Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výber pochválil aj legendárny Kurri. Košice povedie fínsky tandem

V nasledujúcej sezóne povedie hokejistov HC Košice fínsky tréner Kalle Kaskinen. Ako informuje oficiálny web "oceliarov", jeho asistentom bude krajan Timo Saarikoski.

21.04.2021 13:13
HC Košice Foto: ,
HC Košice.
debata

Košičania v aktuálnej sezóne nepostúpili do play-off, v predkole vypadli s Novými Zámkami.

"Pre úspešné fungovanie A-tímu v Košiciach sú kľúčoví kvalitní a skúsení tréneri, ktorí dokážu poskladať silný tím s útočným prejavom, ktorým sa chceme v budúcej sezóne prezentovať.

Fínska trénerská škola patrí k tým najlepším a vďaka skúsenostiam Kalleho a Tima aj z mládežníckych kategórií a reprezentačných tímov Fínska sa nám podarí preniesť jej prvky taktiež do tréningového procesu mládeže.

Noví tréneri v spolupráci s Gabim Spilarom (športový manažér, pozn.) dostali za úlohu vyskladať konkurencieschopný tím. Gabi už v tomto smere rozpracoval viacero alternatív, z ktorých spoločne vyberú hráčov pre naše áčko,“ cituje web hckosice.sk prezidenta HC Košice Júliusa Langa.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Kaskinen so Saarikoskim budú v Košiciach prví kormidelníci zo Škandinávie.Šty­ridsaťsedemroč­ný Kalle Kaskinen zatiaľ naposledy pracoval vo Fínsku v klube TPS Turku.

V minulosti viedol aj národné tímy Fínska vrátane seniorskej reprezentácie na MS 2017 pod hlavným koučom Laurim Marjamäkim.

V jeho trénerskom životopise svieti v sezóne 2005/2006 pôsobenie v španielskom klube FC Barcelona. V Jokerite Helsinki pracoval ako asistent trénera v KHL.

"Mal som cieľ trénovať mimo Fínska a o extralige a slovenskom hokeji som už počul veľa dobrých vecí od Tomeka Valtonena. Takže moje pocity boli veľmi pozitívne, keď ma klub kontaktoval. O HC Košice som nemal veľa podrobných informácií.

SR Hokej TEL 1/2 1. Michalovce Poprad Valtonen Čítajte viac Fínsky búrlivák na striedačke Dukly: Som ako predajca áut, hráči sú zákazníci

Viem, že je to veľký klub s dlhou a úspešnou históriou. Čo sa týka cieľov, každý hlavný tréner chce byť v lige úspešný. Tiež by som rád videl celkový obraz rozvíjajúcich sa hráčov, ktorí pomáhajú klubu zlepšovať jeho činnosť a kultúru.

Nájsť najlepšie spôsoby, ako spojiť moje odborné znalosti s miestnymi ľuďmi, aby sme spolu boli čo najlepší. Toto je tímová hra a tímová práca.

Dnešná hra je o rýchlosti, zručnostiach a rýchlej spolupráci – preto potrebujeme hráčov s rýchlym myslením a schopnosťami rozhodovať sa a kombinovať to s rýchlosťou a spoluprácou na ľade.

Zo všetkého najskôr však chcem spoznať všetkých ľudí v klube a umožniť im spoznať mňa. Potom, samozrejme, začneme spolu so športovým manažérom Gabrielom Spilarom budovať tím pre nadchádzajúcu sezónu. Taktiež chcem vidieť mesto, keďže to bude môj nový domov,” poznamenal Kalle Kaskinen.

Asistent Timo Saarikoski trénersky pôsobil naposledy vo francúzskom Chamonix. Ešte ako hráč sa stal vicemajstrom sveta v roku 1992, zahral si aj na ZOH 1992.

Legendárny Jari Kurri. Foto: SITA/AP, Jozef Jakubèo
Jari Kurri Legendárny Jari Kurri.

Angažovanie Kaskinena košickým tímom vyzdvihla legenda fínskeho hokeja Jari Kurri, ktorý v NHL získal päť Stanleyho pohárov.

“V Kallem Kaskinenovi získava tím HC Košice moderného hlavného trénera s veľkými skúsenosťami od mládežníckeho hokeja až po špičkovú úroveň KHL. Želám HC Košice a trénerovi Kaskinenovi úspešnú spoluprácu,” cituje majiteľa a generálneho manažéra Jokeritu Helsinki Jariho Kurriho web hckosice.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Tipos extraliga