sezóny o tri body. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

18.10.2021 17:22
SR Hokej TEL Extraliga 8. kolo Slovan... Foto: ,
Hokejisti Slovana počas zápasu s Banskou Bystricou.
debata

Dôvod je previnenie „belasých“ proti súťažnému poriadku SZĽH v 1. kole tohto ročníka Tipos extraligy.

Slovan mal mať v zápase s Trenčínom dvoch hráčov z ročníka 2002 alebo mladších, resp. dve voľné miesta pre takýchto hráčov.

Klub síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča, čo Ligová rada posúdila ako previnenie proti súťažnému poriadku.

Slovan sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal a prípadom sa zaoberal VV SZĽH. "Výkonný výbor sa po diskusii rozhodol neprijať odvolanie HC Slovan Bratislava.

Pôvodné rozhodnutie Ligovej rady extraligy zostáva v platnosti, to znamená, že na konci sezóny príde Slovan o tri body. Osobné štatistiky hráčov zostanú v platnosti," objasnil výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

SR Nové Zámky šport hokej TEL 9. kolo Zvolen NRX Čítajte viac Prešov neprerušil čiernu sériu, padol so Slovanom. Líder zvládol prestrelku

Slovan angažoval brankára z Kanady

Kanadský hokejový brankár Clint Windsor podpísal zmluvu do konca sezóny 2021/2022 s HC Slovan Bratislava. Informovala o tom oficiálna stránka „belasých“.

"Clint zažil po individuálnej stránke výbornú sezónu 2020/2021 v East Coast Hockey League, v ktorej patril medzi najlepších brankárov v súťaži. V čase, keď sme s vedením klubu riešili vhodné doplnenie brankárskeho postu, ukazoval sa nám ako najlepšia voľba.

Svojou robustnou postavou spadá do trendu veľkých brankárov, navyše je atletický typ s dobrými charakterovými vlastnosťami do kabíny. Výhodou je, že zo Severnej Ameriky je zvyknutý na rýchly hokej s neustálou koncentráciou na hru," povedal tréner brankárov Slovana Peter Škrabelj pre klubovú stránku.

Pre 27-ročného Windsora pôjde o druhé pôsobisko v Európe. V ročíku 2018/2019 si v 19 zápasoch vyskúšal najvyššiu súťaž v Dánsku. Ináč sa jeho doterajšia kariéra odvíjala v nižších zámorských súťažiach. V ročníku 2020/2021 odchytal v drese Orlando Solar Bears v súťaži ECHL 45 zápasov, v ktorých mal 91,4-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,78 inkasovaného gólu na zápas.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HC Slovan Bratislava