Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší gól 16-ročného Honzeka, Slovan padol na východe

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 6. kole Tipos extraligy nad HC GROTTO Prešov 2:1. Trenčín zdolal Poprad a odlepil sa z posledného miesta.

08.10.2021 19:55
SR Trenčín šport hokej TEL 6. klo Poprad Dukla Foto: ,
Šimon Beták (HK DUKLA Trenčín) a River Rymsha (HK Poprad) v súboji o puk.
debata

Tipos Extraliga – 6. kolo

HC Košice – HC GROTTO Prešov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Góly: 30. Slovák (Saucerman, McPherson), 49. Chovan (Klhůfek, Tansey) – 54. Zagrapan (Sýkora). Rozhodovali: Snášel, Fridrich – Stanzel, Gegáň, vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1583 divákov.
HC Košice: Košarišťan – Saucerman, Wehrs, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Rogoň – Lapšanský, Klhůfek, Belluš – Milý, Havrila, Jokeľ
Grotto Prešov: Bespalov – Bakala, Rais, Lalík, Růžička, Jendroľ, Turan, F. Fekiač – Sýkora, Čacho, Charbonneau – Žilka, Klíma, Jokinen – Halama, Zagrapan, Magdolen – Bača, V. Fekiač, Šimun – Miškuf

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: „Mali sme za sebou tri dni, ktoré sme využili na tréningy a prípravu na tento zápas. Väčšina hráčov do bodky plnila to, čo sme chceli. Súpera som v rámci prípravy na zápas sledoval, takisto aj prácu trénera, takže som vedel, ako bude hrať. Výsledok je tesný, ale podarilo sa nám vyhrať. Keď chcete zvíťaziť, tak potrebujete dobrého brankára a hráčov, ktorí dokážu skórovať. Dnes sme takých hráčov mali. Naďalej zostávame skromní a ideme od zápasu k zápasu.“

Ernest Bokroš, tréner HC GROTTO Prešov: „Táto prehra ma veľmi mrzí už len za hráčov. Stanovili sme si určitú organizáciu hry, ktorú veľmi dobre plnili. Košice boli častejšie s pukom u nás v tretine, ale účel svätí prostriedky. Nám sa darilo eliminovať košickú hru a o to viac ma mrzí, že sme dostali dva góly z oslabení, resp. tesne po nich. Náš dlhodobý problém je, že dávame málo gólov a máme aj málo šancí. V útoku sa musíme zlepšiť. Dnešok ma mrzí, lebo aspoň bod si hráči zaslúžili.“

Košičania sa v úvode zápasu snažili o rýchly gól, ale početnou streľbou rozchytali prešovského brankára Bespalova, ktorý viackrát podržal svoj tím. Hostia v prvej tretine hrozili najmä z brejkov. V 5. minúte sa do šance predral Zagrapan, ale minul bránku Košarišťana. Tomu o dve minúty zazvonila pravá žŕdka, ktorú trafil Charbonneau.

Domáci mali v prvej časti výraznú streleckú prevahu, ku ktorej pomohla aj presilovka v 18. minúte, no Bespalova neprekonali. Do najväčšej šance dovtedajšieho priebehu sa v 25. minúte dostal košický útočník McPherson, ale po krátkom úniku neprekvapil Bespalova.

Craig Ramsey Čítajte viac Koniec po štyroch mesiacoch. Podkonického strieda Feneš

Aj druhá tretina bola najmä o hernej prevahe domácich, ktorá postupne gradovala. V 28. minúte sa Košičania dostali k presilovke, no mohli v nej inkasovať. Do úniku sa dostala prešovská dvojica Šimun – Viktor Fekiač, no druhý menovaný nezakončil ideálne.

Prešovčanov to mohlo mrzieť dvojnásobne, keďže krátko na to sa k strele dostal Slovák a sekundu po návrate vylúčeného Zagrapana prekonal Bespalova – 1:0.

