Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín po obrate natiahol víťaznú sériu, Poprad drží prvé miesto

Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v dohrávke 6. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:3.

08.12.2020 20:29
SR Hokej TEL 7.kolo dohrávka Trenčín Nitra Okuliar Foto: ,
Martin Vitáloš (HK Nitra), Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín) a brankár Evan Cowley (HK Nitra) počas dohrávky 7. kola 8. decembra 2020 v Trenčíne.
debata

V ďalších utorkových dueloch Trenčín zdolal Nitru, Banská Bystrica prehrala s Košicami a Poprad pretlačil Nové Zámky.

Tipos extraliga – dohrávky

HK Dukla Ingema Michalovce – HC 07 Detva 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Góly: 6. Lalancette (Erkinjuntti, Bartánus), 34. Lalancette (Southorn, Erkinjuntti), 55. Southorn (Erkinjuntti, Lalancette) – 10. Sýkora (Marttinen, Gachulinec), 14. Rais (Rymsha, Ščurko), 23. Gachulinec (Valent), 28. Sýkora. Rozhodovali: Kalina, Korba – Stanzel, Janiga, vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, zmeny: 23. Tomek (Mich.) namiesto Škorváneka.
HK Dukla Ingema Michalovce: Škorvánek (23. Tomek) – McCormack, Southorn, Louis, Mihálik, Ventelä, Louis, Zekucia, Ťavoda – Hickmott, Lalancette, Erkinjuntti – Regenda, Farkaš, Šoltés – Bartánus, Mlynarovič, Takáč – Török, Češík, Chalupa – Ragan
HC 07 Detva: Petrík – F. Fekiač, Lalík, Rymsha, Rais, Gachulinec, Marttinen, Korím, Jendroľ – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Sýkora – Klíma, P. Halama, Askarov

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: „Mali sme dobrý začiatok, prvých desať minút bol na ľade jeden tím. Potom sme mali viacero vylúčení a Detva sa dostala do vedenia. Druhá tretina bola z našej strany najhoršia odkedy som v Michalovciach. Neskórovali sme ani v prečísleniach o dvoch hráčov. V tretej sme hrali dobrý hokej a tak by sme mali hrať od začiatku a celých 60 minút. Musíme pridať v zakončení a byť stabilnejší vo výkonoch. Dúfam, že dnešný zápas bol budíček pre niektorých chlapcov.“

Ernest Bokroš, tréner HC 07 Detva: „Veľmi si ceníme tieto tri body. Rozhodlo to, že sme dnes ubránili prakticky deväť oslabení, využili sme dve presilovky a skórovali aj v oslabení. Nadviazali sme na dobré výkony z Nových Zámkov, ale aj z iných zápasov a premenili to na trojbodové víťazstvo.“

Lepší štart do zápasu mali domáci, ktorí najskôr nevyužili presilovku, ale v 6. minúte Lalancette dorážkou dokončil akciu Erkinjunttiho – 1:0. Michalovce boli v prvej tretine strelecky aktívnejšie, ale góly v nej dali už iba hostia.

V 10. minúte využil Sýkora voľný priestor pred brankárom Škorvánekom a po tvrdej strele Raisa bolo od 14. minúty 1:2.

Domácich brzdili aj oslabenia a po pohotovej strele Gachulinca v 23. minúte prehrávali už 1:3. Po tomto momente došlo k striedaniu v bránke Dukly, no Tomek si udržal čisté konto iba päť minút.

Efektívni hostia udreli aj v oslabení, keď chybu McCormacka potrestal Sýkora – 1:4. Domáci sa však nevzdali, do hry ich vrátil Lalancetteho gól na 2:4.

V tretej tretine pribudlo vylúčených, obrany tímov si však s početnými nevýhodami dokázali poradiť. Platilo to až do 55. minúty, keď michalovský obranca Southorn upravil na 3:4. Domáci skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, ale gól už nepadol.

