Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga má najhoršie za sebou. Pomohla jej prestávka

Situácia sa možno vyrieši sama. Tak zneli slová Miroslava Šatana pred štartom sezóny na tému šírenie koronavírusu v extraligových kluboch. Netrvalo dlho a ukázalo sa, že šéf slovenského hokeja mal pravdu.

09.11.2020 15:12
Nitra, radosť, gól Foto: ,
Radosť hokejistov Nitry.
debata

Päť týždňov po začiatku súťaže si vírusom a karanténou prešli všetci účastníci. Ak českí kolegovia odhadujú premorenosť v tamojšej extralige na 90 percent, na Slovensku je to približne o desať percent menej.

Lige pomohla aj reprezentačná prestávka. Národný tím pre komplikácie spôsobené pandémiou zrušil účasť na Nemeckom pohári. Tímy tak neprišli o reprezentantov a mohli podohrávať odložené súboje.

Mínusom je úroveň niektorých duelov. Fanúšikovia sa v nedeľu tešili na tradičný šláger Košice – Slovan, ale po záverečnom hvizde zostali sklamaní. V ľudoprázdnej Steel Aréne chýbali nielen diváci, ale predovšetkým kvalita na ľade. Z výhry 2:0 sa napokon tešili hostia.

„Takéto zápasy sú zradné. Dlho sme viedli len jednogólovým rozdielom, nikdy neviete, kedy sa to môže otočiť. Chceli sme hrať na brejky, ale brzdili nás vylúčenia,“ hodnotil duel kouč Slovana Roman Stantien.

Desať najťažších hokejistov v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
9. Ross Johnston (NY Islanders) - 106,60 kg

Potešila ho defenzíva a najmä Andrej Makarov. Ruský brankár sa zatiaľ ukazuje vo veľmi dobrom svetle, keď v Košiciach vychytal druhé čisté konto za sebou.

Oceliari prepadli v útoku. Nepomohlo im ani desať presilových hier a prvýkrát po dvanástich rokoch nedali tradičnému rivalovi doma čo i len gól.

„Trápime sa v koncovke, ďalší problém sú naše presilovky. Hráčov upozorňujeme, aby ich riešili jednoduchšie. Zatiaľ to nemá žiadny efekt,“ povzdychol si košický tréner Jan Šťastný. Najlepšiu formu má zatiaľ Nitra. V gólovej prestrelke pretlačila posledný Liptovský Mikuláš 6:5 a stále je stopercentná. Na prvé miesto v tabuľke jej to zatiaľ nestačí, lepšie sú o skóre Nové Zámky, ktoré majú najviac odohratých zápasov.

Kouč Nitry Antonín Stavjaňa je známy maximalista a ani po výhre nad Liptákmi nebol spokojný. „Dali sme šesť gólov, to sa hodnotí pekne, ale inkasovať päť nie je dobrá vizitka. Kabína vie, že herný prejav nebol ideálny,“ reagoval Stavjaňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Tipos extraliga