V 32. minúte nevyrovnal v sľubnej pozícii Čacho, ktorého tím sa v ďalšom priebehu druhej časti dostal pod výrazný tlak. Košickí hráči sa v 15. minúte na dlhý čas usadili pred Bespalovom, ale tlak nezúročili. Nestalo sa tak ani počas signalizovanej presilovky, keď vyše minútu zvierali súpera, ale Bespalov zmaril aj zakončenie Bartánusa.

SHL – 7. kolo
Topoľčany – Brezno 5:0, Žiar nad Hronom – Žilina 0:2, Levice – Trnava 4:6, Martin – Dubnica 4:3, Považská Bystrica – Skalica 2:1, Slovan B – Humenné 2:5

V závere druhej časti sa počas hry štyroch proti štyrom dostal do úniku Slovák, keď v strednom pásme vzal puk Čachovi, ale nepridal druhý gól.

Brankár Bespalov bol aj v tretej časti veľká opora hostí, v 44. minúte pohotovým „semaforom“ zneškodnil strelu Slováka. Veľkú šancu vyrovnať skóre mal v 45. minúte Šimun, ale košický brankár Košarišťan efektným zákrokom podržal svoj tím.

V 49. minúte mali domáci tlak, ktorý si vypracovali počas presilovky a po nej Chovan zblízka zužitkoval prihrávku Klhůfeka – 2:0. Hostia sa vrátili do zápasu počas presilovky v 54. minúte. Sýkora našiel strieľanou prihrávkou Zagrapana, ktorý prekonal Košarišťana – 2:1.

Onedlho mali hostia ďalšiu početnú výhodu, ale nezužitkovali ju. V 59. minúte Klhůfek nepridal gólovú poistku po brejku s Chovanom.

Trenčín už nie posledný

Hokejisti domáceho HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom stretnutí 6. kola Tipos extraligy nad HK Poprad 3:2.

Trenčín získal druhé víťazstvo v sezóne a odlepil sa z dna tabuľky. Líder utrpel druhú prehru v ročníku.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 28. Mikyska (Rehuš, Krajč), 52. Tybor (Paukovček, Mikyska), 52. Honzek (Tybor, Paukovček) – 39. Bjalončík, 60. Dalhuisen (Svitana). Rozhodovali: Výleta, Adamec – Frimmel, Konc ml., vylúčení: 9:9, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1111 divákov.
Trenčín: Bowns – Crinon, Kudla, Lemcke, Starosta, E. Švec, Nemčík, Martiška – Tybor, Valach, Honzek – Krajčovič, Mikyska, Rehuš – J. Minárik, Paukovček, Beták – Stránský, J. Švec, Krajč
Poprad: Tomek – D. Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Šotek, Demo – Livingston, Skokan, Svitana – Handlovský, Bjalončík, Vandas – Šišovský, Bortňák, Mešár – Dzivjak, Jevoš, Matej Paločko

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Dúfam, že víťazstvo nám pomôže a vyhráme aj nasledujúci zápas. Potrebujeme totiž zbierať body. Tieto tri sú odmenou za výborný zápas. Kabína bola odhodlaná, boli sme obetaví a aktívni a dali sme aj góly. Tretí nás upokojil, potom sme to ale nechali zdramatizovať. Podržal nás brankár, myslím si, že máme najlepšiu dvojicu brankárov v lige.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Domácim treba zagratulovať. Hrali dobre. Určite ich hra nezodpovedá tomu, že boli poslední. My sme dnes neboli dobrí na puku, nemali sme silnú medzihru a nevyužili sme veľa presiloviek. V závere sa nám podarilo dať gól, ale už nezostalo času na vyrovnanie.“

Napriek zaujímavému priebehu v prvej tretine diváci góly nevideli. Priebeh hry nezodpovedal faktu, že posledná Dukla hostí lídra. Domáci už v 3. minúte mohli ísť do vedenia, Beták ale neuspel v samostatnom nájazde na Tomeka.