Bystrica prišla o výhru v závere

Hokejisti HC '05 Banská Bystrica prehrali v dohrávke 6. kola Tipos extraligy vo Zvolene s HC Košice 2:3 po predĺžení.

„Barani“, už pod vedením Rastislava Paľova, viedli po dvoch góloch Matthewa Misteleho ešte necelých šesť minút pred koncom tretej tretiny 2:0, no v závere dvakrát inkasovali a v predĺžení rozhodol o dvojbodovom víťazstve hostí Filip Vrábeľ.

HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)
Góly: 25. Mistele (Breton, Drew), 49. Mistele (J. Brejčák, Winquist) – 55. Baránek (Michal Chovan, B. Mráz), 57. D. Růžička (Michal Chovan), 64. Vrábeľ (Michal Chovan, Belluš). Rozhodovali: Snášel ml., Fridrich – Crman, Vyšný, vylúčení: 8:4 na 2 min, navyše Drew (B. Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.
Banská Bystrica: Vay – Žiak, Ďatelinka, Drew, Breton, J. Brejčák, Demo, Petrinec – Lamper, Tamáši, Vašaš – Melcher, Šimun, Kabáč – Faško-Rudáš, Winquist, Mistele – Vybíral, Ro. Huna, K. Gabor
Košice: Sedláček – Pavlin, Baránek, Michalčin, D. Růžička, T. Slovák, Deyl, J. Cibák – Demek, B. Mráz, Michal Chovan – Jenyš, M. Pospíšil, Klhůfek – Belluš, Vrábeľ, Jokeľ – Frič, Havrila, Krasničan

Rastislav Paľov, dočasný tréner Banskej Bystrice: „Bol som hodený do vody, dnes ráno som absolvoval prvý tréning s mužstvom. Vedel som, ako sa trápi, čo robia hráči zle, respektíve na čom pohoreli v predošlých zápasoch. Tieto veci sme sa snažili malými zmenami korigovať. Hráči predviedli v zápase veľa dobrých vecí, na ktorých môžeme stavať. Musíme sa však vystríhať vylúčení. Hlavne v tretej tretine, keď sme skorigovali mužstvo na tri päťky. Hráči v záverečných piatich minútach už nemali dostatok síl, aby udržali výsledok 2:0. Mrzí ma to, lebo každý jeden chalan odviedol dobrú robotu a odovzdal svoje maximum. Veľký gratulácia patrí aj brankárovi Vayovi.“

Jan Šťastný, tréner Košíc: „Vedeli sme, že nás s Banskou Bystricou nečaká nič jednoduché. Po zmene trénera sa vždy snažia hráči vydať zo seba všetko. Pre nás to bola obrovská výzva a musím pred mojím tímom sňať klobúk dole, ukázal charakter. Aj za stavu 2:0 pre súpera sme verili, že môžeme nejaký bod získať. Ukázal sa aj ten charakter, že sme odvolali faul na nás, ktorý nebol a pískal sa, to sa nám asi trošičku vrátilo. Je úžasné, ako sme tento duel zvrátili. Vyhrali sme za dva body, ktoré berieme všetkými desiatimi. Chceli by sme toto víťazstvo venovať Martinovi Pospíšilovi a jeho zosnulému dedovi. Sme tu ako rodina pohromade a vážime si toho.“

Banskobystričania nastúpili vo Zvolene na svoj domáci zápas s novým dočasným trénerom Rastislavom Paľovom a v prvej tretine predviedli sympatický výkon. V druhej minúte mali dobré možnosti zblízka Lamper a Vašaš, ale Sedláček v bránke bol proti.

Potom mal tri vyložené šance na opačnej strane Klhůfek, najväčšiu mu pripravil fatálnou chybou Drew, no zoči – voči Vayovi neuspel. Tím spod Urpína posilnil z Levíc opäť Róbert Huna, ktorý predviedol rýchly únik z ľavého krídla, ale strieľal do brankára hostí a z dorážky minul jeho svätyňu. Akcie sa striedali na oboch stranách, Košičania však mali viac šancí.

Pospíšil strieľal do Vaya, Klhůfek neuspel z dorážky, v presilovke sa neujal ani teč Pospíšila a Růžička pohorel zblízka. Bystričania pohrozili Vašašom, ten takmer spoza bránky nachytal Sedláčka.

V druhej tretine mali väčšiu aktivitu na hokejkách Košice, no Pospíšil sám pred maďarským brankárom neskóroval a prišiel trest. Domáci hrali presilovku, v ktorej im najprv nevyšlo prečíslenie dvoch na jedného s koncovkou Misteleho, no kanadský hokejista sa napokon presadil po kombinačnej akcii a presnej prihrávke Bretona – 1:0.

„Barani“ mohli viesť aj dvojgólovým rozdielom, ak by sa ešte presadil voľný Huna pred Sedláčkom. Nestalo sa tak a následne hrozili najmä hostia. Michal Chovan nedokázal poslať ležiaci puk v bránkovisku medzi žŕdky, lebo zlomil hokejku.

Bruno Mráz trafil žŕdku a následne Vaya neprekonal ani z dvoch metrov. Brankár HC ‚05 bol v plnej permanencii a vychytal i Janyša. Nemohúcnosť 'oceliarov‘ mohol vytrestať na opačnej strane v úniku Lamper, no mierne vychladeného Sedláčka nepokoril.

V tretej tretine pokračovala snaha hostí o vyrovnanie, mali na to možnosť predovšetkým v presilovke, no nebezpečné dorážky Klhůfka a Vrábľa nepriniesli vytúžený gól. Presný zásah si pripísali na svoje konto Banskobystričania, pretože v 49. minúte od modrej vystrelil Brejčák a Mistele v kruhu šikovne tečoval puk – 2:0.

Východniari zostali akoby otrasení z tohto stavu a útočnú aktivitu prevzali ‚barani‘. Nič z nej nevyťažili a tak s pribúdajúcimi minútami sa ich súper začal viac drať dopredu. Na 2:1 napokon znížil po individuálnej akcii Chovana z kruhu tvrdou strelou Baránek a na 2:2 vyrovnal z presilovky úplne voľný Růžička taktiež z kruhu.

Vo Zvolene sa teda predlžovalo a hneď v úvode extra času mal na hokejke hetrik Mistele, zblízka Sedláčka neprekonal. Potom však hrali Košice presilovku štyroch proti trom po faule Vybírala a využili ju v poslednej sekunde, po tretej prihrávke Chovana tentoraz prekonal Vaya zoči – voči Vrábeľ.

Poprad otočil proti Zámkom

Hokejisti HK Poprad zdolali v utorkovej dohrávke 5. kola Tipos extraligy HC Mikron Nové Zámky 2:1 a upevnili si vedúcu priečku v tabuľke.

HK Poprad – HC Mikron Nové Zámky 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 35. Svitana (Preisinger, Haščák), 45. Tavi (Livingston, Zagrapan) – 28. Okoličány (Števuliak, Drtina). Rozhodovali: Adamec, D. Konc st. – D. Konc ml., Jurčiak, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.
Poprad: Vošvrda – Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, Hudec, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik
Nové Zámky: Lackovič – Hain, Holenda, Fereta, Västilä, Drtina, Ordzovenský, Mikuš, Roman – Bajtek, Seppänen, Obdržálek – Števuliak, Holovič, Okoličány – Rogoň, Embrich, Zahradník – Giľák, Ondrušek, Jurík

Peter Mikula, tréner Popradu: „Videli sme, že z našej strany to nebola príliš vydarená partia. Bojovali sme a bolo vidieť, že sme prekonali nedostatky, ktoré sme v hre mali. Kombinácie zo začiatku boli ako tak učesané, až došlo k tomu, že sme mali problém dať gól. Spokojní môžeme byť s troma bodmi. Možno tá naša morálka a sila mužstva sa ukázala, že sme získali tri body. Máme ale čo naprávať. Môžeme sa dostať do pozície, že keď urazíme šťastie, tak sa dostaneme do problémov.“

