Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčianske nádeje zmaril Fín. Zvolen opäť zdolal Zámky a je krok od postupu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 3. zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Dukla Trenčín 2:1.

06.04.2021 20:42
Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda z Michaloviec padá po súboji s Trenčanom Tomášom Bokrošom.
debata

V sérii sa ujali vedenia 2:1, štvrtý duel je na programe v stredu 7. apríla o 18.00 h opäť v Trenčíne.

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) - stav série 1:2
Góly: 21. Paukovček (Sojčík, Sádecký) – 12. Erkijuntti (Regenda, McCormack), 56. Erkinjuntti (Southorn, Lehtonen). Rozhodovali: Snášel, Adamec – Durmis, Šoltés, vylúčení: 5:5, 10 min OT Ťavoda (napadnutie zozadu), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov
Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Švec, Kettunen – Reddick, Valach, Krajč – Beták
Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorn, Šedivý, Ťavoda, Karaffa, Lačný – Takáč, Lalancette, Hickmott – Erkinjuntti, Lehtonen, Korhonen – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Suja, Mašlonka

Prvý zápas na trenčianskom ľade sa začal opatrne. Ani jedno z mužstiev nechcelo urobiť zbytočnú chybu. Hostia boli o niečo aktívnejší a niekoľkokrát preverili pozornosť gólmana Valenta, ktorý bol však pozorný. V 11. minúte domáci zle striedali.

Z úvodnej presilovky aj padol prvý gól. Valent ešte reagoval na McCormackovu strelu, ale na dorážku Erkijuntiho už nemal nárok. Aj po stretelenom góle prevažovala aktivita hosťujúceho tímu, ktorý chcel pridať druhý presný zásah. Domáci sa zdvihli až v závere tretiny. Párkrát pohrozili, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Trenčania mali ideálny vstup do druhej tretiny. Už po pol minúte sa im podarilo vyrovnať. Tomek vyhodil puk iba na hokejku Sojčíka, ktorý našiel pred bránkou voľného Paukovčeka a ten poslal puk do prázdnej bránky. O chvíľu predviedol individuálnu akciu Lehtonen. Predral sa až do zakončenia, no nenamieril presne.

Aj druhá presilová hra líšok v zápase bola mimoriadne dramatická. Hostia zavreli vojakov pred Valenta na celé dve minúty, no tí s vypätím všetkých síl oslabenie ubránili. V polovici stretnutia mali výhodu presilovej hry i Trenčania.

Síce ju nehrali vôbec dobre, no Sádeckého strela rozozvučala konštrukciu bránky. V 33. minúte vysunul Ackered Okuliara. Ten však puk poslal iba do ľavej žŕdky. Následne mala Dukla výhodu presilovej hry o dvoch hráčov takmer celé dve minúty. Hostia sa však ubránili.

V tretej tretine sa čakalo, kto ako prvý urobí vážnejšiu chybu. Hra mala vysoké tempo, no šance nepribúdali. V 47. minúte dostal puk do jazdy Regenda, ocitol sa sám pred Valentom, ale nezakončil dôrazne. Rozhodnutie napokon priniesla 56. minúta.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1,1:0,0:1) Stav série: 1:2. Góly: 21. Paukovček (Sojčík, Sádecký)...

Uverejnil používateľ HK DUKLA Ingema Michalovce Utorok 6. apríla 2021

Southorn na seba naviazal hráčov, Erikinjuntti zostal medzi kruhmi osamotený a strelou z voleja skóroval. Nádeje domácich na lepší výsledok zhasli tri minúty pred koncom stretnutia, keď Ackered dostal dvakrát nižší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

Zvolenčania vedú 3:0

Hokejisti HKM Zvolen sú krok od postupu do semifinále. V utorkovom treťom zápase štvrťfinále s HC Mikron Nové Zámky triumfovali na ľade súpera 4:2 a v sérii vedú 3:0. O postupe môžu rozhodnúť už v stredu, keď je o 15.00 h na programe štvrtý zápas opäť v Nových Zámkoch.