Lotyšsko Riga MS2021 Hokej A Slovensko médiá Čítajte viac Jediné riešenie. Ramsay so Šatanom vezmú len zaočkovaných

V 9. minúte nastrelil Rehuš tyčku popradskej brány po strieľanej prihrávke od spoluhráča. V druhej časti úvodného dejstva hostia prebrali aktivitu, museli si však dávať veľmi dobrý pozor na dobiedzajúcich Trenčanov.

V 17. minúte po dobrej práci Matúša Paločka nepremenil šancu Jevoš. A pár sekúnd pred prvou sirénou sa nepresadil v šanci ani Bjalončík, keď sa mu domáca obrana rozostúpila, ale jeho strela za Bownsa nezapadla.

Poprad vstúpil do druhej tretiny aktívne, od jej začiatku priebeh poznačili viaceré vylúčenia na oboch stranách. Trenčín početnú výhodu využil v 28. minúte, keď do Mikyskovej strieľanej prihrávky vložil hokejku jeden z Popradčanov a puk skončil za Tomekom.

Aj v ďalšom priebehu sa trestné lavice plnili na oboch stranách a rodili sa aj príležitosti. No Tybor vedenie Dukly nezvýšil a Dalhuisen ani Mešár nevyrovnali.

V 39. minúte pár sekúnd po návrate jedného z Popradčanov z trestnej lavice urobil pri vyvážaní puku z obrannej tretine chybu Krajčovič. Bjalončík mu zobral puk a vyrovnal.

Tretia tretina sa mohla začať tak, ako sa skončila druhá. Po návrate Popradčana z trestnej lavice sa do veľkej šance dostal Bjalončík, ale výborný Bowns opäť raz spoluhráčov zachránil. Na druhej strane sa neujal pokus Honzeka.

Hra sa prelievala z oboch strán, po dvanástich menších trestoch z druhej tretiny už boli obaja súperi disciplinovanejší. V 49. minúte išiel na lavicu hanby domáci Mikyska za hákovanie, Trenčín oslabenie prežil a krátko na to gólovo udrel.

Mikyska napravil chybu, za bránkou Popradu vybojoval puk, jeho prihrávku ešte nevyužil Paukovček, ale Tybor už do odkrytej brány áno – 2:1.

Uplynulo len 16 sekúnd a Trenčín udrel tretíkrát, Tybor spoza bránky našiel 16-ročného Honzeka, ktorý rutinérskou strelou vystavil Tomeka do pozície štatistu. Pre talentovaného útočníka to bol už 4. gól v sezóne.

Vicemajster sa vrhol do útoku, riskoval a v 60. minúte sa predsa presadil vďaka Dalhuisenovi, vyrovnať sa mu už ale nepodarilo.

Hetrik Giľáka

Hokejisti HK Spišská Nová Ves – HC Nové Zámky 4:1 vyhrali v dueli 6. kola Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 4:1 a dosiahli druhý triumf v sezóne.

Hetrikom sa blysol Matej Giľák.

HK Spišská Nová Ves – HC Nové Zámky 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly: 26. Rapáč (Petgrave, Štrauch), 33. Giľák (Ordzovenský, Vrábeľ), 36. Giľák (Tyczynskí, Petgrave), 60. Giľák (Černý) – 56. Klempa (Števuliak). Rozhodovali: Goga, Korba – Janiga, Jurčiak, vylúčení: 6:5, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 1421 divákov
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Ordzovenský, Petgrave, Ouellet, Olejník, Malina, Česánek, Černý, Tyczynskí, Giľák – Rapáč Vartovník, Tomala – Ščurko, Kuru, Novák – Štrauch, Chovan, Vrábeľ, Halama
Nové Zámky: Engstrand – Holenda, Šeliga, Bull, Kniža, Hatala, Ligas, Reini, Roman – Farley, Klempa, Šiška – Hrabčak, Barto, Števuliak – Ferenyi, Kurbatov, Varga -Jackson, Mišiak, Ondrušek

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves: „Vedeli sme, že je to pre nás dôležitý zápas. Žiaľ, v treťom zápase po sebe sme mali už v prvej tretine tri vylúčenia, pre ktoré sme sa ťažko dostávali do hry. Súper bol v presilovkách nebezpečný, mal veľa striel. V druhej časti sme sa po strelení gólov upokojili, ale v jej závere sme si asi mysleli, že je zápas rozhodnutý a spravili sme veľa chýb. V prestávke sme si povedali, že takto to nepôjde. Napokon sme zjednodušili hru a udržali náskok.“

Gergely Majoross, tréner HC Nové Zámky: „Bol to ďalší zápas, v ktorom sme nedokázali skórovať skôr. Keby sa nám to podarilo, mohol sa zápas vyvíjať inak. Máme mladý tím, na jeho hre vidno aj nervozitu.“

Prvá tretina bola vyrovnaná, hralo sa zo zabezpečenej obrany. V 26. minúte hosťujúci Roman len faulom zabránil gólu, domáci však presilovku využili v priebehu piatich sekúnd.

Hostia v 30. minúte hrali presilovku bez efektu, naopak, domáci v druhej tretine zo štyroch presiloviek využili tri, čo vlastne rozhodlo o zápase.

Tretia tretina priniesla hokej slabšej úrovne, domáci sa zamerali na udržanie výsledku, hosťom sa podarilo znížiť v 56. minúte gólom Klempu, ale strelec domácich Giľak v 59. minúte dovŕšil hetrik a stanovil výsledok zápasu.

Rozhodol Krivošík

Hokejisti HK Nitra vyhrali v 6. kole Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 po predĺžení.

V nadstavení rozhodol Filip Krivošík.

HK Nitra – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 po predĺžení (0:1, 1:1, 2:1 – 1:0)
Góly: 26. Buček (Tvrdoň), 43. Raskob, 48. Baláž (Bodák, Bajtek), 62. Krivošík (Holešinský, Švarný) – 2. Michalík, 27. Walega (Paločko), 55. Uhrík (Čuvilov) Rozhodovali: Novák, Štefik – Kacej, Šefčík, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1606 divákov.
Nitra: Honzík – Raskob, Mezei, Š. Nemec, Švarný, Bodák, Vitáloš, Pupák – Buček, Hrnka, Tvrdoň – Holešinský, Baláž, Krivošík – Bajtek, R. Varga, Volko – Drábek, A. Sýkora, Ridzoň – Múčka
Liptovský Mikuláš: Vošvrda – Varttinen, Ventelä, Šepelev, Mezovský, Kurali, Ilenčík, Droppa – Obdržálek, Hovorka, Matúš Paločko – Jurík, Walega, Michalík – Čuvilov, Uhrík, Kriška – Kalousek, S. Petráš, Haluška – Dunčko

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Z našej strany to nebol dobrý zápas. Mali sme hneď zlý začiatok, v druhej minúte gól. To nás nejak zaskočilo a nevedeli sme sa dostať do tempa. Mikuláš bol v určitých fázach lepší. Upozorňovali sme chalanov, že majú oveľa lepšie a skúsenejšie mužstvo ako minulý rok. To sa aj potvrdilo, mali prečíslenia, na čo sme si nedali pozor a z toho sme dostali prvý aj druhý gól. Môžeme byť radi za dva body, ale nie za výkon.”

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: „Nechcem byť neskromný, ale tento zápas sme mali vyhrať. Lámalo sa to za stavu 2:1 pre nás, kde sme mali tri veľké šance, ale bolo z toho len žŕdky. Keby sme odskočili o dva o tri góly, tak by sme zápas zvládli. Musím pochváliť mužstvo, snažilo sa, hralo obetavo. Vyskytlo sa však pár individuálnych chýb, ktoré sa nemôžu stávať. Stratili sme dva body, a tak musíme byť spokojní aj s jedným.“

Nitrania po osemgólovej výhre na ľade Michaloviec začali zápas veľmi zle. V 2. minúte unikol domácej obrane Michalík a hostia išli do vedenia. Vyrovnanie mal na hokejke Tvrdoň, ale jeho strela opečiatkovala iba žrď Vošvrdovej brány.