Martin Hrnčár, tréner Nových Zámkov: „Hodnotí sa mi to ťažko. Radšej by sme prehrali 0:5 než 1:2. Súper disponuje obrovskou útočnou silou, nielen v pravej, ale aj druhej lajne. My sme sa chceli na to pripraviť. Chceli sme hrať na brejky a kontry, čo sa nám aj darilo. Dali sme gól a šli sme do vedenia. Pokiaľ však proti takému súperovi nepremeníme aspoň dva brejky, tak nemôžeme pomýšľať na úspech. Trápia nás presilovky, sú bez streľby. S tým sa musím popasovať. V úvode sezóny sme boli v tabuľke hore, teraz padáme dole. Musíme sa s tým vyrovnať a zabojovať o pozície play off.“

Hra oboch mužstiev sa rozbiehala len veľmi pomaly. Prvú väčšiu šancu zápasu spálil fínsky legionár v drese Poprad Tavi, ktorý svoj únik na Lackoviča nepremenil. Vzápätí sa po Vandasovej prihrávke nepresadil ani Preisinger. Chvíle „kamzíkov“ prišli až v závere prvej tretiny počas presilovej hry.

Popradčania mali viaceré dobré príležitosti, Preisingerove zakončenie zastavila horná žŕdka Lackovičovej bránky. Do šatní sa tak odchádzalo bez gólov.

Nové Zámky pokračovali v umnej hre aj v druhom dejstve. Z dobre organizovanej obrany vyrážali hostia do rýchlych protiútokov. Jednu z týchto kontier využil Okoličány, ktorého strela zapadla ku vzdialenejšej žŕdke – 0:1.

Na vyrovnanie sa čakalo do 35. minúty, keď Svitana blafákom „vykúpal“ brankára Lackoviča. Domáci pridali na obrátkach, k vedúcemu gólu bol blízko Kanaďan Livingston. Minútu pred odchodom na druhú prestávku v ideálnej palebnej pozícii minul cieľ hosťujúci Mikuš.

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci presilovú hru. Počas nej zachytil ich laxnú rozohrávku v stredom pásme Embrich a osamotený sa rútil na Vošvrdu, ktorý jeho blafák s vypätím síl vychytal. Nové Zámky krátko po ubránení oslabenia predsalen inkasovali. Jemným tečom pomedzi Lackovičove betóny sa prezentoval Tavi – 2:1.

V 48. minúte urobil chybu za vlastnou bránkou Lackovič a po Taviho priťuknutí sa ocitol Livingston pred úplne prázdnou bránou, ale v rozhodujúcom momente mu puk odskočil od hokejky. Hosťom sa dlho nedarilo usadiť v útočnom pásme.

Príležitosť im ponúkol až necelé tri minúty pred koncom riadneho hracieho času faulujúci obranca Popradu Brejčák. Hostia si vzali oddychový čas. Rýchle sólo v oslabení predviedol Bjalončík, na kvalitnú koncovku mu už však nezostali sily.

Po hre bez brankára nakoniec Nové Zámky siahli až 40 sekúnd pred záverečným klaksónom počas hry 5 na 5. Na situáciu zareagovala aj domáca striedačka oddychovým časom v jednom z prerušení hry. Domáci už tesný náskok ubránili.

Dukla natiahla víťaznú sériu

Hokejisti Dukly Trenčín natiahli víťaznú sériu v Tipos extralige už na šesť zápasov. V utorkovom dohrávanom stretnutí 7. kola zdolali Nitru 3:2 po predĺžení.

Víťazný gól domácich strelil v 62. minúte Janne Kettunen.

