Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korona šarapatí v extralige. Do karantény idú aj Liptáci

V hokejovom klube MHK 32 Liptovský Mikuláš sa objavil jeden pozitívny prípad na nový koronavírus a všetci hráči A-mužstva išli spolu s realizačným tímom do karantény.

05.10.2020 10:51
SR hokej TL 41 kolo Košice Liptovský Mikuláš KEX Foto: ,
Hokejisti Liptovského Mikuláša na archívnej snímke z minulej sezóny.
debata

Liptáci tak neodohrajú v pôvodných termínoch zápasy vo Zvolene (9.10.) a v Nových Zámkoch (11.10.).

Mikuláš zároveň prerušil tréningový proces minimálne do 9. októbra.

"V mužstve sa totiž objavil pozitívny prípad na COVID-19. Ide o jednu osobu, ktorá je už samozrejme tak ako celé mužstvo v domácej karanténe. K celej veci sme samozrejme pristúpili zodpovedne a komunikujeme už s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši.

Po spoločnom otestovaní celého mužstva pevne veríme, že sa ďalší prípad neobjaví a budeme môcť pokračovať v tréningovom a zápasovom procese. Nateraz ostáva jasné, že plánované zápasy 9. októbra vo Zvolene a 11. októbra v Nových Zámkoch v týchto termínoch neodohráme," uvádza sa na oficiálnej stránke klubu.

Ide už o štvrtý klub Tipos extraligy, v ktorom zaznamenali pozitívny test na nový koronavírus. Už predtým ich hlásili Nové Zámky, Košice i maďarský účastník z Miškovca. Mikuláš odohral v novej sezóne zatiaľ iba jeden duel, keď v piatok prehral na ľade Detvy 3:5.

Považskobystrickí hádzanári nevycestujú do Topoľčian

Tréner hádzanárov MŠK Považská Bystrica Václav Straka mal pozitívny test na nový koronavírus. TASR o tom informoval manažér považskobystrických hádzanárov Peter Valášek.

„Tréner Straka bol v kontakte s osobou, v ktorej okolí sa vyskytol nový koronavírus. Ako samoplatca sa dal otestovať a v sobotu mu oznámili, že je pozitívny. Celé družstvo a realizačný tím išli hneď od soboty do karantény,“ uviedol Valášek.

Ako dodal, všetci sú nahlásení ako kontaktné osoby na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici a v stredu a vo štvrtok (7. – 8. 10.) sa podrobia testovaniu. V karanténe budú minimálne do pondelka (12. 10.), o ďalšom postupe sa rozhodne podľa výsledkov testov.

Považskobystrickí hádzanári tak nevycestujú na extraligové stretnutie do Topoľčian. Podľa informácií z mesta je v športovej hale kompletne zastavená tréningová činnosť až do odvolania.

Odklad aj vo volejbalovej lige

Zápas sobotňajšieho 2. kola (10. októbra) mužskej volejbalovej extraligy 2020/2021 medzi domácim TJ Spartak Myjava a VK OSMOS Prievidza odložili.

Dôvodom je povinná karanténa tímu Prievidze v súvislosti s ochorením COVID-19. Termín dohrávky bude známy neskôr po dohode klubov. Informovala o tom Slovenská volejbalová federácia (SVF).

debata chyba