Rovnako zvonila konštrukcia aj na opačnej strane po strele Hovorku. Najväčšiu šancu “corgoňov” mal v 11. minúte obranca Nemec, tomu však prekazil radosť efektným zákrokom lapačkou už ležiaci Vošvrda. Domáci mali ešte výhodu početnej výhody o dvoch hráčov, bránu však neohrozili.

Na slabšiu hru Nitry reagovali tréneri upravením zloženia formácií. V 26. minúte sa zdalo, že to prinesie želaný efekt, keď na 1:1 vyrovnával Buček. Už o 43 sekúnd však išli Liptáci opäť do vedenia.

Premiérovým gólom v Tipos extralige sa prezentoval poľský reprezentant Walega. S Nitrou to mohlo vyzerať ešte horšie, keby Paločko, Kalousek aj Hovorka nemierili iba do žŕdky.

Do tretieho dejstva vstúpila úplne iná Nitra. Domáci hráči zvýšili aktivitu a prebrali kontrolu nad zápasom. Prvým impulzom bolo úspešné sólo nitrianskeho obrancu Raskoba. V 47. minúte zaskočil Vošvrdu strelou z uhla Baláž a domáci prvýkrát vyhrávali.

Liptáci však zbrane nezložili a dokázali udrieť z prvej vážnejšej šance. V 55. minúte poslal zápas do predĺženia strelou spomedzi kruhov Uhrík.

Dva body zabezpečil Nitre gólom Krivošík, ktorému pomohli najmä korčule hosťujúceho obrancu.

Derby pre majstra

Hokejisti HKM Zvolen vyhrali v derby 6. kola Tipos extraligy nad HC '05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení a nájazdoch.

HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení a nájazdoch (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 29. J. Mikúš (Ully, Saracino), 39. Ully (Kotvan, Hain), 45. Saracino (Ully, Roy), 65. Ully (rozh. sam. nájazd) – 19. Mistele (Crevier-Morin, Šoltés), 31. K. Jendroľ (Gabor, Vašaš), 43. Fossier (Ďatelinka). Rozhodovali: D. Konc st., Krajčík – P. Jedlička, Crman, vylúčení na 2 min: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 915 divákov.
Zvolen: Rahm – Kubka, Hraško, Hain, Kotvan, Roy, Thow, S. Barcík – Meliško, Marcinek, Csányi – M. Jedlička, Puliš, Zuzin – Saracino, J. Mikúš, Ully – Chlepčok, Gubančok, Ďuriš
Banská Bystrica: Gajan – Cardwell, Ďatelinka, Breton, Crevier-Morin, Žiak, Bdžoch – Výhonský, Tamáši, Kabáč – K. Jendroľ, Bubela, Ščerbak – Fossier, Berger, Šoltés – Vašaš, Gabor, Mistele

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: „Jedno aj druhé mužstvo hralo dnes výborný hokej a diváci mohli vidieť vynikajúci zápas. Víťazstvo sme si asi zaslúžili, keďže sme sa trikrát vrátili do zápasu a napokon na samostatné nájazdy sme boli lepší. Mali sme tam veľa pekných momentov, hoc vieme, kde nás tlačí topánka. Tešíme sa napokon z výhry my, ale bol to dobrý výkon nielen z našej strany, ale aj zo strany súpera. Moji zverenci splnili to, čo som od nich vyžadoval, som s nimi spokojný.“

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: "Bol to dobrý a vyrovnaný zápas. Z nášho pohľadu som spokojný s tým, ako sme hrali, ale opäť nás zrážali na kolená individuálne chyby. V tomto smere sa musíme zlepšiť. Ako som však povedal, teší ma náš herný prejav, ako aj bojovnosť. V samostatných nájazdoch sme nanešťastie trafili dve žŕdky. S jediným získaným bodom teda nie som spokojný.“

Hneď v úvode mohli ísť do vedenia domáci hokejisti pred údajne vypredaným hľadiskom (max. 25% kapacity). Išli do prečíslenia dvoch na jedného a po prihrávke Puliša sa Zuzin ocitol pred poloprázdnou bránkou, posielal do nej slabší puk, takže útočník HC '05 Ščerbak ho stihol spred bránkovej čiary vyhodiť.

