Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan dostal v Nitre výprask. Poprad je v semifinále

Hokejisti Popradu sú prvými semifinalistami play off extraligy. Detvu zdolali 4:0 na zápasy. V tom poslednom uspeli na jej ľade 3:1.

05.04.2021 17:11 , aktualizované: 20:51
Nitra, Slovan Foto: ,
Momentka zo zápasu Nitra - Slovan, ktorý bol plný šarvátok. Do tej sa dostali Tomáš Hrnka a Patrik Maier.
debata

HC 07 Detva – HK Poprad 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Góly: 8. Cox (Čacho, Rais) – 7. Mashinter (Mešár), 11. Haščák (Skokan), 15. Zagrapan (Višnevskij).
Rozhodovali: Goga, Výleta – D. Konc ml., J. Konc ml., vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HC 07 Detva: Lazušin (15. Petrík) – Rais, King, Rymsha, Gachulinec, Bača, F. Fekiač, Jendroľ, Turan – Cox, Čacho, Charbonneau – Askarov, Klíma, Lalík – Ľupták, Halama, Magdolen – Ščurko, V. Fekiač, Žilka
HK Poprad: Vošvrda – Drgoň, Brejčák, Višnevskij, Dalhuisen, Ulrych, Kramár, Hudec – Matúš Paločko, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Handlovský – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš
Konečný stav série: 0:4

Úvod prvej tretiny štvrtého štvrťfinálového zápasu patril domácim. Prvé šance mali Ľupták a po ňom Magdolen, ale Vošvrda si pripísal prvé dôležité zákroky.

Onedlho mohli ísť Detvania do vedenia po šanci Coxa, ktorý ani na dvakrát neuspel. Poprad odpovedal v presilovej hre, najväčšiu šancu počas nej nepremenil Preisinger.

V 7. minúte však ušiel Popradčan Mashinter a Lazušinovi nedal šancu – 0:1. Potom mali výhodu presilovky aj domáci a Cox v nej po skrumáži poslal puk do siete – 1:1.

Hosťom vrátil vedenie Haščák, keď namieril presne po strele zápästím od modrej čiary. Do konca prvej tretiny sa hostia presadili ešte raz, keď Višnevskij vystrelil od modrej čiary a Zagrapan jemným tečom rozvlnil sieť.

Po tomto góle vystriedal Lazušina v bránke domácich Petrík.]

V druhej tretine mali najskôr veľké šance Popradčania. Hrali dve presilové hry po sebe, v tej druhej mohli zvýšiť náskok, ale Haščák s Preisingerom nedokázali poslať puk do siete.

Potom boli „kamzíci“ nedisciplinovaní, Detvania hrali tri presilovky po sebe a v jednom prípade aj o dvoch hráčov.

Vošvrda predviedol niekoľko dobrých zákrokov a v dvoch prípadoch ho zachránila žŕdka.

Popradská radosť. Favorit je prvým semifinalistom. Foto: TASR, Ján Krošlák
Poprad Popradská radosť. Favorit je prvým semifinalistom.

V tretej tretine to bol už viac boj, hokejovej kvality ubudlo, ale Poprad hral presne to, čo potreboval.

Domáci hokejisti sa snažili aspoň skorigovať nepriaznivý stav, ale obrana Popradu stála na pevných nohách a čo cez ňu prešlo, to vyriešil brankár Vošvrda.

Detve sa napokon napriek veľkej snahe nepodarilo streliť vytúžený gól ani v záverečnej presilovke, v sérii s Popradom napokon podľahli v najkratšom možnom čase.

Nitra vyhrala poslednú tretinu 6:0

Hokejisti HK Nitra zvíťazili vo štvrtom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipsport extraligy nad HC Slovan Bratislava 8:2 a znížili stav série na 1:3.

Po dvoch tretinách bolo skóre 2:2, v záverečnom dejstve inkasovali hostia poltucet. Piaty duel je na programe vo štvrtok 8. apríla na bratislavskom ľade.

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 8:2 (2:2, 0:0, 6:0)
Góly: 4. Slovák (Bodák), 8. Fominych (Vitáloš, Bajtek), 43. Slovák (Bodák), 46. Holešinský, 54. Bodák (Slovák), 54. Kollár (Fominych), 56. Hrnka, 59. Finlay (Hrnka, Žitný) – 7. Matoušek (Gašpar, Zigo), 9. Maier (O'Donnell).
Rozhodovali: Štefik, Müllner – Hercog, Valo, vylúčení: 13:18 na 2 min, navyše: Vitáloš, Hrnka (obaja Nitra) 10 min za zhodenie rukavíc, Maier, Kundrik (obaja Slovan) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nitra: Cowley – Mezei, Bodák, Švarný, Š. Nemec, Ege, Pupák, Vitáloš – Tvrdoň, Slovák, Holešinský – Finlay, Hrnka, Žitný – Bajtek, Kollár, Fominych – Šiška, Šťastný, Minárik – Drábek
Slovan: Parks (54. Gudlevskis) – Meszároš, Štajnoch, Sersen, Ališauskas, Maier, Brodzinski, Valach – Gašpar, Harris, Buček – Šišovský, Kytnár, O'Donnell – Rapáč, Zigo, Matoušek – Kundrik, Bortňák, Lukošík – Jendek

Úvodná tretina bola z pohľadu hokejovosti doteraz najlepšou v celej sérii. Skóre sa menilo až štyrikrát v priebehu piatich minút.

Nitrania viedli zásluhou Slováka a Fominycha 1:0, respektíve 2:1, ale Matoušek a Maier na opačnej strane dokázali potrestať nedôraz v obrannom pásme Nitry.

V prvej dvadsaťminútovke zaujala ešte pästná výmena Vitáloša s Kundrikom, v ktorej mal jasne navrch obranca domácich.

V prostrednej časti mali jasnú prevahu “corgoni”, ktorí však stroskotávali na výborne chytajúcom Parksovi.

Nitrania nevyužili viacero prečíslení a v zápase začali ešte viac gradovať emócie. V 35. minúte neudržal nervy na uzde po faule od Ziga domáci Hrnka, ktorý následne čelil v bitke Maierovi.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Aj druhý súboj bez rukavíc zvládol lepšie hokejista Nitry, ktorý poslal Maiera na lopatky.

Emócie sa vystupňovali aj po siréne, keď sa na ľade strhla hromadná mela, do ktorej sa zapojilo viacero hráčov.

Výsledkom potýčky bola presilovka “belasých”. Paradoxne najväčšiu šancu mal domáci Minárik, ktorého v úniku vychytal Parks.

O pár sekúnd už ale gólman Slovana kapituloval. Strelou zblízka ho prekonal druhým gólom v zápase Slovák a odštartoval gólový uragán Nitry.

Hostia rýchlostne nestíhali a domáci im v 46. minúte odskočili na dva góly zásluhou Holešinského a na 5:2 zvýšil strelou od modrej čiary Bodák, ktorý vyhnal z brány Parksa.

Ani Gudlevskis však nedokázal zastaviť rozbehnutú Nitru a inkasoval hneď dva góly z troch striel.

Šiesty gól Nitry strelil Kollár a siedmy pridal Hrnka. Na konečných 8:2 uzavrel Finlay a séria sa za stavu 3:1 pre Slovan sťahuje do Bratislavy.

Dušan Milo, asistent trénera Nitry:
„Sme radi, že sme vyhrali a že sme nadviazali na včerajšiu poslednú tretinu. Všetkým chalanom musím poďakovať. Podali stopercentný výkon a dali do toho všetko a bolo to vidieť. Myslím, že sme boli dnes aktívnejší a konečne sme premenili aj nejaké šanci a dali góly.“

Róbert Döme, tréner Slovana:
„Chceli sme do zápasu vstúpiť inak ako sme vstúpili. Tretia tretina nám nevyšla. Musíme čo najrýchlejšie na tento zápas zabudnúť, ja osobne som už zabudol. Pripravujeme sa na domáci zápas.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HC 07 Detva