Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan knokautoval Réwaya a začala sa divočina. Zámčania vylúčili pomstu

Nielen päť gólov a víťazstvo Košíc 4:1, ale aj 154 trestných minút priniesol prvý zápas predkola Kaufland play off Tipos extraligy medzi HC Košice a HC Nové Zámky.

25.03.2021 08:23 , aktualizované: 17:40
Košice, Nové Zámky Foto: ,
Šarvátka pred bránkou Košíc počas zápasu s Novými Zámkami.
debata (5)

Iskrivá tretia tretina, v ktorej bolo viacero šarvátok aj zákrokov za hranicou pravidiel, naznačuje zaujímavé dianie v druhom zápase, no hostia myslia najmä na víťazstvo v sérii.

„Myslím, že sa znovu bude hrať hokej. My chceme odísť z Košíc za stavu 1:1 a potom aj doma ukázať, čo v nás je,“ povedal útočník Patrik Števuliak.

Aj on patril k hráčom, ktorí sa dostali do potýčky. Po faule Slatera Doggetta na Martina Réwaya absolvoval súboj s košickým kapitánom Michalom Chovanom.

„Ani neviem, či to bola bitka. Skôr sme sa akosi chytili. Neberiem to tak, že sme sa pobili,“ povedal Števuliak.

Zákroky, ktoré rozhodcovia odmenili viacerými vyššími trestami, prišli v tretej tretine za stavu 4:1. Košičania v tom čase držali opraty zápasu pevne v rukách.

Pritom vstup do zápasu mohli mať lepší hostia, ktorí mali za bezgólového stavu viacero šancí. Jednu z najväčších mal aj Števuliak, ale osamotený neuspel pred brankárom Dominikom Riečickým. Novozámčania viackrát pocítili známe nedáš-dostaneš.

"Na zápas sme sa veľmi dobre pripravili a aj sme ho dobre začali. Žiaľ, domáci nám dali dva góly, potom sme sa síce gólom na 2:1 chytili, no keď bolo 4:1, tak si to už strážili. Bolo tam pár tvrdších hitov, čo sa nepáčilo im ani nám a riešilo sa to takto.

Boli tam aj ‚päťky‘ za škaredšie zákroky. Myslím si však, že oba tímy chcú hrať hokej, no na konci zápasu už boli emócie. Uvidíme, čo sa stane v druhom zápase," uviedol Patrik Števuliak.

Tímy na seba narazili aj v poslednom zápase základnej časti. Po ňom rezonoval zákrok košického útočníka Colina Jacobsa na novozámockého Petra Obdržálka, ktorý nedohral duel a chýbal aj v úvode kvalifikačnej sé­rie.

Asistent trénera Marek Dubec však odmietol, že by ostré zákroky v stredajšom zápase boli reakciou na Jacobsov faul: „To musím absolútne vylúčiť. Tie zákroky vyplynuli z hry,“ zdôraznil.

"K play off to asi patrí, skôr sa však treba vyvarovať takých vecí, ktoré tam nepatria. Boli tam také veci a to aj z našej strany, nebudem tvrdiť, že nie. Keď je bitka, tak nech je, ale zákernosti by nemali mať miesto.

Ja však chápem hráčov, je to v nich a niekedy je ťažké ovládnuť emócie. Košice majú dobrý tím a viac hráčov, ktorí majú odohraté podobné zápasy. Po prvom stretnutí sa musíme upokojiť a upozorniť hráčov, aby hrali tú hru, ktorú od nich chceme a aby sa nenechali vyviesť z miery," povedal Dubec.

Ešte pritvrdíme, znie z Košíc

Gól košického obrancu Tomáša Slováka, pre ktorého to bol presný zásah po takmer 2,5 roku, resp. 125 zápasoch, sa ocitol v tieni.

Čakal naň od 25. novembra 2018, keď sa ešte ako hráč Miškovca trafil v zápase so Zvolenom. Odvtedy odohral za DVTK 19 zápasov, ďalších 106 pridal po návrate do materského klubu. Po premiérovom góle v prebiehajúcej sezóne však neupriamil pozornosť na seba, ale na dôležité víťazstvo tímu:

„Som najmä rád, že sme to zvládli. Nové Zámky dobre nastúpili, ale nás podržal Dominik Riečický. V druhej tretine sme sa zlepšili, strelili dva góly a v tretej to bol potom totálny play off zápas,“ poznamenal najskúsenejší hráč košického kádra.

Okrem šarvátok, do ktorých sa zapojilo viacero hráčov, zaujala aj slovná výmena medzi hlavnými trénermi. Tá nasledovala po roztržke Martina Réwaya so Slaterom Doggettom.

„Poviem to tak, že som čakal väčšiu kultúru od zahraničného trénera. Najmä som nečakal, že bude cez striedačku provokovať našich hráčov. Preto som zareagoval, aby si nedovoľoval takéto veci,“ poznamenal tréner HC Košice Marcel Šimurda.

Zaujal aj konflikt domáceho útočníka Martina Belluša s novozámockým Samuelom Zahradníkom, ktorý dovtedy v sezóne nazbieral iba dve trestné minúty.

"Ohnal sa po mne ako s bejzbalovou palicou. Neviem, kde to videl, ale to si k nám nikto nebude dovoľovať. To si môžu robiť niekde na rybníku. Mne osobne je jedno, či sa to bude opakovať v ďalšom zápase, ale pôjdeme tvrdo po nich.

Bolo tam z ich strany niekoľko zákerností, ale my sme im poslali jasný odkaz, že nič nedostanú zadarmo. Po našich hráčoch nikto nepôjde a dáme si na to pozor," zdôraznil Belluš.

Tréner „oceliarov“ bol rád nielen za opätovaný dôraz svojich zverencov, ale najmä za cenné víťazstvo. Košičania vstúpili do série, hranej na tri víťazné zápasy, ideálne a k postupu sa môžu priblížiť už vo štvrtkovom stretnutí.

"Ideme spraviť ďalší krok. Ťažko povedať, či sa bude druhý zápas podobať na prvý. Určite neuhneme a dovolím si povedať, že ešte pritvrdíme.

Poctivou prácou a tak, ako sme to robili od druhej tretiny prvého zápasu, pôjdeme za naším cieľom. My sme nehrali zákerne a ani hrať nebudeme, ale určite neuhneme," poznamenal Šimurda.

DK SZĽH pozastavila činnosť Trenčanovi Reddickovi

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) pozastavila činnosť útočníkovi Dukly Trenčín Kruisovi Reddickovi s účinnosťou od 25. marca.

Dôvodom bol tvrdý zákrok na banskobystrického hráča Mareka Slobodu v stredajšom prvom stretnutí predkola play off v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Reddick dohral protihráča na konci piatej minúty v obrannom pásme Banskobystričanov. Zákrokom, ktorý rozhodcovia v zápase nepotrestali, mu spôsobil zranenie hlavy a jej tvárových častí, čo potvrdila lekárska správa predložená po hospitalizácii Slobodu. Zákrok budú členovia DK SZĽH posudzovať po získaní stanoviska trenčianskej strany.

Dukla Trenčín zvíťazila v prvom dueli predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad Banskou Bystricou 4:3 po nájazdoch a v sérii sa ujala vedenia 1:0.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HC Mikron Nové Zámky