Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhodí nové trénerské duo? Slovan prehral aj s Miškovcom

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase 41. kola Tipos extraligy s Miškovcom 2:3 po predĺžení a zaznamenali štvrtú prehru za sebou.

26.02.2021 19:42 , aktualizované: 21:30
Slovan - Miškovec Foto: ,
Na snímke zľava Dávid Lövei (Miškovec) a Brant Harris (Slovan).
debata (5)

Zverenci Róberta Dömeho a Mariána Bažányho odohrali všetky štyri uplynulé duely na domácom klzisku, strelili v nich len štyri góly. Predtým prehrali s Banskou Bystricou 0:3, s Michalovcami 2:3 a s Popradom 0:4.

Tréneri Slovana majú už niekoľko kôl problém so zložení zostavy pre zranenia, improvizovať museli aj tentoraz. V druhom útoku sa objavil obranca Brodzinski, on a jeho spoluhráči boli v prvej tretine strelecky aktívnejší.

Viac šancí však mal Miškovec. Prvú už po pár sekundách, keď sa na Gudlevskisa rútil Walker, ale neuspel. Najväčšiu šancu Slovana v prvej tretine mal Harris, ale ani on nerozvlnil sieť. Potom sa opäť blysol Gudlevskis po zakončení Galanizsa.

Výsledky 34. kola I. ligy:
Humenné – Považská Bystrica 3:2, Dubnica nad Váhom – Spišská Nová Ves 1:3, Martin – Levice 5:3, Trnava – Skalica 1:5, Topoľčany – Žilina 5:3.

Miškovec hral hneď po prestávke presilovku, ale presadil sa až po jej skončení. Aktívny Walker premenil prihrávku Csányiho a poslal hostí do vedenia. Strelec prvého gólu mal prsty aj v druhom.

Bol pri prečíslení hostí dvoch na jedného, maďarský tím poslal do dvojgólového vedenia Anderson.

Slovan znervóznel, na Miškovec nevedel v ofenzíve nájsť recept, na ľade sa potom strhla aj šarvátka.

Momentka zo zápasu Slovan - Miškovec. Foto: TASR, Dano Veselský
Slovan - Miškovec Momentka zo zápasu Slovan - Miškovec.

Na začiatku tretieho dejstva hral Slovan presilovú hru, ale hostia sa aj tentoraz ubránili. Domáci sa snažili aj naďalej, boli strelecky aktívnejší, Adorjána v bránke DVTK sa im napokon podarilo prekonať v 52. minúte zásluhou Bačika.

Očakávaný záverečný tlak Slovana prišiel, znásobila ho hra bez brankára, vyrovnanie napokon zariadil Harris. Predĺženie sa hralo iba 42 sekúnd, keď o triumfe hostí rozhodol Szirányi.

HC Slovan Bratislava – DVTK Miškovec 2:3 pp (0:0, 0:2, 2:0 – 0:1)
Góly: 52. Bačik (Štajnoch), 59. Harris (O'Donnell, Sersen) – 25. Walker (Csányi), 29. Anderson (Walker, Vas), 61. Szirányi (Galanisz). Rozhodovali: Orolín, Snášel – Crman, Kacej, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše Anderson (Miškovec) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Slovan: Gudlevskis – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Valach, Maier, Beňo – O'Donnell, Haris, Zigo – Brodzinski, Kytnár, Matoušek – Rapáč, Bortňák, Peluso – Jendek, Uram, Kundrík – Lukošík
Miškovec: Adorján – Fredriksson, Wehrs, D. Kiss, Szirányi, Láda, Göz, Hadobás, Vojtkó – Anderson, Vas, Walker – Magosi, Galanisz, Csányi – Lövei, Miskolczi, Rokaly – Galajda, Ritó

Róbert Döme, tréner Slovana: „Gratulujem Miškovcu k víťazstvu. My sme sa trápili, dali sme len dva góly, čo nám stačilo len na bod. Máme pred sebou veľa práce.“

Viktor Tokaji, tréner Miškovca: „Som rád, že sme po dvoch prehrách zabrali naplno a že sme vyhrali práve so Slovanom. Hrať proti takýmto mužstvám je pre nás výzva a som rád, že ju hráči prijali. Páčila sa mi bojovnosť mojich hráčov.“

Zvolen rozhodol v druhej tretine

Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš nestačili doma v piatkovom zápase 42. kola Tipos extraligy na HKM Zvolen 1:4. Prehrali tak šiesty duel v sérii.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Góly: 52. Michalík (Kiss, Oško) – 22. J. Mikúš (Hraško, Puliš), 26. J. Mikúš (Kelemen, Melancon), 33. Chlepčok, 45. Stupka (Melancon, McPherson). Rozhodovali: Žák, Valach – Janiga, Bogdaň, vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Nemec 10 min za nešportové správanie, Parobek 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Liptovský Mikuláš: Kozel – Nemec, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina, Kapičák, Droppa – Ru. Huna, Surový, Štrauch – Michalík, Oško, Kiss – Vybiral, Uhrík, Haluška – Dunčko, Parobek, Kalousek
Zvolen: Trenčan – Melancon, Betker, Meliško, Ivan, Kubka, Hraško, Hatala – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Puliš, McPherson, Nuutinen – Kolenič, Zuzin, Stupka – Chlepčok, Gubančok, Marcinek – Babeliak

Najslabší tím súťaže začal nebojácne a mal prvú šancu v zápase. Andrejovi Kissovi sa podarilo v 2. minúte uniknúť obrane, no nájazd nepremenil. Kandidát na víťazstvo v základnej časti sa dostal do vedenia až v druhej minúte druhej tretiny, keď využil presilovku Juraj Mikúš.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Ten istý hráč pridal aj druhý presný zásah, keď o štyri minúty neskôr zasunul puk do odkrytej bránky.

Definitívny pokoj na hokejky Zvolenčanov priniesol tretí gól v 33. minúte. Ján Chlepčok sa so šťastím dostal k puku, keď hráč súpera zlomil hokejku a nezaváhal.

V 45. minúte pridal štvrtý presný zásah v početnej výhode strelou z diaľky Václav Stupka. Domáci si pripísali aspoň čestný úspech zásluhou Markusa Michalíka.

Skvelý obrat Bystričanov

Hokejisti HC'05 Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom domácom zápase 42. kola Tipos extraligy nad HK Poprad tesne 4:3. „Kamzíci“ tak klesli na druhé miesto tabuľky, na vedúci Zvolen strácajú dva body.

Hostia mali bleskový vstup do stretnutia vo Zvolene, kde majú Banskobystričania v tejto sezóne domovský stánok. Už vo ôsmej sekunde mohol skórovať Skokan, no z pravej strany trafil len žŕdku.

Zblízka neuspel v druhej minúte ani jeho spoluhráč Bjalončík, na opačnej strane dvakrát zakončil Sukeľ po protiútoku, no nepokoril Vošvrdu.

Viac šancí mali Popradčania, v predbránkovom priestore sa nepresadili Tavi a Preisinger, avšak v siedmej minúte sa predsa len tešil Tavi, keď ťažil s chyby Sukeľa a vystrúhal i peknú kľučku, po ktorej z pravého kruhu účinne vystrelil – 0:1.

Podtatranci boli pri chuti, ďalšie možnosti nevyužili Skokan, Brejčák a Hačšák a pykali za to. Lamper najprv po prieniku trafil do žŕdky, no v pätnástej minúte sa už trafil Ganz od modrej čiary a premiérovým gólom medzi mužmi vyrovnal na 1:1.

Druhá tretina sa začala presilovkou Banskej Bystrice a v nej sa skóre mohlo zmeniť. Lamper neuspel zblízka, Ihnačákovi skĺzol puk z hokejky pred prázdnou bránkou a Mlynarovič z dvoch metrov nevyzrel na gólmana „kamzíkov“.

