Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan mi stále dlhuje peniaze. Splátky si upravil podľa seba

Hokejový útočník Andrej Šťastný strávil v Slovane šesť sezón v KHL, ostatné tri roky pôsobil v Banskej Bystrici, vo Zvolene a aktuálne je hráčom Nitry.

07.10.2020 15:18
Andrej Šťastný Foto: ,
Andrej Šťastný na archívnej snímke v drese Slovana.
debata

Dvadsaťdevätročný rodák z Považskej Bystrice pre denník Šport uviedol, že niekdajší zamestnávateľ Slovan mu stále dlhuje peniaze.

„Ako sa vracal klub vlani z KHL do extraligy, oslovoval všetkých hráčov a ponúkol im splátkové kalendáre dlžných peňazí. Riešili to mailovou komunikáciou, kde napísali, že sa ospravedlňujú za neplnenie záväzkov a chcú sa so všetkými vyrovnať.

Nerobil som žiadne problémy, právnici si povymieňali len zopár pripomienok. Dlžná suma sedela, dvakrát som splátkový kalendár vytlačil a podpísal. Následne som papiere poslal Slovanu späť poštou,” uviedol robustný útočník Šťastný a pokračoval:

„Suma bola rozdelená na desať splátok. Prvá prišla do pár dní vo výške 30 %. Prišli mi aj ďalšie, ale stále som nemal späť od Slovana nimi podpísaný splátkový kalendár. V marci som ešte intenzívnejšie pracoval na tom, aby mi ho konečne poslali späť.“

Andrej Šťastný (úplne vpravo) pri jednej z... Foto: TASR, Michal Svítok
SR Hokej KHL Slovan Magnitogorsk BAX Andrej Šťastný (úplne vpravo) pri jednej z gólových osláv.

Zo Slovana poslali Šťastného právnikovi nový splátkový kalendár, kde podľa hráčových slov chýbalo niekoľko tisíc eur, ktoré mu klub dlhoval.

"Slovan si si svojvoľne upravil splátky podľa seba. Zrazu tam bolo menej peňazí. Pritom som sa snažil byť voči klubu vždy fér. Odvtedy sa s ním ťaháme,” dodal.

Aj keď majú papiere aj noví vlastníci Slovana, postoj k dlžným peniazom sa nezmenil.

„Keď prebiehala ligová rada, podal som sťažnosť aj na zväz, keďže pôvodný splátkový kalendár Slovan predložil aj SZĽH ako jednu z podmienok pre udelenie licencie.

Zväz následne vyzval klub, aby k tomu podal stanovisko, na čo Slovan reagoval, že neevidujú odo mňa žiadne doklady.

Andrej Šťastný v súboji s Jegorom Averinom. Foto: SITA, Martin Mednansky
HOKEJ-KHL: Bratislava - Jaroslavľ Andrej Šťastný v súboji s Jegorom Averinom.

To však nie je pravda, pretože všetky doklady som im poslal. Navyše, Slovan pôvodný splátkový kalendár predkladal aj zväzu. Ak by som trval na vyplatení celej sumy hneď ako niektorí hráči, zrejme by som mal všetko vyplatené," myslí si.

Denník Šport získal stanovisko aj od zväzu: „Slovenský zväz ľadového hokeja sa v tejto veci riadil licenčnou smernicou. Na základe doručených dokumentov zo strany klubu aj hráča SZĽH vyhodnotil, že o relevancii tohto nároku môže rozhodnúť iba súd. Vzhľadom na to bola súťažná licencia udelená Slovanu Bratislava v súlade s predpismi SZĽH.“

Reakcia Slovana

„Potvrdzujeme, že nárok na zaplatenie uvedenej čiastky uplatnil Andrej Šťastný aj v HC Slovan Bratislava prostredníctvom svojho právneho zástupcu. Klub požiadal prostredníctvom svojho právneho zástupcu Andreja Šťastného, aby predložil doklady, ktoré by preukazovali právny nárok hráča na zaplatenie požadovanej čiastky (zmluvu, podpísanú dohodu o splátkovom kalendári a pod.) a to z dôvodu, že HC Slovan Bratislava neeviduje takýto záväzok v účtovníctve.

Zimný štadión Ondreja Nepelu, domáca aréna... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Slovan, Topoľčany Zimný štadión Ondreja Nepelu, domáca aréna hokejistov Slovana.

Do dnešného dňa sme však od Andreja Šťastného nedostali doklady, ktoré by preukazovali vznik nároku na zaplatenie ním spomínanej sumy. Namiesto toho nás kontaktovalo SZĽH na vyjadrenie k výzve. Po doručení výzvy sme opätovne kontaktovali právneho zástupcu Andreja Šťastného so žiadosťou o predloženie dokladov.

O tému sa zaujímal aj SZĽH ako orgán, ktorý udeľuje ligové licencie. Klub listom člena predstavenstva, pána Hofstädtera zo dňa 24. 9. 2020 odpovedal, že pred podaním žiadosti, ani v súčasnosti nemá žiadne pochybnosti o splnení podmienok pre vydanie súťažnej licencie na sezónu 2020/21.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Andrej Šťastný