Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prehrách prišiel hnev a obrat. Popradčania oslávili postup kúpaním sa

Hokejisti Popradu otočili sériu s Michalovcami a po 10 rokoch si zahrajú o titul.

25.04.2021 08:47
Poprad - Michalovce Foto: ,
Radosť Popradčanov z gólu proti Michalovciam.
debata

V semifinále Kaufland play off Tipos extraligy prehrávali 0:2 na zápasy, no štyrmi víťazstvami za sebou dokonali zriedkavo vídaný obrat.

„Dôležité bolo, že sme sa zdravo nahnevali. Cítili sme, že na nich máme,“ povedal tréner HK Poprad Peter Mikula.

Popradčania síce začali sériu dvoma prehrami na ľade súpera, no doma vyrovnali na 2:2. Keď v piatom zápase v Michalovciach vyhrali po predĺžení, boli na koni. Dostali sa do vedenia 3:2 a postup spečatili na domácom ľade.

„V piatom zápase sme zvíťazili u súpera, čo nám dodalo silu pred domácim zápasom. Možno vyzerám chladnokrvne a bez emócií, ale nie je to tak. Moja vnútorná radosť je obrovská,“ poznamenal Mikula.

„Kamzíci“ postupne vyhrali 2:1, 5:2, 3:2 a 3:1 a prvýkrát od roku 2011 si zahrajú extraligové finále. Ich súperom bude HKM Zvolen.

„Išli sme za tým. Prehrávali sme v sérii 0:2, no ukázala sa veľká vnútorná sila mužstva. Ešte však nie sme tam, kde chceme byť. Musím pochváliť celé mužstvo za to, že stále išlo za svojím cieľom,“ povedal útočník Michael Vandas.

Podľa brankára Tomáša Vošvrdu zavážil aj fakt, že Popradčania mali viac síl než hráči Michaloviec.

„Oni sa v sérii proti Trenčínu veľmi zrážali a stálo ich to veľa síl. Keď ich potom naši hráči napádali aktívnym pohybom, tak mali problémy. Z toho sme ťažili a napokon to vyšlo,“ povedal Vošvrda.

V poslednom zápase semifinálovej série sa do listiny strelcov zapísal aj Dominik Kramár. Sviatočný strelec dosiahol druhý gól v sezóne, no namiesto radosti z ukončenia dlhého čakania na gól myslel predovšetkým na tímový úspech.

„S Dávidom Skokanom, Marcelom Haščákom a ďalšími sme vytvorili partiu vekovo podobných hráčov. Taká partia sa už nemusí podariť, preto spravíme všetko, aby sme zvládli aj finále,“ konštatoval Kramár.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #HK Dukla Michalovce #HK Dukla Trenčín