Zvolen potom nevyužil presilovku, v ktorej sa dobrou strelou prezentoval z vrchnej časti kruhu Hain. V piatej minúte pohrozili hostia po buly, keď Cardwell zakončoval spoza kruhu do žŕdky. Neskôr mal dobrú možnosť i jeho spoluhráč Šoltés, z metra nepokoril Rahma a nepodarilo sa to ani Bubelovi z medzikružia.

‚Bryndziari‘ na opačnej strane nevyťažili gól ani z druhej presilovky, z dorážky nepokoril Gajana Saracino. Akcie sa potom striedali na oboch stranách a vyšlo to Bystričanom 62 sekúnd pred prestávkou. Crevier-Morin z ľavej strany našiel na pravej Misteleho a ten sa prezentoval parádnou strelou k vzdialenejšej žrdi – 0:1.

V strednom dejstve sa ‚barani‘ zahryzli do obhajcu majstrovského titulu, no z prevahy a ani z prvej ich presilovky v stretnutí nevyťažili vyloženú šancu. Naopak hokejisti spod Pustého hradu mohli skórovať v početnej výhode, no Saracino iba tesne minul odkrytú časť Gajanovej svätyne.

V 29. minúte sa Chlepčok rútil na bystrickú bránku, ale Gajan puk vyrazil a ustál aj dorážku Ďuriša. Napokon však kapituloval o pár sekúnd, na trikrát sa podarilo skórovať Mikúšovi, keď po druhej strele sa mu puk odrazil na hokejku od žŕdky a na tretí pokus ho dostal tam kam patrí – 1:1.

Dlho tento stav netrval, pretože po výbornej práci Gabora i jeho koncovke sa k dorážke dostal Kevin Jendroľ a nemýlil sa pred odkrytou bránkou – 1:2. Keď už sa zdalo, že stav sa do prestávky meniť nebude, vystrelil Hain od modrej a opäť zvonila žŕdka, Zvolenčania však zostali v pásme a napokon sa ujala strela Ullyho spoza kruhov, keď tečovaný puk skončil za gólmanom HC '05 – 2:2.

Halák NHL Čítajte viac Halák predviedol skvelý výkon, ale prehre nezabránil

Sedem sekúnd pred koncom druhej tretiny išiel sám na Rahma v oslabení hosťujúci Berger, ale najprv pri pokuse o strelu netrafil puk a na druhýkrát to už nebolo razantné a ani prekvapivé.

Na začiatku tretieho dejstva sa nepresadil najprv ani na trikrát pri ľavej žŕdke Saracino a zahrmelo na opačnej strane. V oslabení prenikal po pravej strane Fossier a napokon sa individuálne presadil po peknej strele, keď zmiatol Rahma naznačením prihrávky na Bergra – 2:3.

Tento výsledok dlho netrval, pretože majster stihol presilovku využiť. Po delovke Ullyho vyrovnal na 3:3 zblízka z dorážky predsa len aktívny Saracino. Zaujímavý hokej pokračoval, Bystričania nevyužili presilovku, Zvolenčania nevytrestali chybu Gajana, keď puk zachytili Zuzin s Pulišom pred bránkou.

Dobrú strelu vyslal v 55. minúte hosťujúci Výhonský, Rahm spoľahlivo zasiahol. Napokon duel dospel do predĺženia, v ktorom formáte troch proti trom gól nepadol, takže rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy a v nich zaznamenal víťazný zásah v druhej sérii domáci Ully, hostia Šoltésom a Jendroľom mierili do žŕdky.

Víťazný obrat Dukly

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 6. kole Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 5:3.

Hostia viedli 2:0 aj 3:1, no Michalovčania ešte v druhej tretine otočili skóre.

