Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súper do bitky? Adrenalín vám nedovolí vyberať si

Desať gólov a 112 trestných minút. Zatiaľ posledné meranie síl vo štvrťfinálovej sérii medzi Slovanom a Nitrou prinieslo ten pravý play off hokej.

08.04.2021 07:10
SR Hokej TEL 1/4 play off Slovan Nitra Slovák Foto: ,
Tomáš Zigo (Slovan) a vľavo Marek Slovák (Nitra) počas série HC Slovan Bratislava - HK Nitra.
debata

Okrem ofenzívnej hry nechýbali viaceré pästné súboje či šarvátky.

„Máme hráčov, ktorí vedia streliť góly a zároveň neváhajú hrať tvrdo či zhodiť rukavice. Niet sa čoho báť,“ vraví pred dnešným pokračovaním bitky o semifinále útočník Nitry Marek Slovák.

Séria je poriadne vyhecovaná, súhlasíte?

Zrejme áno, ale tak to má byť, veď hráme play off. Štvrťfinále sa zatiaľ pre nás nevyvíja ideálne. Prehrávame 1:3 na zápasy a vždy sú dôležité predovšetkým víťazstvá. Verím, že výkon v zatiaľ poslednom zápase nás nakopne k obratu.

Čo ste v ňom urobili inak ako v predchádzajúcich dueloch?

Viac sme sa tlačili do bránky, viac clonili ich gólmanovi a lepšie korčuľovali. Hrali sme efektívnejšie a menej na krásu, čo sa nám nevyplatilo v prvých dueloch. Potrebovali sme víťazstvo a získali ho.

Vraj vám pomohla aj veľkonočná šibačka a chvíle strávené s rodinou…

Po tretej prehre sme si povedali, že budeme hrať uvoľnene a bez tlaku. Na začiatku série sme boli nervózni – hrať play off proti Slovanu nie je jednoduché. Od pondeľňajšieho rána bola výborná atmosféra v kabíne a potvrdili sme to aj na ľade.

Mal by to Slovan v Nitre ťažšie, ak by sa mohlo hrať pred zaplnenými tribúnami?

To je bez debaty. Po oba dni by prišiel plný dom a zrejme aj tretí zápas by sme zvládli lepšie. V tretej tretine sme vyrovnali na 2:2 a možno by sme to potom s diváckou podporou zlomili. Žiaľ, nestalo sa, víťazný gól strelil súper. Situácia je aká je, musíme sa s tým vyrovnať.

Po pondelkovom zápase ste povedali, že musíte použiť všetky zbrane, aby ste vyhrali vojnu. Čo to všetko obnáša?

Neprezradím, to sú veci, ktoré ostanú v kabíne a ktoré, dúfam, sa nám podarí použiť aj vo štvrtkovom zápase. Je to boj, každý chce postúpiť. Tvoríme výbornú partiu a povedali sme si, že ešte nechceme končiť sezónu. Verím, že séria bude pokračovať ďalšími zápasmi.

Sériu poznačili viaceré šarvátky a bitky,... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
hrnka maier bitka hokej Sériu poznačili viaceré šarvátky a bitky, rukavice zhodili aj Tomáš Hrnka s Patrikom Maierom.

Máte pocit, že agresivita a dohrávanie súbojov sú v tejto sérii nad mierou únosnosti?

Nemyslím, že ide o niečo extrémne. Náš výkon v prvých dvoch zápasoch na Slovane nebol hodný play off. Teraz sa niektorí sťažujú, že hráme až príliš do tela. Neviem teda, kde by chceli nájsť pomyselný stred… Žiadne zákernosti sa nedejú, zákroky sú v pohode.

Tréner Slovana sa sťažoval, že Nitrania sú prehnane agresívni voči brankárovi súpera. Súhlasíte?

Nie, skôr mám dojem, že to je naopak. Slovanisti po odpískaní pred naším gólmanom používajú kroščeky a iné ťahy.

Sú emócie väčšie v play off, pretože nad mužstvami visí hrozba ukončenia sezóny?

Presne tak. Nikto nechce skončiť už vo štvrťfinále, každý túži po víťaznej trofeji. Zvýšené nasadenie hráčov je pochopiteľné.

Zaujala aj situácia, počas ktorej vaši tréneri upozornili rozhodcov, že hostia mali na striedačke viac ľudí v civile ako je povolené. Sú aj takéto ťahy súčasťou taktiky ako vyviesť súpera z koncentrácie?

Treba vytiahnuť všetky zbrane. Niekto mi to povedal, ja som posunul informáciu trénerovi a ten rozhodcovi. O chvíľu bolo všetko vybavené.

Nepatríte medzi najvyšších hráčov, napriek tomu je vás často vidieť v súbojoch s mohutnejšími súpermi. Uvedomuje si hokejista pri mantineli či pri bitke, kto proti nemu stojí?

Zvýšený adrenalín a rýchlosť momentu vám nedovolí vyberať si. Pred súbojom si treba dobre rozmyslieť, ako ho hráč zahrá. Či využije fyzické parametre alebo šikovnosť. Máme v tíme hráčov, ktorí vedia streliť góly a zároveň neváhajú hrať tvrdo či zhodiť rukavice. Nemáme sa čoho báť.

Mala by fyzická hra platiť na Slovan aj v ďalších zápasoch? Dá sa ňou súpera zastrašiť?

Zastrašiť je silné slovo, ale je pravda, že žiadny tím nemá rád fyzickejší hokej plný kontaktov. V prvých dvoch zápasoch sme boli príliš mäkkí. Chceli sme sa presadiť technickou hrou, ale to sa nám nepodarilo. Zmena nám prospela.

Prenášajú sa nevybavené účty a vzájomné konflikty z predchádzajúceho zápasu do tých ďalších?

Čo sa stane na ľade, by tam malo aj zostať. Na druhý deň by sa malo začať odznova. Je však možné, že štvrtý zápas bude mať vo štvrtok nejakú dohru. V pondelok sme nechali na ľade odkaz, chceme v ňom pokračovať.

Spočíval aj v tom, že obaja brankári Slovana horeli v tretej tretine po vašich akciách. Pokúsite sa využiť ich naštrbené sebavedomie?

Brankári sú iná povaha ako korčuliari. Verím, že naša šesťgólová tretina na nich zanechala určité stopy a že sme ich trochu rozhodili. Pokúsime sa z toho v piatom zápase urobiť našu výhodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HC Slovan Bratislava #HK Nitra #Play Off #Marek Slovák