Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan zbrojí na novú sezónu. Príde Kanaďan i slovenský reprezentant

Slovenský hokejový obranca Daniel Gachulinec zmenil pôsobisko v rámci extraligy, keď zamieril z Detvy do Slovana Bratislava.

07.05.2021 15:57
Gachulinec Foto:
Daniel Gachulinec počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Piešťanoch.
debata

S vedením „belasých“ podpísal dvojročnú zmluvu s opciou. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Gachulinec strávil v Detve uplynulých päť sezón. Ročník 2020/2021 bol pre neho najúspešnejší v doterajšej kariére. V 51 zápasoch strelil 6 gólov, ku ktorým pridal 17 asistencií a s 23 bodmi si vytvoril osobné maximum v najvyššej slovenskej súťaži.

K nim pridal aj 13 plusových bodov v hodnotení +/-. Po úspešnej sezóne sa premiérovo dostal do reprezentačného A-mužstva.

Druhý zápas slovenských hokejistov proti Rakúsku Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Miloš Roman v súboji s Nicom Brunnerom.

"Daniel je šikovný korčuliar a konštruktívny typ obrancu, ktorý nám typologicky vhodne zapadne do tímu. Jeho výkony sme sledovali už dlhšie. V predchádzajúcich pôsobiskách patril k oporám zadných radov.

Veríme, že v drese Slovana nadviaže na svoju stúpajúcu formu a v konkurenčnom prostredí sa bude ešte ďalej zlepšovať,” uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Bratislavský klub už angažoval aj kanadského obrancu Matta MacKenzieho a zmluvy s „belasými“ predĺžili útočníci Tomáš Zigo a Milan Kytnár a aj obranca Juraj Valach.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Daniel Gachulinec #HC Detva