HK Dukla Ingema Michalovce – HC Slovan Bratislava 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Góly: 14. Galamboš (Regenda), 29. Suja (Regenda, Galamboš), 33. Žitný, 40. Erkinjuntti (Regenda, Galamboš), 60. Erkinjuntti (Keränen, Mudrák) – 2. Jääskeläinen (Rapuzzi, Gachulinec), 5. Harris (Yogan), 24. Zigo (Jääskeläinen, Fominych). Rozhodovali: T. Orolin, Kalina – Šoltés, Ordzovenský, vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0.
HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto – Bokroš, Macejko, Pavlin, Stripai, Mudrák, Ťavoda, Valtola – Keränen, Cameranesi, Žitný – Fournier, Erkinjuntti, Kukuča – Regenda, Suja, Galamboš – Mašlonka, Tibenský, Chalupa
HC Slovan Bratislava: Gudlevskis – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Štajnoch – Yogan, Harris, Takáč – Jääskeläinen, Rapuzzi, Zigo – Fominych, Urbánek, Sukeľ – Kundrik, Preisinger, Lukošík

Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: „Boli sme nabudení, ale začiatok bol ako zo zlého sna. Inkasovali sme z prvej strely a krátko na to sme išli hrať oslabenie o dvoch hráčov. Nebola to jednoduchá situácia proti mužstvu, akým je Slovan. Boli sme však aktívnejší než Slovan, mali sme dobrý pohyb a vytvárali sme si šance. Postupne sme zužitkovali šance a po dvoch tretinách sme mali dobrú východiskovú pozíciu. V tretej sme to rozumnou hrou chceli ustrážiť. Myslím si, že sme proti kvalitnému súperovi zaslúžene vyhrali.“

Ján Lipiansky, asistent trénera HC Slovan Bratislava: „Je to zaslúžený výsledok, dve tretiny sme nehrali dobre. Mali sme presilovky, v zápase sme aj viedli, ale neudržali sme to. Nehrali sme dobre v defenzívnej zóne. Mali sme možnosť rozhodnúť zápas, ale nestalo sa. Ideme ďalej.“

Prvú tretinu poznačili početné vylúčenia aj rýchly gól hostí. Jääskeläinen zakončil ofenzívnu akciu hostí ideálne, keď pohotovo prestrelil Kaarlehta – 0:1.

Hostia sa krátko na to dostali k 99-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej Harris zblízka dorazil puk do michalovskej bránky – 0:2. Od 11. minúty mali dvojnásobnú početnú výhodu aj domáci, oslabenie hostí ešte umocnil brankár Gudlevskis, keď posunul bránku.

Dvojminútové ofenzívne snaženie domácich v dvojnásobnej presilovke ukončil Galamboš, ktorý pri svojom prvom presnom zásahu v sezóne zužitkoval prihrávku Regendu – 1:2.

V závere prvej časti Kukuča dvojnásobným trestom oslabil domácich a Slovanisti to využili. Jääskeläinen najskôr trafil iba do žŕdky, no následne adresoval prihrávku Zigovi a ten si pohodlne otvoril strelecký účet v sezóne – 1:3. V 29. minúte viedli hostia už iba o gól, keď Regendovou prihrávkou nepohŕdol Suja – 2:3.

Slovanisti sa dostali k presilovke, v ktorej si nevypracovali šancu na zvýšenie náskoku a ten už neplatil po početnej výhode domácich. Vylúčenie Takáča využil Žitný, keď zo strednej vzdialenosti prekonal Gudlevskisa – 3:3.

Dokonalý obrat Michaloviec zavŕšil ešte v druhej tretine Erkinjuntti, ktorý dve sekundy pred druhou sirénou zavŕšil presilovkový tlak – 4:3.

Prvá polovica tretej tretiny bola o vyčkávaní na chybu súpera a dôsledných defenzívach. Dôležitý piaty gól domácich mohol v 51. minúte pridať Žitný, ale blafákom neprekonal Gudlevskisa. Slovanisti sa už štyri minúty pred koncom tretej časti odhodlali k hre bez brankára.

V nej si vytvorili tlak, sľubnú šancu na skórovanie nepremenil Takáč, ale gól Erkinjunttiho im vzal nádej na body – 5:3.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Tipos extraliga