Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčan Okuliar si poradil so Slovanom. Košice zdolali Poprad

Hokeisti Dukly Trenčín zdolali na domácom ľade HC Slovan Bratislava 3:2 po nájazdoch v piatkovom zápase 47. kola Tipos extraligy.

12.03.2021 20:06
HC Košice Foto: ,
Košická radosť v zápase proti Popradu.
debata

HC Dukla Trenčín – HC Slovan 3:2 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 13. Okuliar (Bokroš, Starosta), 40. Reddick, rozhodujúci sam. nájazd Okuliar – 27. Gašpar (Harris), 32. Ališauskas (Urbánek, Brodzinski). Rozhodovali: Novák, Žák – D.Konc ml., J.Konc ml., vylúčení: 6:6 na 2 min., navyše Jendek 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Trenčín: Karjalainen (65. Valent) – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Jalasvaara, Honzek – Berisha, Paukovček, Hecl – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Chromiak, Reddick, Kettunen – Sádecký, Švec, Sojčík
Slovan: Gudlevskis – Ališauskas, J.Valach, Štajnoch, Bačík, Brodzinski, Maier, Ožvald, Beňo – O'Donnell, Harris, Gašpar – Urbánek, Zigo, Matoušek – Rapáč, Bortňák, Kundrík – Lukošík, Kytnár, Jendek

Úvod stretnutia priniesol nesúrodý hokej na oboch stranách. Mužstvá sa potrebovali dostať do tempa. V 8. minúte vyrazil brankár Gudlevskis Reddickovu strelu pred seba. Dostal sa ku nemu Rajnoha, ale nedokázal lotyšského gólmana prekonať.

Na opačnej strane Zigo vybojoval puk pri napádaní. V brejkovej situácií zakončil, no Karjalainen si postrážil priestor pri žŕdke. Neujalo sa ani zakončenie Chromiaka, ktorý pálil z otočky. Vedenia sa Trenčania ujali pri hre 4 proti 4. Okuliar prevzal v strednom pásme puk a z pravého kruhu trafil popod Gudlevskisovu vyrážačku.

V 27. minúte pri hre 4 proti 4 sa Slovanu podarilo vyrovnať. Harrisovu strelu fínsky gólman neudržal v lapačke a Gašpar ju z bránkoviska s prehľadom doklepol do bránky.

V polovici stretnutia už „belasí“ v Trenčíne viedli a gól padol opäť pri menšom počte hráčov na ľadovej ploche. Trenčania si nepostrážili hráčov a Ališauskas tvrdou strelou spomedzi kruhov skóroval. Slovanisti mohli ísť do dvojgólového vedenia. Jalasvaara prehral súboj o puk. Puk na bránku nastrelil Brodzinski no Bokroš ho v poslednej chvíli posunul brankárovi, ktorý ho skryl pod lapačkou.

Dukla vyrovnala tesne pred druhou sirénou. V neprehľadnej situácií počas presilovej hry sa puk odrazil ku Reddickovi, ktorý ho dorazil do prázdnej bránky.

V 52. minúte zastavil Karjalainen zakončenie O'Donnella. O chvíľu neskôr mohli „vojaci“ opäť nakloniť misky váh na svoju stranu. V prečíslení o dvoch hráčov Berisha prihral voľnému Heclovi, ale ten mieril vysoko nad bránku.

V samom závere mohol strnúť vedenie na stranu Dukly tečom Kukuča a na stranu Slovana Gašpar ani Štajnoch.

Trénerský triumvirát na strane Trenčína urobil pred druhou sériou samostatných nájazdov zmenu, keď do brány poslal Valenta. A to sa mu oplatilo, pretože Dukla získala extra bod. Autorom víťazného gólu bol Okuliar.

