Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice chcú v nedeľu hrať, do karantény ide Poprad

Šatňu HC Košice zasiahol koronavírus ako jednu z prvých v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži a práve východniari sú jediné mužstvo, ktoré v novom ročníku Tipos extraligy ešte neodohralo ani jeden zápas.

13.10.2020 12:35
poprad 1 Foto:
Zimný štadión v Poprade.
debata

Košičania však hlásia pozitívnu zmenu – zdravotný stav väčšej časti kádra sa zlepšil.

Po ďalšom pretestovaní a potrebných úkonoch by mohli hráči vykorčuľovať na prvý tréning väčšiny tímu v Steel aréne už vo štvrtok 15. októbra. Všetko bude závisieť od výsledkov testov a usmernení lekárov a hygienikov.

"Ak začneme trénovať vo štvrtok, na prvý zápas by sme mohli nastúpiť už v nedeľu 18. 10. v naplánovanom 6. kole proti Banskej Bystrici na zvolenskom ľade. Tím by za normálnych okolností potreboval dva týždne na dobehnutie vynechaných tréningov, nemáme však na výber.

Ak to situácia umožní, nastúpime už v nedeľu s hráčmi, ktorých zdravotný stav bude vyhovujúci. Chceme už hrať," uviedol Jan Šťastný, športový riaditeľ a zároveň hlavný tréner HC Košice, na klubovom portáli hckosice.sk.

„Vedenie HC Košice aktívne komunikuje so zástupcami ostatných klubov Tipos extraligy a hľadá náhradné termíny na odohranie vynechaných zápasov. Kalendár budeme na klubovej stránke aktualizovať po potvrdení dátumov konkrétnych zápasov,“ informoval oficiálny web HC Košice.

Minimálne dva zápasy

V mužstve slovenského hokejového extraligistu HK Poprad sa vyskytol koronavírus. Hráči, ako aj všetci členovia realizačného tímu HK Poprad prerušili tréningový proces vzhľadom na pozitívny test v kabíne A-tímu.

Podľa utorňajšej informácie na klubovom webe, mužstvo určite neodohrá najbližšie dva domáce duely proti Novým Zámkam a maďarskému Miškovcu. Klubové vedenie poskytne viac informácií v priebehu dňa.

„Pevne veríme, že sa spoločne všetko zlepší a čoskoro sa zídeme opäť na zimnom štadióne. K celej veci pristupujeme zodpovedne a komunikujeme s najvyššími zdravotníckymi úradmi. Hráči, ale aj realizačný tím sú izolovaní v domácej karanténe,“ uviedol HK Poprad v stanovisku.

Miroslav Šatan. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Miroslav Šatan Miroslav Šatan.

Zväz pozastavil nižšie súťaže

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v súvislosti s najnovšími opatreniami a nariadeniami vlády SR a Ústredného krízového štábu SR rozhodol o pozastavení druhej najvyššej súťaže – Slovenskej hokejovej ligy (SHL), 2. ligy, juniorských, dorasteneckých a kadetských súťaží.

Prostredníctvom regionálnych zväzov taktiež pozastavil aj všetky súťaže žiakov a hokejovej prípravky. Zastavenie súťaží je s účinnosťou od utorka 13. októbra, zápasy sa odkladajú na neurčito, informoval SZĽH na svojom webe.

„Slovenský zväz ľadového hokeja v dobe vydania tohto usmernenia nedisponuje rozhodnutím Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ), či sa prijaté nariadenia dotýkajú a do akej miery sa dotýkajú ostatných športových aktivít, ako sú hokejové kempy, tréningy a podobne,“ uviedol zväz na svojej webstránke s tým, že aktualizované usmernenia vydá po analýze doplňujúcich informácií zo strany ÚVZ a štátneho tajomníka ministerstva školstva pre šport.

Na základe nedeľňajšieho rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR sa od štvrtka 15. októbra nebudú môcť na Slovensku konať žiadne hromadné podujatia vrátane športových.

Výnimku dostali iba najvyššie profesionálne súťaže vo futbale, hokeji, volejbale, hádzanej a basketbale. Tie môžu ďalej pokračovať za podmienky, že sa uskutočnia bez divákov a hráči budú pravidelne testovaní na COVID-19.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HC Košice #HK Poprad #Tipos extraliga