Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen zmazal dvojgólové manko a vedie 2:0. Hrdinom Bondra

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v piatok v druhom súboji finále Kaufland play off Tipos extraligy na domácom ľade nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a v sériii vedú už 2:0 na zápasy. Séria sa presúva do Popradu, tretí duel je na programe v pondelok 3. mája o 18.00 h.

30.04.2021 21:02 , aktualizované: 22:41
Zvolen, Poprad Foto: ,
Hokejisti Zvolena sa tešia z víťazstva v druhom finálovom zápase nad Popradom.
debata (2)

Hrdinom večera bol Radovan Bondra, ktorý na konci prvej tretiny strelil prvý gól Zvolena a v 6. minúte predĺženia svojím druhým presným zásahom v zápase rozhodol o triumfe domáceho tímu.

HKM dokázal otočiť skóre z 0:2 i 2:3, dôležitý gól na 3:3 zaznamenal v 56. minúte Patrik Marcinek.

HKM Zvolen – HK Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0) – v sérii 2:0
Góly: 20. R. Bondra (Stupka, Hraško), 22. Ivan (Nuutinen, McPherson), 56. Marcinek (Kotvan), 66. R. Bondra – 3. Bjalončík (Matej Paločko), 6. Matej Paločko, 33. Mashinter (P. Svitana). Rozhodovali: D. Konc st., Tvrdoň – Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše 42. McPherson 5 min + DKZ za seknutie – 27. Ulrych 5 min + DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny: 27. Zvolen bez Puliša – 12. Poprad bez Skokana, 300 divákov.
Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Jedlička – Kolenič, Tibenský, Marcinek – od 42. min Gubančok
Poprad: Hamerlík – Drgoň, Višnevskij, D. Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Marek Hudec, Kramár – P. Svitana, Skokan, Bjalončík – Matúš Paločko, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – od 27. min Jevoš

Popradčania nastúpili bez zraneného Haščáka, ktorý to skúšal na rozkorčuľovaní, ale nebol zdravotne v poriadku. Prvú šancu v zápase mal Zvolen, po chybe Brejčáka unikol McPherson po ľavej strane, no na Hamerlíka, ktorý nahradil Vošvrdu, nevyzrel.

Zvolen - Poprad Čítajte viac Druhé finálové víťazstvo Zvolena sme sledovali ONLINE

Skóre otvoril v 3. minúte Bjalončík, ten v prvom útoku zastúpil práve Haščáka. Po výbornej práci Mateja Paločka mal pred sebou prázdnu bránku a z kruhu na buly sa nemýlil. Hostia potom nevyužili presilovku a na jej konci dokonca mohli pykať.

Bondra zblízka sa už radoval z gólu, no brankár Popradu v poslednej chvíli puk dokázal vyraziť. A bolo to kľúčové, pretože v šiestej minúte chybu Hraška v medzikruží dokonale využil Matej Paločko, obišiel obrancu HKM a Rahmovi nedal šancu – 0:2. A mohlo byť i 0:3, v polovici prvej tretiny totiž Mashinter orazítkoval žŕdku.

V 12. minúte pohrozili domáci po teči Kelemena a dorážke Bondru. Na opačnej strane odišiel z ľadu zranený Skokan a Svitana z dvoch metrov nepokoril zvolenského brankára. Skóre sa zmenilo až 59 sekúnd pred prestávkou, Stupka vystrelil spomedzi kruhov, Hamerlík puk neudržal, čo si všimol Bondra a stihol do neho hokejkou strčiť – 1:2.

Zranený Dávid Skokan z Popradu počas druhého... Foto: TASR, Ján Krošlák
Dávid Skokan Zranený Dávid Skokan z Popradu počas druhého zápasu vo Zvolene.

Hokejistom spod Pustého hradu vyšiel aj nástup do prostredného dejstva. V 22. minúte vystrelil Ivan z ľavého kruhu a tečovaný puk skončil pod hornou žŕdkou – 2:2.

Poprad mohol ísť do opätovného vedenia v presilovke, po rýchlom prechode do útoku sa nepresadil pred bránkou Preisinger a recept na Rahma o pár sekúnd neskôr nenašiel ani Drgoň. V 27. minúte faulovaný Puliš našiel pri pravej žŕdke voľného McPhersona, ktorý nepokoril Hamerlíka. Kapitán Zvolena sa však zranil a tiež musel v zápase skončiť.

