Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okúsil AHL i KHL, nemá problém zhodiť rukavice. Zvolen má štvrtého cudzinca

Americký hokejový obranca Bobby Shea sa stal novou akvizíciou tipsportligového Zvolena. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke. Aktuálne je druhý cudzinec v obrane HKM a celkovo štvrtý v kádri.

17.07.2020 11:07
HOKEJ: Tréning HKM Zvolen pred zaèiatkom sezóny Foto: ,
Hokejisti Zvolena (na archívnej snímke) počas tréningu.
debata

Sheova kariéra sa do roku 2018 odvíjala v nižších zámorských súťažiach. Pôsobil najmä v ECHL, zahral si aj v 66 zápasoch AHL.

V ročníku 2018/2019 bol pre študijné povinnosti bez angažmánu, po ňom zamieril do Číny. V dvoch zápasoch v drese Červenej hviezdy Kchun-lun okúsil KHL, väčšiu časť ročníka 2019/2020 však strávil vo Vyššej lige v drese ORG Peking.

V 47 zápasoch mal bilanciu 9 gólov, 18 asistencií, 116 trestných minút a 15 mínusových bodov v hodnotení +/-.

"Bobby Shea je ofenzívne ladený obranca. Je to vynikajúci korčuliar s dobrou strelou a palicovou technikou, ktorý vie vyviezť puk z obrannej do útočnej tretiny. Má veľa trestných minút, ktoré vychádzajú z toho, že nemá problém zhodiť rukavice a zastať sa spoluhráčov.

Bol štvrtý najproduktívnejší obranca VHL, pričom odohral o päť zápasov menej ako prvý a spomedzi obrancov dal najviac gólov. Ročník 2018/2019 úplne vynechal, avšak pre školské povinnosti.

Potreboval doštudovať, preto nemohol mať profesionálnu zmluvu, no počas celého roka trénoval s univerzitným tímom," uviedol hráčsky skaut Patrik Ryba pre hkmzvolen.sk

Po angažovaní 29-ročného Američana sú na súpiske zvolenského tímu štyria legionári. Okrem Sheu aj kanadský obranca Ben Betker a útočníci Mike Hammond z Veľkej Británie a Mikko Nuutinen z Fínska.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Bobby Shea