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0) – stav série: 0:3
Góly: 26. Rogoň (Västilä, Doggett), 55. Rogoň (Seppanen, Majdan) – 10. Stupka (Marcinek, Kubka), 27. Kolenič (Melancon), 30. Mikúš (Zuzin), 33. Viedenský (Zuzin, Kubka). Rozhodovali: M. Korba, Hronský – Crman, Synek, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Fereta, Holenda, Roman, Mikuš, Šeliga, Petrík – Števuliak, Doggett, Rogoň – Varga, Ondrušek, Jurík – Majdan, Seppanen, Obdržálek – Zahradník, Andrisík, Okoličány
Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, Mikúš, Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Tibenský, Marcinek – Jedlička

Počiatočná aktivita Novozámčanov vyústila vo 4. minúte do vylúčenia Viedenského, domáci však prvú presilovku nezahrali podľa predstáv a až v jej záverečnej polminúte sa súvislejšie usadili v pásme súpera.

Skóre sa prvýkrát menilo na druhej strane v 10. minúte, keď dostal Stupka ideálny pas spoza bránky od Marcineka a proti jeho pohotovému zakončeniu nemal brankár Kiviaho šancu. Vzápätí domáca obrana v poslednej chvíli zabránila McPhersonovi pridať druhý gól Zvolena, ktorý postupne prebral iniciatívu v zápase. Kiviaho však v 16. minúte zlikvidoval šance Tibenského a Koleniča, o chvíľu neskôr aj McPhersona a tak bolo po prvej tretine manko domácich iba jednogólové.

✅✅✅ 3/12 #ZVvsNZ #Game3 #SpoluSmeHKM

Uverejnil používateľ HKM ZVOLEN Utorok 6. apríla 2021

Druhú tretinu začali hostia v početnej výhode bez využitia, hoci Mikúš poriadne natiahol brankára Nových Zámkov. Zvolen mal síce navrch a domácich nepúšťal do šancí, napokon však inkasoval v 26. minúte v oslabení pri vylúčení Kotvana, keď Västilä nahodil puk opd modrej čiary a pred Rahmom ho šikovne tečoval Rogoň – 1:1.

Už o 86 sekúnd neskôr sa dostal Zvolen opäť do náskoku, pri avizovanom vylúčení sa pred bránkou súpera najlepšie zorientoval Kolenič a zasunul puk do odkrytej bránky na 2:1.

V polovici duelu už viedli hostia o dva góly, strelou švihom spomedzi kruhov sa presadil v presilovej hre Mikúš. V 32. minúte potom Zvolenčan Nuutinen nezvládol trestné strieľanie, no jeho tím mal zápas aj tak jasne vo svojich rukách, čo o chvíľu neskôr potvrdil Viedenský gólom zblízka na 4:1.

Nové Zámky potrebovali v tretej tretine nájsť silu na dramatizáciu stretnutia, no hneď v jej úvode mohol ešte náskok hostí zvýrazniť Bondra. Na druhej strane sa v dobrej príležitosti ocitol v 49. minúte Ondrušek, ani on však nedokázal korigovať nepriaznivé skóre z pohľadu Novozámčanov.

Podarilo sa to až Rogoňovi v 55. minúte v presilovke, jeho druhý zásah v zápase musel odobriť videorozhodca. Domáci sa potom tlačili dopredu, vyskúšali aj hru bez brankára, no Zvolen si záver odkontroloval a uspel aj v treťom dueli štvrťfinálovej sé­rie.

Gergely Majoross, tréner N. Zámkov: "Bol to náš najslabší výkon v tejto sérii. Dnes sme neboli schopní Zvolenčanov nejako ohroziť. Využili sme aspoň dve presilovky a to bola jediná vec, ktorá nám dnes vyšla.

Nebolo to z našej strany také, ako sme si predstavovali a neurobili sme dostatok, aby sme tento zápas vyhrali. Aspoň v tretej tretine sme ukázali, že dokážeme zatlačiť súpera, ale takto musíme hrať celý zápas."

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Všetko sme dnes podriadili úspechu a prakticky od začiatku sme mali zápas pod kontrolou. Výnimkou bolo iba záverečných päť minút, keď súper znížil a potom nás zatlačil, ale zvládli sme to.

Naše víťazstvo je zaslúžené a dôležité, stav 3:0 v sérii je pre nás veľmi priaznivý. Aj zajtra chceme hrať našu hru a nepúšťať domácich do tlaku. Nič zásadné meniť nebudeme, sériu chceme ukončiť v štyroch zápasoch."

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Dukla Ingema Michalovce #HK Dukla Trenčín