Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Extraliga sa blíži. Pozrite si, ako v Poprade vynovili zimný štadión

Fanúšikovia hokeja v Poprade sa môžu v nadchádzajúcej sezóne tešiť na vynovený zimný štadión, ale aj na novú nekrytú ľadovú plochu v lokalite Starý Juh.

20.09.2021 10:36
debata
Vynovený zimný štadión v Poprade Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V Poprade pribudli aj stoly a pulty pri bufetoch.

Za inováciami hlavného hokejového stánku a výstavbou štadióna aj pre verejnosť je mesto Poprad.

V roku 2021 investovalo mesto Poprad takmer 300-tisíc eur do vylepšenia zimného štadióna v Poprade. Zrekonštruovali sa toalety, zadné priečelie aj strecha.

Ďalšie práce súviseli s tribúnami, na ktorých pribudli bezpečnostné prvky na schodiskách, v priestore striedačiek uložili novú korčuliarsku gumu.

HOKEJ: Poprad - Detva Čítajte viac Odmietol ponuky zo zahraničia. Skokan vysvetlil, prečo zostáva doma

Tiež pribudli stoly a pulty pri bufetoch, ktoré doposiaľ chýbali. Kompletnou rekonštrukciou prešla zberná kanalizácia a toalety pre návštevníkov zimného štadióna.

"Vymenila sa oceľová konštrukcia a zasklenie za sendvičové panely a okná na odvetranie interiéru v prípade mimoriadnej situácie.

V rámci strechy opravili povlakovú krytinu a vymenili okrajové lišty. Podľa mesta práve krajné časti strechy vykazovali defekty, ktoré sa prejavovali v interiéri stavby," informovalo mesto Poprad na svojom facebookovom profile.

Hokejisti domáceho HK, minuloročného finalistu, odštartujú extraligu v piatok v Liptovskom Mikuláši, v nedeľu doma privítajú Banskú Bystricu.

Viac možností na korčuľovanie

Primátor Popradu Anton Danko pred niekoľkými dňami informoval, že nová ľadová plocha s rozmermi 52 × 26 metrov s mantinelmi a technológiou chladenia je už otvorená pre verejnosť.

Už 11. septembra sa tam uskutočnil zápas 2. kola Slovenskej hokejbalovej extraligy mužov medzi Popradom a Nitrou.

Multifunkčná nekrytá plocha vznikla v areáli centra voľného času a bude slúžiť celoročne. Miestni hokejbalisti prostredníctvom tejto investície získali svoj stánok na extraligu, plocha spĺňa aj medzinárodné kritéria na hokejbalové zápasy.

Jeho výstavbou mesto vytvorilo vhodné podmienky pre vstup popradského hokejbalu do extraligy, spolu s možnosťou usporiadať medzinárodné turnaje.

"Nie je to len ihrisko pre hokejbal, ale je to v prvom rade ľadová plocha, ktorá bude slúžiť aj na verejné korčuľovanie pri osvetlenom ľade, podobne ako pri Aréne Poprad, takže ľudia budú mať opäť viac možností na korčuľovanie v Poprade,“ vysvetlil Anton Danko.

V areáli sa nachádza workoutové ihrisko s fitnes prvkami. Mestský mobiliár pozostáva zo štyroch kusov drevených altánkov so sedením, štyroch drevených lavičiek a smetných košov.

Technické zázemie, ako samostatný objekt, ponúka možnosti na skladovanie športových potrieb, súčasťou je aj šatňa a garáž pre rolbu. Plocha je osvetlená a oplotená, monitorovaná kamerovým systémom.

V Poprade pribudli aj stoly a pulty pri bufetoch.
Vynovený zimný štadión v Poprade.
+7Vynovený zimný štadión v Poprade.
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad