Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovciam pomohli presilovky, v Detve určilo víťaza predĺženie

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 9. kole Tipos extraligy nad MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2.

30.10.2020 20:52 , aktualizované: 21:57
SR Hokej Extraliga 9. kolo Michalovce Liptovský... Foto:
Hráč Michalovciec Ville Juhani Korhonen v súboji s Máriom Kuralim z MHK 32 Liptovský Mikuláš.
debata

V prvej tretine sa nehral príliš okulahodiaci hokej. Hra sa najskôr prelievala pomaly. V štvrtej minúte zachytil rozohrávku Petrána Samuel Takáč, ktorý nedal brankárovi Krasanovskému šancu. Hostia mohli vyrovnať pri vylúčení Regendu, Michalovčania však oslabovku v pohode ustáli.

Svoje vedenie mohli zvýšiť v druhej polovici prvej časti, zo súvislejšieho tlaku ale nevyťažili v podstate nič. Druhú tretinu odštartovali Michalovčania presilovkou pre príliš veľký počet hostí na ľade a tú využili už po pár sekundách, keď od modrej napriahol McCormack a Galamboš tečoval puk za bezmocného Krasanovského.

V 24. minúte mohli ísť domáci dokonca do trojgólového vedenia, presilovku ale zahrali zle a dokonca pri nej inkasovali, keď im ušiel Okuliar. V tretej tretine pokračoval hokej, v ktorom dominovali domáci, no tí sa trápili v koncovke.

Najskôr opäť nevyužili presilovku po vylúčení Hamráčka, následný Okuliarov faul ale potrestal Hickmott. Dukla sa však od súpera neodtrhla, keďže v 48. minúte na rozdiel jedného gólu opäť znížil Štrauch.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

V posledných siedmych minútach hostia nevyužili možnosť na vyrovnanie pri dvoch presilovkách, za čo pykali v poslednej minúte, keď sa gólom do prázdnej bránky presadil Török.

HK Dukla Ingema Michalovce – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 4. Takáč, 21. Galamboš (McCormack, Korhonen), 46. Hickmott (Southorn, Lalancette), 60. T. Török (Regenda) – 25. Okuliar (Petran), 48. Štrauch, rozhodovali:M. Novák, Štefík – Bogdaň, Kacej.. vylúčení 5:4 na 2 min,. presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, beu divákov

Miroslav Chudý, tréner HK Dukla Ingema: „Musím pochváliť súpera. Hrali sme proti dobre zorganizovanému tímu. Mali sme síce prevahu, na góly sme sa však narobili. Naše víťazstvo sa rodilo ťažko, pomohli nám presilovky. V závere sme si to skomplikovali. Hlúpymi faulmi sme im ponúkli možnosť zisku bodov, nakoniec sme to však ustáli.

Pavol Paukovček, asistent trénera MHK 32: „Hrali sme proti veľmi silnému súperovi. Naša hra mala hlavu aj pätu. Počas celého duelu sme siahali na body, žiaľ, doplatili sme na to, že sme nevyužili dve presilovky v závere a takisto na hrubé individuálne chyby.“

Skvelý Charbonneau

Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v 9. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 3:2 po predĺžení. Detvania nedali výkonom v prvej tretine najavo, že nehrali takmer dvadsať dní.

V prvej tretine ubránili dve presilovky súpera a mohli ísť do vedenia hneď po skončení tej prvej, keď z trestnej lavice vykorčuľoval v tretej minúte Askarov, ale únik nepretavil do gólu.

Na opačnej strane mal vzápätí dobrú príležitosť Zahradník, no zoči – voči Schollovi neuspel. Úspech potom neslávila ani kombinačná akcia domácich s koncovkou Čacha, až v trinástej minúte to vyšlo legionárom spod Poľany. Z ľavej strany Charbonneau prihral na pravú voľnému Coxovi a ten bez prípravy mieril do odkrytej bránky Kiviaha – 1:0.

Hostia mali niekoľko nebezpečných situácii, tie však dobre riešil Scholl. Zapotil sa najmä na začiatku druhej tretiny po koncovkách Hämäläinena a Giľáka. Detva mohla kontrovať z protiútoku, no pred gólmanom Kiviahom stroskotal Klíma.

Hokejisti Detvy sa na archívnej snímke tešia z... Foto: SITA, Peter Rusko
Detva, Nové Zámky Hokejisti Detvy sa na archívnej snímke tešia z gólu proti Novým Zámkom.

Následne však dostal Cox prísny trest za podrazenie Giľáka, ktorý mohol pokračovať v zápase. Nové Zámky päťminútovú početnú prevahu pretavili do vyrovnávajúceho zásahu. Po strele Ordzovenského od modrej tečoval účinne puk Hain – 1:1.

Oba tímy následne nepoľavili v tempe, hrozili najmä v presilovkách, ale gólmani v strednom dejstve už nekapitulovali. V úvode tretej tretiny viac hrozili hostia, ktorí hrali len na tri formácie, ale nevyužili ani presilovku štyroch proti trom a pykali za to.

Domáci predviedli v 50. minúte rýchlu akciu po ktorej sa tešil Charbonneau zblízka po presnej prihrávke Čacha – 2:1. Tretí gól mal potom na hokejke ďalší legionár v tíme spod Poľany Askarov, ale zoči – voči Kiviahovi pohorel.

Novozámčania v závere pritlačili a využili presilovku. Hain sa presadil od modrej čiary a vyrovnal na 2:2. Detva následne tiež hrala presilovú hru a presunula si ju do predĺženia, no nedokázala skórovať. Podarilo sa jej to napokon v 64. minúte, keď z medzikružia tvrdou ranou rozvlnil sieť Charbonneau.

HC 07 Detva – HC Nové Zámky 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)
Góly: 13. Cox (Charbonneau), 50. Charbonneau (Čacho, Askarov), 64. Charbonneau (Askarov) – 28. Hain (Ordzovenský, Holovič), 56. Hain. Rozhodovali: D. Konc st., P. Stano – J. Konc ml., Gegáň. Vylúčení na 2 min.: 6:6, vyššie tresty: Cox (Detva) 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Bez divákov.
HC 07 Detva: Sholl – Korím, Golian, Rais, Lalík, Jendroľ, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač – Askarov, T. Klíma, Halama – Cox, Čacho, Charbonneau – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – J. Sýkora, P. Valent, R. Gašpar
HC Nové Zámky: Kiviaho – Holenda, Hain, Västilä, Drtina, Fereta, Ordzovenský – Rogoň, Ondrušek, Zahradník – Hämäläinen, Seppänen, Giľák – Bajtek, Holovič, J. Jurík – M. Andrisík

Ernest Bokroš, tréner Detvy: „Nechcem, aby to vyzeralo neskromne, ale dnes to malo byť víťazstvo za tri body. Som nespokojný. Hra nezodpovedala tomu, čo sme si povedali pred zápasom a ako sme sa na tento duel celý týždeň pripravovali. Jediným ospravedlnením je dlhý herný výpadok zapríčinený koronavírusom. V predĺžení sme napokon vyhrali, máme aspoň dva body, ale po hernej a fyzickej stránke som očakával od svojho mužstva viac.“

Martin Hrnčár, tréner N. Zámkov: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Hrali sme na tri formácie. Prvá tretina bola vlažná, rozbehli sme sa ž v tej druhej, keď nám pomohla päťminútová presilovka. Potom sme inkasovali lacný gól, ale aj na ten sme odpovedali v presilovke. Bol to aj súboj brankárov. Mali sme množstvo šancí, boli sme aktívnejší v streľbe, ale chýbalo nám viac pokoja na hokejkách. V predĺžení sme spravili fatálnu chybu, nechali sme voľného hráča a ten to pre nás žiaľ trafil.“

Samuel Hain, dvojgólový strelec N. Zámkov: „Moje dva góly ma potešili, ešte nikdy som nedal dva góly v zápase, ale by som ich určite vymenil za tri body. Mali sme veľa šancí na to, aby sme tento duel vyhrali. Avšak vyrobili sme aj veľa chýb. Musíme sa z tohto zápasu poučiť. Súper bol nahecovaný, dobre nás napádal, no my sme to mali zobrať herne do svojich rúk a vyhrať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Michalovce #HC 07 Detva