Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Play off aj s fanúšikmi? V Nitre by ma zrejme pekne neprivítali

Pred dvomi rokmi patril medzi najväčšie extraligové hviezdy. Nitre gólmi vystrieľal striebro a stal sa najužitočnejším hráčom finále.

02.04.2021 11:09
Samuel Buček Foto: ,
Samuel Buček zo Slovana (vpravo) v súboji s Trenčanom Borisom Sádeckým.
debata (1)

Po minulej sezóne zamieril do hlavného mesta s cieľom pomôcť Slovanu k titulu. Sľubne rozbehnutý ročník prerušilo zranenie, pre ktoré Samuel Buček (22) pauzoval takmer tri mesiace.

„Nevedel som sa dočkať návratu. Hokej mi veľmi chýbal,“ priznáva šikovný útočník. Slovan v zostave už aj s uzdraveným Bučekom odštartoval play off vo veľkom štýle. Nitru dvakrát jasne zdolal (5:0, 4:1) a pred nedeľňajším pokračovaním série je vo výhode.

Bola Nitra náročnejším súperom ako v prvom zápase?

Myslím, že áno. Zaskočila nás prvým gólom, ale potom sme sa zomkli ako tím a priebeh duelu otočili. Od druhej tretiny sme sa snažili hrať našu hru – takú, s akou sme uspeli v úvodnom stretnutí. Sme radi za ďalší cenný skalp a tešíme sa ďalší priebeh série.

Je skóre 9:1 z dvojzápasu dostatočne dobrá vizitka?

Určite áno, ale v konečnom zúčtovaní to nič nerieši. Využili sme výhodu domáceho ľadu, splnili si povinnosť. Na postup do semifinále musíme vyhrať ešte dva zápasy. Je pekné, že strieľame góly. Na druhej strane, musíme hrať naplno kompletných 60 minút. Prvá tretina vo štvrtkovom zápase nebola ideálna ani od jedného z nás. Verím, že sa z toho poučíme.

Bude súper doma nepríjemnejší?

Každé mužstvo, ktoré hrá na vlastnom ľade, je nebezpečnejšie. Veľké mínus pre nich bude, že na tribunách nemôžu byť diváci. Veľmi by im pomohli, poznám to na vlastnej skúsenosti.

Samuel Buček (v popredí) ešte v drese Nitry. Foto: SITA, Martin Havran
Samuel Buček Samuel Buček (v popredí) ešte v drese Nitry.

Cítite občasnú nostalgiu, keď nastupujete proti materskému klubu?

Je pravda, že v týchto zápasoch častejšie stretávam známe tváre. Poznám tri štvrtiny mužstva, s chalanmi som toho veľa odtrénoval i odohral. Je to mierny nezvyk, ale pomaly si zvykám, veď v tejto sezóne už máme za sebou niekoľko vzájomných zápasov.

Ak by mohli byť diváci na tribúnach, ako by vás v nedeľu privítali pod Zoborom domáci priaznivci?

Mám pocit, že môj odchod do Slovana dodnes ťažko znášajú. Neviem povedať, ako by ma prijali, ale nemyslím, že veľmi pozitívne.

Odohrali ste dva zápasy za dva dni po dlhšej pauze. Pocítili ste herný výpadok?

Hralo sa mi fajn, pravda, v druhom stretnutí sa už objavila aj únava. Nie je to však nič neobvyklé, telo sa nedá oklamať. Potrebuje sa dostať do herného rytmu. Som rád, že tréneri mi dávajú dostatočný priestor na ľade. Verím, že aj vďaka tomu budem onedlho v správnom tempe.

Kde ešte máte limity?

Tri mesiace som bol bez kontaktu, takže v súbojoch ešte nie som stopercentný. Ďalšie obmedzenia nemám, pohyb i korčuľovanie sú bez problémov. Samozrejme, hokejista musí na sebe pracovať, stále je čo zlepšovať. Verím, že do ešte väčšej pohody ma dostane pre mňa známe prostredie v Nitre. Chceme tam vyhrať oba zápasy.

Ako ste zvládli obdobie bez hokeja?

Na nič také som predtým nebol zvyknutý. Veľmi mi pomohla priateľka, rodičia, ale aj spoluhráči z mužstva. Hecovali ma, aby som vydržal, že pauza nebude trvať donekonečna. Prežil som si veľmi náročné tri mesiace, ale zvládol som to, som späť a môžem bojovať s chlapcami v play off.

Slovan si vás chce udržať aj pre budúcu sezónu. Kývnete na pokračovanie spolupráce?

Rokovania prebiehajú, momentálne je však prvoradé play off. Uvidíme, ako sa veci vyvinú, ale mám záujem ostať.

Matoušek: Play off je tvrdá hra

Slovan na Zelený štvrtok potiahla tretia formácia v zložení Matoušek, Zigo, Rapáč. Nielenže ubránila elitný útok Nitry, ale po dôraznej a fyzickej hre v útočnom pásme strelila dva góly.

Ich autorom bol Tomáš Matoušek. "Sme traja silní chalani, hrá sa nám spolu dobre. Vieme, že nikdy nebudeme ofenzívne hviezdy.

Celý život hrám fyzický hokej a snažím sa o to aj teraz. Play off je tvrdá hra, zatiaľ to na súpera platí," vravel robustný útočník. Aj pod Zoborom očakáva duely plné osobných súbojov.

„Nitra má šikovných útočníkov, treba si na nich dať pozor. Napriek tomu verím, že ich udoláme a súpera nalomíme už v nedeľňajšom zápase,“ zaželal si pred nedeľňajším pokračovaním série Matoušek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra #Samuel Buček