Doma dostali sedmičku

Liptovský Mikuláš – HC'05 Banská Bystrica 2:7 (2:2, 0:3, 0:2)

Góly: 19. Dunčko (Michalík, Valtola), 20. Štrauch (Uhrík, Droppa) – 9. Breton (Ihnačák, Faško-Rudáš), 17. Lamper (Faško-Rudáš, Ďatelinka), 22. Breton (Ihnačák, Lamper), 22. Mlynarovič (Vašaš), 24. Jago (Breton, D’Aoust), 41. Ihnačák (Faško-Rudáš, Breton), 43. Výhonský (Tamáši). Rozhodovali: Štefik, Müllner – Hercog, Jurčiak, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (22. Kozel, 43. Bátory) – Droppa, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina, Duran – Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Oško, Dunčko – Vybiral, Haluška, Kiss – Židek, Parobek, Kalousek
HC'05 Banská Bystrica: Belányi – Jago, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Ganz, Kriška, Hudec – Faško-Rudáš, Ihnačák, Lamper – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D’Aoust, Sojka, Sloboda – Výhonský, Tamáši, Kabáč

Do vedenia sa dostali hostia v 9. minúte zásluhou Bretona, ktorý v presilovej hre zužitkoval prihrávku z pravej strany a tečoval puk za chrbát brankára Bátoryho.

O osem minút neskôr bol už náskok Banskej Bystrice dvojgólový po tom, ako Faško-Rudáš našiel Lampera a ten skóroval do odkrytej siete. Domáci v úvodnej tretine nezložili zbrane, v 19. minúte znížil strelou švihom Dunčko. O niekoľko desiatok sekúnd už bolo vyrovnané, na 2:2 upravil z dorážky Štrauch a do kabín sa išlo za nerozhodného stavu.

Všetko podstatné „vybavili“ Banskobystričania na začiatku druhého dejstva. V 22. minúte ich vrátil do vedenia Breton svojím druhým zásahom v zápase a keď v tej istej minúte prekonal Bátoryho aj Mlynarovoič, došlo k striedaniu v bránke Liptovského Mikuláša. Ani Kozel si však dlho neudržal čisté konto, už v 24. minúte zvýšil na 5:2 z pohľadu hostí Jago.

„Barani“ svojho súpera nešetrili ani v tretej tretine, už 40 sekúnd po úvodnom vhadzovaní tečoval po strieľanej prihrávke Faška-Rudáša puk do siete Ihnačák. V 43. minúte pridala Banská Bystrica ďalší gól, tentoraz sa presadil Výhonský. Po jeho zásahu sa do bránky vrátil Bátory a po individuálnej akcii Bretona zmaril pokus protihráča o hetrik.

Veterán Slovák dal dva gól

HK Nitra – HC Mikron Nové Zámky 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)

Góly: 6. Slovák (Tvrdoň), 12. Slovák (Tvrdoň, Holešinský), 14. Minárik (Kollár), 38. Holešinský (Žitný, Nemec) – 49. Holenda (Zahradník, Doggett), 59. Doggett (Števuliak). Rozhodovali: Tvrdoň, Kalina – Kacej, Gegáň, vylúčení: 6:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, bez divákov.
Nitra: Cowley – Mezei, Bodák, Švarný, Š. Nemec, Ege, Vitáloš, Pupák – Tvrdoň, Slovák, Holešinský – Finlay, Hrnka, Žitný – Bajtek, Kollár, Drábek – Múčka, Šiška, Minárik – Fominych
Nové Zámky: Lackovič – Västilä, Hain, M. Roman, B. Clarke, Holenda, Fereta, Šeliga – Jurík, Iacobellis, T. Varga – Obdržálek, Seppänen, Okoličány – Rogoň, Doggett, Števuliak – Majdan, Ondrušek, Zahradník – Petrík

Lepší vstup do zápasu mali Nitrania. Dvakrát sa preukázala chémia medzi Tvrdoňom a Slovákom, pričom druhý menovaný v oboch prípadoch zúžitkoval milimetrové prihrávky svojho spoluhráča. V 14. minúte následne zvýšil už na 3:0 švihom Minárik.

Znížiť mohol na začiatku prostrednej časti aktívny Clarke, no jeho strelu zastavilo brvno Cowleyho brány. “Býci” mali v druhej tretine výhodu troch presilových hier, no bez gólového efektu. V 38. minúte prevzal v strednom pásme puk Holešinský, ktorý skvelým pohybom oklamal brániacich hráčov a bezmocný bol proti jeho strele aj brankár Lackovič – 4:0.

Poľavenie Nitry a následná aktivita Nových Zámkov vyústila do zníženia. V 49. minúte nepomohla nitrianska obrana Cowleymu, ktorý čelil minimálne piatim dorážkam a puk za jeho chrbát pretlačil Holenda. Na 4:2 ešte upravil 70 sekúnd pred koncom Doggett, ale záver si už Nitra postrážila.

Hlasy

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: „Už v prvej tretine sme položili základ tromi gólmi. Zvyšok zápasu sme kontrolovali. Hrali sme dosť oslabení, sme radi, že sme to ubránili. Iba škoda, že sme nepomohli brankárovi k čistému kontu.“

Marek Dubec, asistent trénera Nových Zámkov: „Nepovedal by som, že to bol z našej strany zlý zápas. Do prvého gólu sme hrali výborne a Nitru sme do tlaku nepustili. Vidieť, že Nitra hrá teraz v pohode. Šance, ktoré mali, výborne zrealizovali a my sme naše nepremenili. Ani presilovky neboli ideálne. Nevzdali sme sa ani za stavu 0:4. Myslím, že aj brankár Lackovič dnes potvrdil, že sa môžeme na druhého gólmana spoľahnúť. Čaká nás veľmi ťažký záver sezóny. Chceme dokázať, že na to máme.“

Košice ovládli derby

HC Košice – HK Poprad 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 17. Klhůfek (Slovák, Réway), 33. Poirier (Chovan, Jacobs), 34. Lapšanský (Belluš), 48. Eliaš (Lapšanský, Poirier), 50. Réway (Klhůfek, Chovan) – 13. Bjalončík (Matúš Paločko), 50. Livingston (Haščák, Svitana). Rozhodovali: D. Konc st., Valach – Valo, L. Beniač, vylúčení: 6:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 50. Rychlík (Pop.) namiesto Vošvrdu
HC Košice: Riečický – Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Petran – Réway, Chovan, Klhůfek – Belluš, Mráz, Lapšanský – Eliaš, Jacobs, Poirier – Jokeľ, Havrila, Frič – Krasničan
HK Poprad: Vošvrda – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Hudec, Brejčák, Ulrych, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Mashinter, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Mešár, Matej Paločko, Matúš Paločko

Od úvodných minút sa hral rýchly hokej a nebola núdza ani o zaujímavé situácie. Už v 1. minúte mohol domáci kapitán Chovan otvoriť skóre, ale spomedzi kruhov netrafil bránku. Hostia odpovedali protiútokom, v ktorom Skokan namiesto strely volil nepresnú prihrávku na Svitanu.

Domáci sa ubránili oslabeniu v 11. minúte, ale po ňom spravili chybu, po ktorej nepokrytý Bjalončík zblízka prekonal Riečického – 0:1. Náskok hostí trval do 17. minúty, v ktorej strelu Slováka jemne tečoval Klhůfek a svojím 30. gólom upravil na 1:1. Hostia skúsili aj tzv. trénerskú výzvu, no arbitri potvrdili regulárnosť gólu a Poprad dostal menší trest za zdržovanie.

Rušno bolo aj v 2. tretine. O jeden z najkrajších momentov zápasu sa v 29. minúte postaral brankár Riečický, ktorý efektnou lapačkou ležiac na ľade vzal istý gól Svitanovi. Tento moment sa ukázal ako dôležitý, keďže o tri minúty Košičan Poirier využil nedôraz popradskej obrany a zblízka dorazil vlastnú strelu – 2:1.

O 86 sekúnd bolo už 3:1, keď ďalšie zaváhanie obrany hostí využil Lapšanský, v rýchlom úniku si vymenil puk Bellušom a zvýšil náskok Košíc. Brankár Riečický sa zaskvel aj pri úniku Skokana, ktorý však bol zrejme po vypršaní 40. minúty, keďže v závere 2. tretiny preskočil čas na časomeri o niekoľko sekúnd späť.

V 45. minúte zmaril brankár Vošvrda radosť Bellušovi, keď jeho strelu vyrazil rýchlym betónom. Hosťom sa nedarilo prekvapiť obranu „oceliarov“ a tí gólovo udreli v 48. minúte. Višnevskij podcenil bránenie Eliaša v situácii jeden na jedného a ten prestrelil Vošvrdu – 4:1.

Hostia sa vrátili do zápasu využitou presilovkou, keď Livingston znížil na 4:2. Ale už o 28 sekúnd domáci vyšachovali obranu súpera a Réway gólom na 5:2 vyhnal Vošvrdu na striedačku. Po tomto góle sa už skóre nezmenilo a domáci si pripísali tri body.

Hlasy

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: „Náš vstup do zápasu nebol ideálny, hoci výsledok prvej tretiny bol 1:1. O všetkom rozhodla 2. tretina, v ktorej sme využili presilovku a ďalším gólom z brejku sme odskočili na rozdiel dvoch gólov. Poprad dnes, aj napriek prehre, ukázal svoju kvalitu a nie nadarmo je tam, kde je. Našim hráčom chcem poďakovať najmä za tretiu tretinu, ktorú sme zvládli umnou hrou.“

Ján Šimko, tréner HK Poprad: „Zápasy s Košicami sú pre nás ako cez ‚kopirák‘. Súper nás dnes vyškolil v efektivite. V úvode sme mali nejaké príležitosti, aby sme sa dostali do vedenia, no nedali sme z toho góly a potom to prišlo. Druhá tretina nám už štandardne výsledkovo ušla. V tretej tretine, ale vlastne v celom zápase, nám chýbalo veľa vecí k tomu, aby sme boli úspešní.“

Zvolen zničil Michalovce

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce 7:1 (1:0, 2:1, 4:0)

Góly: 8. Meliško (Kelemen, Betker), 27. Puliš (McPherson, Nuutinen), 39. McPherson (Puliš, Melancon), 41. R. Bondra (J. Mikúš, Meliško), 51. Ivan (J. Mikúš, Zuzin), 52. McPherson (Puliš, Betker), 54. Puliš (Nuutinen, McPherson) – 39. Suja (Southorn , Bartánus). Rozhodovali: Snášel ml., Baluška – Synek, Ordzovenský, vylúčení: 3:4 na 2 min., navyše: Tomek (Michalovce! 10 min. za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Zvolen: Rahm – Meliško, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Hatala – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – McPherson, Puliš, Nuutinen – Stupka, Viedenský, Zuzin – Kolenič, Tibenský, Marcinek
Michalovce: T. Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Southorh, Louis, Šedivý, Ťavoda – Hickmott, Lalancette, Korhonen – D. Šoltés, Suja, Takáč – Regenda, Galamboš, Bartánus – T. Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný od 52. min.

Zvolen sa od úvodu poriadne zahryzol do súpera, vytvoril si tlak, no vyťažil z neho iba jednu šancu po prieniku Stupku, keď Tomek dobre zasiahol. Paradoxne sa vyviedol z tempa počas vlastnej presilovky, zahral ju zle a skóre mohli otvoriť hostia. Bartánus išiel sám na Rahma, no nepokoril ho.

Michalovčania v úvode druhej tretiny nevyrovnali z presilovej hry, hoci často strieľali. Aj po jej skončení Lehtonen nebezpečne zamestnal Rahma. Postupne Zvolen pridal, McPherson mal dobrú príležitosť, avšak až v 27. minúte predviedol dobrú prácu za bránkou súpera, našiel pred ňou Puliša a ten pohotovo medzi dvoma hráčmi súpera zakončil – 2:0.

Tretí gól mali neskôr na hokejkách Hatala a Betker. ‚Bryndziari‘ nevyužili ani presilovku a po nej sa museli brániť v oslabení. No paradoxne si vypracovali šancu z prečíslenia, po strele Marcineka zvonila žŕdka. Michalovce napokon početnú výhodu pretavili do zníženia, ujala sa totiž ‚delovka‘ Southorna od modrej, keď ešte tečoval účinne Suja.

Domáci mali bleskový nástup do tretej tretiny. Po rýchlom prechode do útoku a koncovky Mikúša sa odrazený puk dostal k Bondrovi a ten ho bekhendom poslal za Tomeka – 4:1. Hostia z východu republiky následne nevyužili presilovku, hoci mali tlak i častú streľbu a po nej znovu pykali. Početnú výhodu totiž ‚bryndziari‘ pretavili do piateho gólu, keď Ivan spoza kruhov prestrelil Tomeka.

Šiesty gól o minút na to pridal z medzikružia McPherson a o ďalšie dve vyhnal nahnevaného Tomeka z bránky Puliš po peknej kombinačnej akcii, keď sa presadil úplne voľný pri ľavej žŕdke. Gólman Hrubovský už následne neinkasoval, podržal svoj tím najmä v oslabení tri minúty pred koncom duelu.

Hlasy

Andrej Kmeč, tréner Zvolena: „Bol to dôležitý zápas so súperom z hornej štvorky. Zvládli sme ho veľmi dobre. Vďaka za to všetkým hráčom. Výsledok je jednoznačný, no nebol to ľahký duel. Boli sme lepším tímom, no potvrdili sme to až gólmi v tretej tretine. Teší nás, že sme na prvom mieste v tabuľke. Snažili sme sa čo najlepšie pripraviť na tento zápas a rovnako tak sa vynasnažíme pripraviť na nedeľu v Poprade."

Juraj Faith, asistent tréner Michaloviec: „Ťažko sa mi to hodnotí po takomto výsledku. Prvých 40 minút to bol vyrovnaný hokej, šance boli na oboch stranách. My sme boli málo efektívni a málo agresívni pred našou bránkou. V tretej tretine sme chceli s tým výsledkom niečo urobiť, no hneď po buly sme za desať sekúnd inkasovali a potom sa už naša hra rozpadla. Odvtedy už bol Zvolen jasne lepší. Musíme premieňať vyložené šance, ak chceme voči silným súperom uspieť."

Radovan Puliš, autor dvoch zvolenských gólov a dvoch asistencií: „Potešili ma moje štyri body v zápase, no je to zásluha celej našej päťky, že výsledok je 7:1. Zápas bol z našej strany výborný. Michalovce však hrali dobrý hokej v prvých dvoch tretinách. V tretej nám tam padli góly a už to potom išlo. Na tento duel teraz musíme už zabudnúť. Spokojní budeme, až keď vyhráme v nedeľu v Poprade."


Play off hokejovej extraligy 2020/2021

FINÁLE

Zvolen – Poprad 4:1 na zápasy

29. apríla Zvolen – Poprad 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

30. apríla Zvolen – Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)

3. mája Poprad – Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

4. mája Poprad – Zvolen 7:4 (0:1, 4:1, 3:2)

6. mája Zvolen – Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

SEMIFINÁLE

Zvolen – Slovan 4:1 na zápasy

Zvolen – Slovan 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Zvolen – Slovan 2:3 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)

Slovan – Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Slovan – Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Zvolen – Slovan 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Poprad – Michalovce 4:2 na zápasy

Michalovce – Poprad 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Poprad – Michalovce 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Poprad – Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Poprad – Michalovce 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

ŠTVRŤFINÁLE

Slovan – Nitra 4:1 na zápasy

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 8:2 (2:2, 0:0, 6:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Poprad – Detva 4:0 na zápasy

HK Poprad – HC 07 Detva 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

HK Poprad – HC 07 Detva 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Zvolen – Nové Zámky 4:0 na zápasy

HKM Zvolen – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Michalovce – Trenčín 4:2 na zápasy

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 5:4 (0:4, 4:0, 1:0)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Slovan Bratislava #Oliver Okuliar