Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti sa spojili a hlásia: Nové opatrenia môžu byť likvidačné

Hokejisti z najvyššej slovenskej súťaže Tipos extraligy sa domnievajú, že prijatie nových sprísnených opatrení v boji s koronavírusom môže byť pre hokej likvidačné.

12.09.2020 10:58
Michal Sersen, Samuel Mlynarovič Foto: ,
Kapitán Slovana Michal Sersen (vpravo) na archívnej snímke v súboji so Samuelom Mlynarovičom z Banskej Bystrice.
debata (17)

Dvojica hráčov bratislavského Slovana Branislav Rapáč a Michal Sersen a obranca Ivan Švarný z HK Nitra s podporou kapitánov a všetkých hráčov extraligových mužstiev v tejto súvislosti poskytli vyhlásenie, ktoré uvádzame v plnom znení bez redakčných úprav:

"My, hokejisti Tipos extraligy, by sme chceli požiadať kompetentných ľudí, aby sa začali zaoberať situáciou, ktorá nastala dôsledkom opatrení voči pandémii koronavírusu v slovenskom športe. Hokejové kluby sú súkromné subjekty, ktorým štát nedovoľuje od polovice marca podnikať v plnom rozsahu.

Veľká časť ich príjmov pochádza zo vstupného od fanúšikov. Bez ich prítomnosti na tribúnach profesionálny hokej neprežije. Na Slovensku sa dlhodobo zanedbáva financovanie športu a jeho podpora. Aj bez týchto obmedzení bol šport v kritickom stave. Ak sa zavedú navrhované prísne podmienky do praxe, bude to preň likvidačné.

Hokej je spolu s futbalom najpopulárnejším športom na Slovensku. Na viacerých štadiónoch sú pravidelne zaplnené tribúny. Celý šport je formou relaxu pre fanúšikov, dokáže spájať a formuje aj mladých ľudí k zdravému životnému štýlu.

Spojili sme sa a chceme dať najavo, že nám záleží, aby sme mohli hrať ďalej, baviť fanúšikov a vytvárať vzory pre deti. Ligové hokejové zápasy sa nehrajú už od marca a ďalšie čakanie ohrozuje naše kariéry. Chceme pracovať a robiť to, čo vieme najlepšie. Za navrhovaných podmienok je to nemožné.

Ak sa veci nezmenia, ostane nám amatérsky šport, o ktorý bude minimálny záujem. Nechceme s nikým bojovať, ale boli by sme radi, keby s nami začali kompetentní komunikovať a začal sa dialóg, ktorý nám chýba. Nezľahčujeme situáciu okolo pandémie koronavírusu. Všetci vieme, že zdravie je prvoradé. Ak si však pochováme šport, odrazí sa to postupne na celej spoločnosti."

17 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Tipos extraliga