Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komediálna vsuvka v derby. Frustrovaný Košarišťan baví internet

Už o štyri dni duelom na ľade švédskeho Leksandu vstúpia hokejisti HC Slovan Bratislava do prestížnej Ligy majstrov.

23.08.2021 10:20
SR Košice HC šport hokej TL príprava tréning... Foto: ,
Andrej Košarišťan.
debata

Naladili sa víťazne, keďže v troch zápasoch Eastern Cupu na východe Slovenska nestratili ani bod a po triumfoch nad rakúskym Klagenfurtom (5:1) a domácimi Michalovcami (5:1) a Košičanmi (2:1) si odniesli domov trofej, o ktorú sa hralo prvýkrát v histórii.

"Bol to náročný turnaj. Zápasy mali veľmi solídne tempo a pre nás to bola výborná príprava. Napokon sme získali trofej a sme zato vďační.

Najdôležitejšie je to, že naša hra sa približuje k tej, ktorú si želáme. Je to iba august a určite to bude ešte lepšie. Trend je však pozitívny," uviedol skúsený obranca a zároveň kapitán HC Slovan Bratislava Michal Sersen na webe hockeyslovaki­a.sk.

SR hokej 1. ročník Eastern cup Košice Slovan KEX Čítajte viac Slovan si na východe uchmatol pohár. Na záver zdolal aj Košice

Pochvalne sa o hre svojho tímu, ale aj organizácii turnaja vyslovil aj tréner „belasých“ Robert Döme.

„Mali sme tu päť pätiek, šancu dostali všetci a trochu nám opäť zamotali hlavy. Pre nás je východ trochu ďaleko, ale cítili sme sa tu dobre. Hotel, strava, ľudia, všetci boli príjemní. Navyše to boli užitočné zápasy,“ poznamenal Döme.

Za najhorší výkon na turnaji označil paradoxne ten proti Košiciam, v ktorom jeho zverenci rozhodli o tesnom víťazstve 2:1 dvoma gólmi už v prvej tretine.

Úspešnými strelcami boli Rastislav Gašpar a Američan Andrew Yogan.

„V poslednom súboji sme nehrali tak dobre ako v predchádzajúcich, ale chýbali nám kľúčoví hráči. Nešlo o úmysel, mali menšie zranenia, a tak sme ich radšej šetrili,“ vysvetlil Döme.

Moment z 2. tretiny prípravného derby pobavil internet. Odštartoval ho hnev domáceho gólmana Andreja Košarišťana po treste za posunutie brány. Úmysel kopnúť do hokejky nedopadol podľa jeho predstáv:

Vtipne vyznieva skutočnosť, že trénera Slovana po záverečnom zápase prekvapila zlatá trofej odovzdaná do rúk kapitána Sersena.

„Priznám sa, ani som nevedel, že sme vyhrali. Nevedel to ani nikto v kabíne. Z celkového prvenstva máme, samozrejme, radosť, ale už v autobuse zapnem notebook a začnem pracovať na ďalších veciach,“ podotkol tréner Slovana.

Podľa Dömeho sa mužstvo stále formuje a je to na dobrej ceste. Dôležitá konfrontácia s Európou však príde až o pár dní v Lige majstrov.

SR Hokej EC Košice Miškovec KEX Čítajte viac Košice naložili Maďarom, Slovan s presvedčivou výhrou

"Naplno nás preveria až Leksand a Fribourg, čiže mužstvá európskych kvalít.

Do štartu Ligy majstrov ešte doliečime menšie zranenia, vyladíme taktické veci a vo štvrtok už letíme. Cieľom bude dobrá reprezentácia Slovana a slovenského hokeja," doplnil Döme.

K sezónnym cieľom slovanistov patrí tradične aj zisk domáceho majstrovského titulu v Tipos extralige.

Slovan Capitals príprava hokej Čítajte viac Slovan nastúpil s mladíkmi, od mestského rivala dostal päťku

"Bude to zaujímavé, ale na titul nemyslíme iba my a Košice. Bude to náročné sezóna a našou úlohou je urobiť našu prácu najlepšie ako vieme.

Ani jeden zápas nebude ľahký, pretože nás sa chce vytiahnuť každý súper," dodal kapitán Sersen na webe SZĽH.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Andrej Košarišťan