Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypýta si opäť miesto v reprezentácii? Nitra hlási zaujímavú posilu

Slovenský hokejový útočník Filip Krivošík si prvýkrát v kariére vyskúša najvyššiu slovenskú súťaž.

08.09.2021 21:03
Filip Krivošík Foto: ,
Filip Krivošík (vpravo) počas tréningu slovenskej reprezentácie pod vedením Craiga Ramsayho.
debata

Kmeňový hráč fínskeho klubu Saipa Lappeenranta zamieril na ročné hosťovanie do HK Nitra. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Odchovanec bratislavského Ružinova strávil vo Fínsku uplynulých päť sezón. V ročníku 2020/2021 odohral v najvyššej fínskej súťaži 14 zápasov, v ktorých si pripísal dva góly, dve asistencie, dve trestné minúty a dva mínusové body.

O väčší počet zápasov ho obrali problémy s chrbtom. Vedenie HK Nitra sa s fínskym klubom dohodlo na Krivošíkovom hosťovaní do konca sezóny.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod tohto veľmi talentovaného 22-ročného slovenského útočníka.

V zmluve o hosťovaní je klauzula o možnom stiahnutí hráča späť do materského klubu v časovo obmedzenom úseku do konca kalendárneho roka.

Očakávame, že po vynútenej prestávke spôsobenej zdravotnými komplikáciami sa vráti do formy z predminulej sezóny a že si svojimi výkonmi opäť vypýta miesto v reprezentácii Slovenska," povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Tomáš Záborský Čítajte viac Záborský si zahrá českú extraligu. Zabŕdol do reprezentácie, postoj nemení

Nitrania získali aj Američania

Nitra ohlásila aj príchod Američana Willieho Raskoba. Dvadsaťšesťročný obranca pôsobil v uplynulých troch sezónach v zámorskej ECHL, v ktorej odohral 216 zápasov a pripísal si 134 bodov (26+108).

Pred dvoma rokmi prežil produktívnu sezónu v Dánsku, za majstrovský Rungsted nastúpil aj v šiestich dueloch Ligy majstrov. V minulosti hral štyri roky v univerzitnej NCAA, na konte má i jeden štart v AHL.

"Ide o veľmi šikovného a produktívneho obrancu s výborným korčuľovaním, schopného režírovať presilové hry.

Rozhodli sme sa rozšíriť káder o takýto typ obrancu, nakoľko počas sezóny nebudeme môcť dlhšie obdobie počítať so Šimonom Nemcom z dôvodu prípravného kempu reprezentácie a jeho predpokladanej účasti na MS hráčov do 20 rokov v Kanade.

Veríme, že Willie u nás naplno ukáže svoj veľký potenciál a nadviaže na výkony jeho severoamerických predchodcov v našom drese ako Jameson Milam, Mitch Versteeg či Kenney Morrison," uviedol pre klubový web Kováčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Filip Krivošík