Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania hlásia posilu z KHL, do bránky Slovana prišiel juniorský reprezentant

Káder HC Košice pred ďalšou extraligovou sezónou rozšíril ruský útočník Vadim Pereskokov.

08.06.2021 13:25 , aktualizované: 13:44
debata

Informuje o tom oficiálny web „oceliarov“. Dvadsaťsedemročný rodák z Kazachstanu strávil ostatnú sezónu v nadnárodnej KHL v Nižnom Novgorode, za miestne Torpedo odohral 22 duelov s bilanciou 1 gól a 4 asistencie.

V minulosti hral v tejto súťaži aj za CSKA Moskva, Červenú hviezdu Kchun-lun a Admiral Vladivostok, v KHL však odohral spolu len 82 zápasov základnej časti a v nich zaznamenal 4 presné zásahy a pridal 8 gólových prihrávok.

Igor Liba, Dárius Rusnák, Vincent Lukáč Čítajte viac Lukáč: Po MS som bol na ulici pánboh. Dnes by som si kúpil polovicu Košíc

V play off pridal 3 štarty a jednu asistenciu.

Okrem KHL hral aj vo Fínsku za Lahti a Jukurit, vo Švajčiarsku krátko za Lausanne.

„V prvom rade musím povedať, že sme v klube nadšení, že Vadim odohrá túto sezónu v drese Košíc. Veríme, že bude rozdielovým hráčom a fanúšikom bude prinášať radosť z hokeja,“ uviedol na klubovom webe športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Martin Réway Čítajte viac Réway sa poďakoval Košiciam. A prezradil, prečo sa vyhýba médiám

"Vadim je rýchly útočník v produktívnom veku, ktorý má bohaté skúsenosti z KHL i fínskej ligy.

Je odchovancom prestížnej školy CSKA Moskva a po minulej sezóne v Novgorode dostane v Košiciach priestor, aby všetkým ukázal svoj nesporný talent.

Už sa tešíme na jeho „šajby“," doplnil výkonný riaditeľ klubu Miloslav Klíma.

Hlavaj podpísal dvojročnú zmluvu so Slovanom

Slovenský brankár Samuel Hlavaj podpísal dvojročný kontrakt so Slovanom Bratislava. V novom pôsobisku vytvorí brankársku dvojicu s Lotyšom Kristersom Gudlevskisom. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Samuel Hlavaj v reprezentačnom drese. Foto: TASR, Radovan Stoklasa
Samuel Hlavaj, Samuel Hlavaj v reprezentačnom drese.

Pre 21-ročného Hlavaja pôjde o návrat do najvyššej slovenskej súťaže po takmer troch sezónach v zámorských juniorských súťažiach USHL a QMJHL.

V slovenskej extralige doteraz nastúpil na 6 zápasv v drese slovenskej „dvadsiatky.“ Sezónu 2020/2021 strávil v drese Sherbrooke Phoenix v QMJHL a nastúpil na 26 zápasov.

"Deklarovali sme úprimný záujem obsadiť tento post slovenským brankárom, napokon sme sa rozhodli pre Samuela Hlavaja, ktorý podpísal v klube kontrakt na dve sezóny.

Ide o talentovaného brankára, ktorý má veľkú časť kariéry pred sebou. V klube by mal nastúpiť do takého počtu zápasov, aby mohol byť rovnocennou brankárskou alternatívou ku Kristersovi Gudlevskisovi.

Veríme, že bude ďalej rozvíjať svoj talent a v budúcnosti bude zaujímavý aj pre potreby slovenskej reprezentácie,“ povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Samuel Hlavaj #Vadim Pereskokov