Gólom sa neskončila ani početná výhoda o dvoch hráčov v podaní domáceho tímu, naopak tešili sa v oslabení Popradčania. Vyšlo im prečíslenie dvoch na jedného, keď Svitana vo voľnom priestore dokonale zužitkoval prihrávku Brejčáka – 1:2.

Vyrovnať následne mohol po peknom natlačení sa do bránky až dvakrát Faško-Rudáš. Hokejistov spod Urpína mohla mrzieť aj ďalšia nevyužitá presilovka, v nej sa na opačnej strane dostal do úniku tentoraz Haščák, no Gajan predviedol skvelý zákrok.

Brankár Matej Gajan (Banská Bystrica) inkasuje... Foto: TASR, Ján Krošlák
Matej Gajan Brankár Matej Gajan (Banská Bystrica) inkasuje gól proti Popradu.

V jedinej početnej výhode sa nepresadili ani hostia a na konci tohto dejstva nepretavil do gólu dobrú príležitosť znovu v presilovke Lamper.

Tretia tretina sa začala ďalšou početnou výhodou „baranov“ o dvoch hráčov v trvaní 64 sekúnd a bola úspešná. Z dorážky vyrovnal na 2:2 Jakub Sukeľ, keď predtým sa to nepodarilo Lamperovi.

V 44. minúte vyšla „baranom“ pekná kombinačná akcia, na jej konci bol po prihrávke Sukeľa Ihnačák a tréner Popradu Peter Mikula bral oddychový čas. Prešla však len minúta a po rýchlom protiútoku sa tešil z gólu obranca HC'05 Breton – 4:2.

Hokejisti spod Tatier odpovedali o 38 sekúnd, ujal sa totiž bekhend Dalhuisena z medzikružia, keď mal Gajan zakrytý výhľad. Hostia vycítili šancu, viac sa tlačili do bránky, ale Bystričania hrozili z brejkov a piaty gól mali na hokejkách Faško-Rudáš s Tamášim.

V závere zaujal prienik Brejčáka, no po jeho koncovke puk tesne plachtil nad hornou žŕdkou. A keďže „kamzíci“ nevyužili ani presilovku a hru bez brankára v šiestich proti štyrom, prišli o pozíciu lídra.

Čisté konto Cowleyho

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatkovom zápase 42. kola Tipos extraligy na domácom ľade nad Detvou 4:0.

HK Nitra – HC 07 Detva 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Góly: 22. Kollár (Bodák, Dauda), 36. Bajtek (Kollár, Bodák), 53. Minárik, 57. Tvrdoň (Kollár, Žitný). Rozhodovali: Baluška, Müllner – Gegáň, Orolin, vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: Ščurko (Detva) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nitra: Cowley – Mezei, Vitáloš, Švarný, Nemec, Ege, Bodák, Pupák, Hřebíček – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Finlay, Dauda, Holešinský – Bajtek, Kollár, Žitný – Minárik, Šiška, Fominych
Detva: Lazušin – Jendroľ, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, Lalík, King, Bača, Turan – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Valent, Downing, J. Sýkora – Cox, Čacho, Charbonneau – Ferguson, Klíma, Žilka

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Podali sme sústredený výkon. Aj keď sa to nezdá, rozhodli presilovky. Dali sme v nich dva góly. Prispel k tomu aj veľmi sústredený Cowley, ktorý nedopustil žiadne zdramatizovanie.“

Ernest Bokroš, tréner Detvy: „Z našej strany to bol dobrý výkon. Chlapci chceli, bojovali, obrovskú snahu nemožno vytknúť. Žiaľ, chýbala nám efektivita. Nevyužili sme presilovky ani nájazdy. Prišiel prvý gól zo strany Nitry, ktorá sa upokojila a hrala dopredu veľmi dobre. Musíme premieňať aspoň šance, ktoré máme. Iba snahou zápasy nebudeme vyhrávať.“

Precízne bránenie stredného pásma, aj to bol jeden z receptov Detvy ako uspieť v Nitre. V prvej tretine to zverencom trénera Bokroša vychádzalo. Až na žŕdku Daudu, ktorý v 9. minúte ťažil z práce Holešinského, sa Nitrania do vážnejšej šance nedostali.

„Corgoni“ však mali lepší nástup do prostrednej časti hry. Najskôr hosťujúci Ščurko nastrelil len spojnicu, čo vzápätí potrestal presilovkovým gólom Kollár. Ten istý hráč sa o pár minút preštrikoval až pred Lazušina a dorážku Žitného ruský gólman zastavil korčuľou.

Vyrovnať mohol v 33. minúte Cox, no v úniku trafil len rameno Cowleyho. Aj v tomto prípade domáci trestali. Prvým gólom po návrate z Nových Zámkov sa zapísal Bajtek – 2:0.

Momentka zo zápasu Nitra - Detva. Foto: TASR, Ján Krošlák
Andrej Šťastný, Viktora Fekiač Momentka zo zápasu Nitra - Detva.

V 47. minúte trafil v súboji Ščurko domáceho obrancu Egeho, ktorý zakrvavený putoval do kabíny. Kapitán Detvy dostal trest do konca zápasu. Nitrania si z presilovej hry ukrojili dve minúty faulom Finlayho a po zvyšok početnej výhody sa už nepresadili.

Mrzieť ich to však nemuselo, pretože v 53. minúte sa s prispením korčule hosťujúceho beka presadil Minárik. V závere ešte uzavrel na konečných 4:0 najlepší strelec Nitry – Marek Tvrdoň.

Dráma v Nových Zámkoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce natiahli víťaznú šnúru už na desať duelov, na ľade Mikronu Nové Zámky vyhrali 2:1 po predĺžení v piatkovom zápase 42. kola Tipos extraligy.

HC Mikron Nové Zámky – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 22. Iacobellis (Clarke, Števuliak) – 37. Török (Hickmott), 63. Regenda (McCormack, Bartánus). Rozhodovali: Tvrdoň, Výleta – Frimmel, Jedlička, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Clarke, Roman, Fereta, Holenda, Šeliga – Števuliak, Iacobelis, Doggett – Okoličány, Seppänen, Obdržálek – Varga, Jurík, Majdan – Zahradník, Ondrušek, Rogoň – Tóth
Michalovce: Škorvánek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Kolusz, Louis, Zekucia – Hickmott, Lalancette, Korhonen – Šoltés, Suja, Takáč – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný

Michalovce prišli do Nových Zámkov s impozantnou výsledkovou bilanciou, no strelecky sa im dlho nedarilo. V 13. min mohol z protiútoku otvoriť skóre Dávid Šoltés, no minul. Tesne pred prvou sirénou ešte trafil do žŕdky Peter Galamboš.

Novozámočania sa dostali do vedenia zásluhou presilovej hry. V 22. minúte zamieril presne k žrdi Steven Iacobellis.

Východniari potom zvýšili aktivitu, no vyrovnávajúci gól im domáci ponúkli v podstate sami. Po zlom striedaní išli osamotene na brankára dvaja hráči Michaloviec a Tomáš Török vyrovnal po prihrávke Hickmotta.

Radosť hokejistov Michaloviec na archívnej snímke. Foto: SITA, Marek Lukáč
Michalovce, radosť Radosť hokejistov Michaloviec na archívnej snímke.

Domáci mali následne niekoľko možností, ako sa dostať opäť do vedenia. Najbližšie bol ku gólu Varga, no zamieril iba do žŕdky. Až v predĺžení tak rozhodol Pavol Regenda, ktorý sa v 63. minúte dostal pred bránkou k vyrazenému puku a uspel aj tiesnený obrancom súpera.

Trenčiania otočili za 12 minút

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom domácom zápase 42. kola Tipos extraligy nad HC Košice 3:1.

HK Dukla Trenčín – HC Košice 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Góly: 43. Kukuča (Kettunen, Rehuš), 51. Okuliar (E. Švec), 55. Sojčík (J. Švec, Rehuš) – 8. Chovan. Rozhodovali: D. Konc st., Fridrich – Durmis, Synek, vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: Devine – Nemčík obaja 10 min za údery, presilovky a oslabenia 0:0, bez divákov.
HK Dukla Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Ackered, E. Švec, Starosta, Bokroš, Rajnoha, Devine – Sádecký, Paukovček, Hecl – Berisha, Reddick, Okuliar – Kettunen, Rehuš, Sojčík – Chromiak, J. Švec, Krajč – Kukuča
HC Košice: Vay – Baránek, Pavlin, Růžička, Nemčík, Deyl, T. Slovák, Michalčin – Klhůfek, Michal Chovan, Reway – Milý, Mráz, Belluš – Poirier, Eliaš, Jacobs – Jokeľ, Havrila, Frič – Krasničan

Aktivitu Košíc z úvodu stretnutia zastavilo vylúčenie Růžičku. Domáci si v presilovke vytvorili šance, no Ackered ani Sádecký sa nepresadili. Naopak, hostia udreli hneď po konci oslabenia, keď Chovan potrestal v prečíslení chybu Starostu.

Dukla sa v ďalších minútach snažila o vyrovnanie, mala častejšie puk na hokejkách, no cez dobrú obranu súpera sa nedokázala dostať do vyložených šancí.

Košičania mohli pridať druhý gól v 25. minúte pri presilovke, po Klhůfekovej prihrávke vypálil Mráz, ale Karjalainen stihol zakročiť. Domácim to smerom dopredu stále nešlo, no príliš veľa práce nemal ani Karjalainen.

Väčšie šance Dukly prišli až v závere tretiny, keď sa najprv pri akcii Okuliara predviedol brankár Vay, ktorý v 39. minúte kryl aj strelu Reddicka.

Oliver Okuliar v drese Trenčína. Foto: TOMÁŠ SOMR
Oliver Okuliar Oliver Okuliar v drese Trenčína.

Hostia tak išli do tretieho dejstva s tesným náskokom, no ten im dlho nevydržal. V 43. minúte prihral Kettunen spoza bránky Kukučovi a ten rozvlnil sieť. Trenčanov gól nabudil a v ďalších minútach si vypracovali viacero šancí.

Jednu z nich premenil v 51. minúte aktívny Okuliar, o necelé tri minút zazvonila žŕdka po strele Hecla a v 55. minúte dal výsledku konečnú podobu Sojčík.


Play off hokejovej extraligy 2020/2021

FINÁLE

Zvolen – Poprad 4:1 na zápasy

29. apríla Zvolen – Poprad 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

30. apríla Zvolen – Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)

3. mája Poprad – Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

4. mája Poprad – Zvolen 7:4 (0:1, 4:1, 3:2)

6. mája Zvolen – Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

SEMIFINÁLE

Zvolen – Slovan 4:1 na zápasy

Zvolen – Slovan 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Zvolen – Slovan 2:3 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)

Slovan – Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Slovan – Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Zvolen – Slovan 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Poprad – Michalovce 4:2 na zápasy

Michalovce – Poprad 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Poprad – Michalovce 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Poprad – Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Poprad – Michalovce 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

ŠTVRŤFINÁLE

Slovan – Nitra 4:1 na zápasy

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 8:2 (2:2, 0:0, 6:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Poprad – Detva 4:0 na zápasy

HK Poprad – HC 07 Detva 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

HK Poprad – HC 07 Detva 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Zvolen – Nové Zámky 4:0 na zápasy

HKM Zvolen – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Michalovce – Trenčín 4:2 na zápasy

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 5:4 (0:4, 4:0, 1:0)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

5 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Slovan Bratislava #MHK Liptovský Mikuláš #DVTK Miškovec