Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédsky budíček vyľakal Švajčiarov. Zaslúžili sme si debakel, lamentoval Ambühl

Za posledných desať rokov nie je na majstrovstvách sveta úspešnejšej krajiny ako Švédsko. Dve zlaté za ostatné tri roky (tretiu pridali v 2013) sú dôkazom, že na severe Európy vedia, ako na to.

26.05.2021 15:02
Lotyšsko Riga šport hokej MS2021 A-skupina... Foto: ,
Švédsky tréner Johan Garpenlöv na striedačke.
debata

Lenže tento rok priviezli Švédi do Rigy – na svoje pomery – málo hráčov z NHL (5) a neskúsený tím sa v prvých dvoch súbojoch hľadal. Po prekvapivých prehrách s Dánskom (3:4) a Bieloruskom (0:1) sa v utorok prebral. Na medailu mysliacich Švajčiarov deklasoval 7:0.

„Boli sme lepším tímom, konečne sme to zlomili,“ tešil sa švédsky brankár Adam Reideborn. „Zaslúžili sme si takýto debakel. Nehrali sme dobre a prišiel trest,“ nehľadal výhovorky švajčiarsky veterán Andres Ambühl.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Za 16 svetových šampionátov toho zažil mnoho, ale takú hanebnú prehru už dlho nie. A hoci sa v Rige už udialo kadečo, výhra Švédov bola do utorka najvyšším triumfom celého doterajšieho priebehu turnaja.

„Hrali sme výborne – od brankára až po posledného hráča,“ povedal trojbodový Adrian Kempe. Skvelý individuálny i tímový výkon útočníka Los Angeles potešili, ale ešte o čosi viac splnený detský sen. Zahrať si v jednej formácii s bratom Mariom.

„Je to niečo extra. Išlo nám to spolu,“ usmieval sa 24-ročný Adrian. „Vždy sme o tom snívali. Vravel som bratovi, že sa do toho oprieme,“ doplnil o osem rokov starší Mario.

Kempeovci pomohli Švédom nastaviť budíček. Vyľaká po Švajčiaroch aj ďalších súperov?

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021 #Adrian Kempe #Mario Kempe #Andres Ambühl