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 3:2 pp (0:0, 0:1, 2:1 – 1:0)
Góly: 51. Valach (Okuliar, Alderson), 56. Valach (Rehuš, Rajnoha), 62. Kettunen (Bokroš) – 31. Tvrdoň (Cardwell), 59. Slovák (Gubo, Vitaloš). Rozhodovali: Tvrdoň, Štefik – Kacej, Durmis, vylúčení: 7:4 na 2 min, nevyše Okuliar (Trenčín) 10 min osob. trest za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.
Dukla Trenčín: Valent – Ackered, Lemcke, Zeleňák, Bokroš, E. Švec, Rajnoha, Ilenčík – Okuliar, Kettunen, Alderson – Hecl, Paukovček, Sádecký – Bezúch, Rehuč, Valach – Ferenyi, J. Švec, Kukuča
HK Nitra: Cowley – Pupák, Cardwell, Švarný, Bodák, Vitaloš, Zech, Knižka – Tvrdoň, Slovák, Hrnka – Žitný, Šťastný, Minárik – Sýkora, Šiška, Šramaty – Múčka, Čaládi, Gubo

Hostia začali aktívne a už v 3. minúte sa za Valentom po Šiškovej strele rozozvučala žŕdka. Úvodné dejstvo bolo vyrovnané a streleckých pokusov bolo minimum napriek viacerým vylúčeniam. V 11. minúte Kettunenova strela Cowleymu vypadla z lapačky, no nik zo spoluhráčov nedokázal doklepnúť puk do siete.

Nitrania pôsobili v druhej tretine aktívnejším dojmom a bolo iba otázkou času, kedy padne úvodný gol. Strelili ho hostia v 31. minúte. Tvrdoň si vymenil puk s Cardwellom, nakorčuľoval si pred bránkovisko a strieľaný puk poslal za Valentov chrbát. Domácim sa nedarilo presadiť a brankár Cowley mal minimum práce.

Gólovú prestrelku priniesla záverečná desaťminútovka. Tesne po návrate Žitného z trestnej lavice vyrazenú strelu Cowleyom poslal do siete pohotový Valach. Dukla potom prežila oslabenia a následne udrela po druhý raz.

V polovici 56. minúty bol na konci ukážkovej akcie Valach, ktorý mal dostatok času a namieril z pravého kruhu presne. Nitrania však nezložili zbrane a dve minúty pred koncom poslali stretnutie do predĺženia. Odrazený puk sa dostal k Slovákovi a do odkrytej časti bránky vyrovnal na 2:2.

V predĺžení prinieslo rozhodnutie po minúte a pol zakončenie Fína Kettunena, ktorý bol na konci vydarenej akcie Trenčanov a trafil odkrytú časť nitrianskej bránky. Dukla natiahla víťaznú sériu už na šesť zápasov.


Play off hokejovej extraligy 2020/2021

FINÁLE

Zvolen – Poprad 4:1 na zápasy

29. apríla Zvolen – Poprad 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

30. apríla Zvolen – Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)

3. mája Poprad – Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

4. mája Poprad – Zvolen 7:4 (0:1, 4:1, 3:2)

6. mája Zvolen – Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

SEMIFINÁLE

Zvolen – Slovan 4:1 na zápasy

Zvolen – Slovan 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Zvolen – Slovan 2:3 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)

Slovan – Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Slovan – Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Zvolen – Slovan 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Poprad – Michalovce 4:2 na zápasy

Michalovce – Poprad 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Poprad – Michalovce 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Poprad – Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Poprad – Michalovce 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

ŠTVRŤFINÁLE

Slovan – Nitra 4:1 na zápasy

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 8:2 (2:2, 0:0, 6:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Poprad – Detva 4:0 na zápasy

HK Poprad – HC 07 Detva 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

HK Poprad – HC 07 Detva 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Zvolen – Nové Zámky 4:0 na zápasy

HKM Zvolen – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Michalovce – Trenčín 4:2 na zápasy

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 5:4 (0:4, 4:0, 1:0)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #extraliga