Podobne dopadol i hosťujúci Ulrych, ktorý za zákrok na Puliša dostal trest päť minút plus do konca stretnutia. V dlhej početnej výhode však domáci zásadne nehrozili, Podtatranci veľmi dobre bránili a už v hre piatich proti piatim išli do vedenia.

Po chybe Kotvana na útočnej modrej čiare sa dostal do úniku Mashinter a poradil si s Rahmom – 2:3. „Bryndziari“ sa potom snažili vyrovnať, v presilovke dvakrát neuspel Bondra a pred prestávkou Hamerlík nepustil za seba ani sklepnutý puk od Viedenského a ustál i dorážku McPhersona.

Na začiatku tretej tretiny išiel predčasne pod sprchy za seknutie práve McPherson. Päťminútovú presilovku Poprad tiež nevyužil, ale mal v nej tri vyložené šance. Livingston zakončil tesne vedľa odkrytej bránky, pohotového Taviho vychytal Rahm a zoči–voči pred ním sa nedokázal presadiť ani Zagrapan.

Zvolenčania pohrozili až v 51. minúte po chybnej rozohrávke súpera, voľný Kelemen z medzikružia neprekonal Hamerlíka. Pokoril ho až Marcinek o päť minút neskôr, keď účinne tečoval strelu Kotvana spoza kruhu a vyrovnal na 3:3.

Vo Zvolene sa tak predlžovalo a v extra čase najprv Livingston poriadne zamestnal brankára HKM, keď si obkorčuľoval jeho bránku a následne sa dobre natlačil pred ňu. Po ňom mal veľkú šancu i spoluhráč Mashinter, sám pred Rahmom neuspel.

A tak prišiel trest. V 66. minúte sa k odrazenému puku dostal Bondra, mal veľa priestoru pred bránkou a rozhodol o triumfe HKM – 4:3.

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Sme radi, že sme zvládli aj tento druhý a veľmi ťažký zápas. Nebolo to jednoduché, Poprad hral veľmi dobre. Sme radi, že sme našli silu a zápas otočili. Prehrávali sme dvakrát, napokon sme to dokázali otočiť v predĺžení.

Oba zápasy u nás vo Zvolene boli vyrovnané. Začali sme dnes dobre, no urobili sme dve chyby a prehrávali 0:2. To nás pribrzdilo, no našli sme cestu k vyrovnaniu. Bolo aj veľa zranení na oboch stranách, sily ubúdali, ale zvládli sme to. Musíme sa ešte zlepšiť v niektorých veciach, najmä v presilovkách, aby sme mohli v Poprade vyhrať."

Radovan Bondra, strelec dvoch gólov Zvolena: "Som rád, že som mohol mojimi gólmi tímu pomôcť. Hlavné je, že dokážeme vyhrať i bez mojich gólov, ja sa snažím vždy pomôcť mužstvu, dnes to vyšlo.

Obom tímom chýbajú kľúčoví hráči, je to vyrovnané. Je to všetko o detailoch a maličkostiach. Teší ma, že dokážeme otočiť nepriaznivý stav, keď prehrávame. Vieme sa zomknúť. Verím, že tomu tak bude aj v Poprade, no musíme si tam dať pozor na dobrú ofenzívu súpera."

Allan McPherson zo Zvolena počas druhého zápasu... Foto: TASR, Ján Krošlák
Allan McPherson Allan McPherson zo Zvolena počas druhého zápasu extraligového finále.

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Musíme chlapcov pochváliť, lebo odviedli skvelú prácu na ľade. Pevne veríme, že sa na tento ľad ešte vrátime za stavu 2:2 na zápasy. Rozhodujú maličkosti, individuálne chyby.

Mrzí nás najmä nevyužitá päťminútová presilovka v tretej tretine, mohli sme v nej navýšiť skóre na rozdiel dvoch či troch gólov. Šťastie sa napokon priklonilo na stranu Zvolena. Prišli sme o Haščáka ešte pred zápasom, potom o zraneného Skokana, potrestaného Ulrycha, takže klobúk dole pred ostatnými, čo zostali na ľade, odviedli skvelú prácu."

Patrik Svitana, kapitán Popradu: "Odohrali sme dva dobré zápasy vo Zvolene, chýbalo nám trošku šťastie. Stretnutia boli vyrovnané, je to len o detailoch. V tomto zápase rozhodol domáci gól v predĺžení.

Ukázali sme však peknú hokejovú tvár, zabojovali sme aj za zranených hráčov. Ukázali sme kvalitu. Verím, že v Poprade je rad na nás a vyhráme doma. Dúfam, že nás príde povzbudiť viac divákov než bolo tu vo Zvolene."

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad