Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín je po dráme vo štvrťfinále. Postupujú aj Nové Zámky

Hokejisti Dukly Trenčín postúpili do štvrťfinále play off Tipos extraligy.

28.03.2021 18:05 , aktualizované: 20:51
Trenčín, Banská Bystrica Foto: ,
Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Trenčín.
debata

V nedeľňajšom štvrtom stretnutí predkola vyhrali nad Banskou Bystricou 3:2 po predĺžení a celú sériu vyhrali 3:1 na zápasy. Trenčín sa vo štvrťfinále play off stretne s Michalovcami.

HC'05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 23. Carwell, 36. D'aoust (Ďatelinka, Melcher) – 11. Kettunen (Starosta), 57. Berisha (Kettunen, Ackered), 65. Berisha (Lemcke).
Rozhodovali: Orolin, Šefčík – Bogdaň, J. Konc ml., vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Jago, Bdžoch, Žiak – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D'aoust, Sojka, Gabor – Kriška, Tamáši, Kabáč – Rákoš
Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, J. Švec, Kettunen – Krajč, Ferényi, Devine – Krajčovič
Konečný stav série 1:3, postúpil Trenčín

Úvod duelu vo Zvolene, kde má Banská Bystrica dočasný domovský stánok, bol z oboch strán opatrný. Prvá vážnejšia šanca prišla až v piatej minúte. Ocitol sa v nej Tamáši, bekhendom trenčianskeho gólmana neprekonal.

Potom hrozili hostia, Krajč zakončil z dvoch metrov, proti bol Belányi. Ten napokon kapituloval v 11. minúte, pretože ho „roztancoval“ Kettunen a poslal puk pomedzi jeho betóny.

Fínsky hokejista prešiel až z obrannej tretiny po pravej strane pred bránku a po ceste stihol vycvičiť Ďatelinku. Udialo sa tak v hre štyroch proti štyrom. Bystričania následne nevyužili presilovku a mohli znovu pykať v štyroch proti štyrom.

Opäť bol v šanci Kettunen, len tesne minul odkrytú svätyňu Belányiho. Ďalšiu veľkú príležitosť mal Sádecký v presilovke, ocitol sa zoči – voči gólmanovi HC '05, no neuspel. Na konci prvej tretiny mali početnú výhodu aj „barani“, ale nevyužili ju. Vašaš sám pri ľavej žŕdke nenašiel recept na Valenta.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Na začiatku stredného dejstva zachytil Cardwell puk na modrej, prešiel s nim do kruhu a nahodil ho na bránku, od Rajnohu sa však odrazil do výšky a zapadol za prekvapeného Valenta – 1:1.

Trenčania mohli odpovedať vďaka Berishovi, Sojčíkovi a Paukovčekovi, ale títo hráči svoje príležitosti nevyužili a rovnako dopadla i presilovka Dukly v polovici stretnutia.

Ako sa má využívať početná výhoda ukázali hokejisti spod Urpína v 36. minúte. D'aoust z hornej časti kruhu vystrelil a ľahký puk sa dostal za brankára hostí – 2:1.

Zverenci Jána Pardavého mali pred druhou prestávkou veľkú možnosť na vyrovnanie. Hrali totiž 38 sekúnd piati proti trom, zobrali si predtým aj oddychový čas, ale Belányiho poriadne neohrozili.

V tretej tretine mohli Bystričania pridať tretí gól v presilovke. Voľný Ihnačák to skúšal z kruhu a Jakub Sukeľ z asi dvoch metrov, Valent svoj tím podržal.

Na pozore sa musel mať aj pred Sojkom v 50. minúte, ktorý bol pred ním nepokrytý. Hokejisti spod hradu Matúša Čaká sa snažili ísť za vyrovnaním, ale pykať mohli dvakrát v oslabení, ak by sa presadili z dobrých pozícií Mlynarovič, Kriška a Sukeľ.

Momentka zo zápasu medzi Trenčínom a Banskou... Foto: TASR, Ján Krošlák
Trenčín, Banská Bystrica Momentka zo zápasu medzi Trenčínom a Banskou Bystricou.

Nestalo sa a Trenčín predsa len udrel z prečíslenia dvoch na jedného, presne k vzdialenejšej žrdi sa trafil z kruhu Berisha a bolo 2:2.

A mohlo byť aj 2:3, lenže Belányi predviedol kľúčový zákrok pri pravej žŕdke po koncovke Sádeckého.

Vo Zvolene sa teda znovu predlžovalo a hneď v úvode Dukla poriadne zatlačila „baranov“. Šance postupne nevyužili Sojčík, Paukovček, Okuliar a Švec. Podarilo sa to až v 65. minúte Berishovi z uhla z otočky a zariadil tak postup Trenčína do štvrťfinále play off.

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice:
„Hrali sme dobre, v podstate to, čo sme chceli. V niektorých činnostiach sme diktovali hru, ale zápasy sa hrajú na góly a my sme ich nedali viac než súper. Napriek tomu som hrdý, že hráči cez tie problémy, ktoré sme mali, najmä zdravotné, ale aj iné, tak dreli. Možno sme si mohli zaslúžiť aj viac, ale taký je šport. O neúspešnej sérii s Trenčínom rozhodli hlavne naše chyby, tie nás stáli postup.“

Ján Pardavý, tréner Trenčína:
„Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Padlo málo gólov na oboch stranách, podobne ako v sobotu. V dnešnom stretnutí taktiež podali dobré výkony brankári. Mladý bystrický bol veľmi pokojný, držal svoj tím v hre o víťazstvo. Prelievalo sa to zo strany na stranu. V predĺžení patril začiatok nám, potom v jednom striedaní domáci pritlačili, no nám to tam však následne padlo a to rozhodlo. Teší ma, že sme zvládli presilovky súpera a podržal náš Mišo Valent v bránke. V šatni bola cítiť, že hráči sú namotivovaní do predĺženia, tak sme do neho i vstúpili. Je to občas riskantné, ale išli sme po tom a vyplatilo sa.“

Michal Valent, brankár Trenčína:
„Tešíme sa z postupu. Je to super. Dobre to dopadlo po tej sobote a našom neuznanom góle, museli sme to stráviť. Bola to inak vyrovnaná séria, klobúk dole pred Banskou Bystricou. Potrápili nás, o to sme šťastnejší, že sme postúpili. Ja som rád, že som bol v bránke, užíval som si každý jeden duel, hoci to bolo náročné.“

Košice bez štvrťfinále po 21 rokoch

Hokejisti Nových Zámkov postúpili do štvrťfinále play off Tipos Extraligy.

V nedeľnom štvrtom zápase predkola zdolali na svojom ľade Košice 3:1 a v sérii uspeli 3:1. V ďalšom kole vyraďovačky sa stretnú so Zvolenom.

HC Nové Zámky – HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly: 13. Seppänen (Majdan, Okoličány), 24. Ondrušek (Mikuš), 52. Varga (Hain) – 56. Milý (Poirier).
Rozhodovali: Snášel, Žák – Kacej, Stanzel, vylúčení: 16:15 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.
HC Nové Zámky: Kiviaho – Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík, Iacobellis, Varga – Majdan, Seppänen, Okoličány – Andrisík, Ondrušek, Zahradník – Petrík
HC Košice: Riečický – Pavlin, Baránek, Růžička, Deyl, Cibák, Slovák, Petran – Réway, Chovan, Klhůfek – Lapšanský, Demek, Poirier – Jokeľ, Eliaš, Frič – Milý, Havrila, Belluš – Jenyš

Hostia vedomí si víťazného imperatívu začali aktívne, vo 4. minúte Poirier našiel Lapšanského, no ten netrafil puk ideálne a minul domácu bránku.

Vzápätí neuspel z dorážky ani Réway, ktorému však tiež odskočil puk na poslednú chvíľu. Napokon sa z otváracieho gólu tešili domáci, v 13. minúte, keď Majdan nabil Seppänenovi a ten prepálil brankára Košíc Riečického.

Nové Zámky pridali v úvode druhej časti hry aj druhý zásah. V 24. minúte sa blysol individuálnou akciou Ondrušek a jeho strela zaskočila Riečického.

Na ľade bolo cítiť nervozitu, postupne pribúdali vylúčenia, ale ani jeden z tímov sa nedokázal presadiť.

Na snímke radosť hráčov Nových Zámkov po... Foto: TASR, Henrich Mišovič
Nové Zámky Na snímke radosť hráčov Nových Zámkov po úvodnom góle vo štvrtom zápase s Košicami.

Napätie vygradovalo v závere, keď po šarvátke pred domácou bránkou rozdali rozhodcovia dovedna dvadsať trestných minút.

Do záverečnej tretiny vstúpili Košičania dobre, už po 85 sekundách sa do veľkých šancí dostali Demek a Poirier, no Kiviaho podržal mužstvo.

Košičanom sa v ofenzíve príliš nedarilo, nedokázali dostať súpera pod tlak a v 52. minúte im vzal nádej Varga, ktorý sa presadil v presilovke piatich proti trom.

Košice síce v závere skorigovali vďaka Milému, ale na zvrat im už nezostalo dosť času a sezóna sa pre ne skončila.

SHL: Žilina je krok od finále

V semifinále play off hokejovej SHL zvíťazili VLCI Žilina na ľade Dubnice nad Váhom 3:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 3:0.

MHK Dubnica nad Váhom – VLCI Žilina 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 3. Dmitriev (Kopáč, Kanaet), 21. Trška (Beták) – 13. Pacalaj (Linet, Safaralejev), 26. Markovič (Dubeň, Jurčík), 68. Petráš (Jaborník, Urban).
Rozhodovali: Goga, Rojík – Jurčiak, Hercog, vylúčení: 8:6, navyše Beták (Dubnica) na 10 min za nešportové správanie – Malina (Žilina) za narazenie na mantinel, Petráš (Žilina) za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Stav série 0:3.

V treťom zápase semifinále play off hokejovej SHL zvíťazil HK VITAR Martin na ľade HK Spišská Nová Ves 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujal vedenia 2:1.

HK Spišská Nová Ves – HK VITAR Martin 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Góly: 3. Černy (Dow, Giľák), 33. Džugan (Černý, Giľák) – 11. Dírer (Špirko, Burzík), 25. Barto (Kukumberg, Šepelev), 26. Murtazin (Burzík, Babka), 34. Themár (Kukumberg, Špirko), 59. Murček.
Rozhodovali: Výleta, Valko – Vyšný, Hajnik, vylúčení: 8:8 na 2 minúty, navyše Rapáč (Sp. Nová Ves) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
Stav série 1:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica