Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozí Slovanu trest? Rozhodne sa v pondelok

Hokejisti bratislavského Slovana vstúpili do sezóny tak, ako sa na jedného z ašpirantov na titul patrí - dvomi víťazstvami. A to dokonca nad odvekými rivalmi.

27.09.2021 06:29
slovan Foto: ,
Tréner Slovana Róbert Döme so svojimi zverencami.
debata (9)

V piatok si v úvodnom kole poradili na domácom ľade s Trenčínom 4:1. Ešte väčšiu gólovú smršť predviedli o dva dni v Košiciach.

Na východe republiky síce prehrávali v prvej tretine už 0:3 a zdalo sa, že domov sa vrátia bez bodov, no vďaka uragánu v druhej časti hry (strelili v nej štyri góly) vyhrali 6:3.

Belasí tak majú na konte po dvoch kolách plný počet bodov (spolu s Nitrou), pýšia sa najlepším útokom a vedú tabuľku extraligy.

Brant Harris, Andrej Košarišťan Čítajte viac Košice viedli 3:0, potom prišiel uragán belasých. Spišiaci nadelili Prešovu päťku

Lenže všetko môže byť napokon inak…

Portál sport.sk prišiel s informáciou, že Slovanu hrozí kontumácia zápasu s Duklou.

Dôvod?

Smernica pre sezónu 2021/2022 najvyššej hokejovej súťaže totiž uvádza, že klub v záujme podpory štátnej športovej reprezentácie v ľadovom hokeji berie na vedomie, že na súpiske družstva klubu pre každý zápas extraligy sú garantované dve miesta pre hokejistov U20.

Na tieto dve garantované miesta na súpiske klub nemôže zapísať iného hokejistu. Porušenie tejto povinnosti je považované za neoprávnený štart hokejistu a je disciplinárnym previnením klubu.

Prešov, hokej Čítajte viac Majster otočil proti nováčikovi, Prešov mal kanadského hrdinu

Podľa sport.sk nemali Bratislavčania v stretnutí s Trenčínom na súpiske ani jedného hráča ročníka 2002 či mladšieho. Jedno miesto síce nechali voľné, na druhé však dopísali staršieho hokejistu.

Či za tento priestupok dostanú slovanisti trest, sa rozhodne v pondelok.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Slovan Bratislava #kontumácia