Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestrelka v Bratislave. Slovan nabalil Michalovciam na cestu sedem gólov

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali vo štvrtkovej predohrávke 12. kola Tipos extraligy Duklu Ingema Michalovce 7:4. Slovanisti zaknihovali štvrtý triumf po sebe, proti Michalovciam odohrali svoj jubilejný 1000. zápas v základnej časti v najvyššej slovenskej súťaži.

12.11.2020 20:40
Michalovce Foto: ,
Hokejisti Michaloviec počas zápasu so Slovanom.
debata

Slovan začal výborne, už po 64 sekundách ho poslal do vedenia Studenič. O ďalších 20 sekúnd išli domáci do dvojgólového vedenia, keď Gašpar vybojoval puk a O'Donnell ho poslal do siete. Hostia však stihli odpovedať po rýchlom protiútoku, v piatej minúte znížil Ragan.

Slovan po tomto góle opäť prebral iniciatívu, jeho hráči s ľahkosťou kombinovali a do konca úvodnej tretiny ešte zvýšili vedenie zásluhou Kytnára a Gašpara.

Domáci napriek náskoku vstúpili razantne aj do úvodu druhej tretiny. Už po dvoch minútach dostal puk do jazdy Studenič a perfektným blafákom zvýšil na 5:1. To už bol v bránke hostí Tomáš Tomek a v 24. minúte musel opäť ťahať puk zo siete po presnej strele Ališauskasa.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Potom však prišli chvíle hostí. Najskôr Takáč v oslabení znížil na rozdiel štyroch gólov a o šesť minút neskôr dal tretí gól hostí Galamboš. Do kabín však išiel Slovan s náskokom štyroch gólov, pretože v 37. minúte Rapáč dobre zareagoval v bránkovisku na strelu Jendeka a po tom, čo Tomekovi vypadol puk, ho útočník Slovana poslal do bránky.

Strelecky boli prvé dve tretiny vyrovnané, no Slovan ťažil najmä z toho, že pokusy jeho hráčov smerovali častejšie na bránku ako strely hostí. Platilo to aj v tretej tretine, „belasí“ mohli prikrášliť triumf najmä vďaka presilovým hrám, ale Tomek už neinkasoval.

Makarov však áno, keď ho 33 sekúnd pred koncom prekonal Török a stanovil konečný rezultát. Ihneď po góle sa do pästnej výmeny pustili Maier a Louis, hosťujúci obranca knokautoval domáceho beka, ktorého museli odviesť na nosidlách.

Tipos extraliga – predohrávka 12. kola:
Slovan Bratislava – Dukla Ingema Michalovce 7:4 (4:1, 3:2, 0:1)
Góly: 2. Studenič (Štajnoch, Ranford), 2. O'Donnell (Gašpar, Lee), 18. Kytnár (Gašpar, Sersen), 19. Gašpar (O'Donnell, Urbánek), 22. Studenič (Valach, Štajnoch), 24. Ališauskas (Zigo, Sersen), 37. Rapáč (Jendek) – 5. Ragan (Török, Mihálik), 27. Takáč (Southorn), 33. Galamboš (Takáč, Southorn). Rozhodovali: D. Konc st., Hronský – Šefčík, Hercog, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše Maier (Slovan) 10 min a Louis (Michalovce) 5 min + DKZ za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, bez divákov.
Slovan Bratislava: Makarov – Sersen, Ališauskas, Bačik, Štajnoch, Lee, Valach, Maier, Beňo – Harris, Zigo, Buček – Studenič, Kytnár, Ranford – O'Donnel, Urbánek, Gašpar – Jendek, Petráš, Rapáč.
Michalovce: Škorvánek (21. Tomek) – McCormack, Ventelä, Southorn, Mihálik, Zeleňák, Louis, Bždoch, Ťavoda – Hickmott, Lalancette, Regenda – Takáč, Galamboš, Bartánus – Korhonen, Češík, Mašlonka – Ragan, Farkaš, Török.

hlasy po zápase:
Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: „Chceli by sme poďakovať celému mužstvu, pretože zvládlo nabitý program. Boli tam síce výpadky, ale musíme hráčov pochváliť, najmä presilovkové a oslabovkové formácie. Vyzeralo to tak, ako sme si predstavovali. K záveru sa nechcem vyjadrovať, ale niekto tam urobil veľkú chybu. Maier si nič nepamätá, je v nemocnici.“

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: „Z našej strany to bol zlý výkon, našim fanúšikom sa ospravedlňujem za to, čo sme dnes predviedli. Totálne sme zlyhali a ako tréner to beriem na seba. Nemalo by sa nám to stávať. Už dávno som sa necítil na striedačke tak zle. Slovan vyhral zaslúžene, bol lepší vo všetkých činnostiach.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Dukla Michalovce #Tipos extraliga