Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat Krajčiho vnímam pozitívne. Ak príde aj Cíger, pôjdeme hore

Dlhotrvajúca sága predaja hokejového Slovana je na konci. Po štvrťstoročí odchádza z vedúcej funkcie doterajší majiteľ Juraj Široký, ktorý predal klub z hlavného mesta podnikateľovi Rudolfovi Hrubému.

16.07.2020 14:54
Kapuš Slovan Foto:
Richard Kapuš (v strede) získal so Slovanom šesť majstrovských titulov.
debata

„Sme radi, že sa skončilo obdobie neistoty. Teším sa, keď nám nové vedenie predstaví víziu a stratégiu do budúcnosti,“ komentuje zmenu majiteľa klubová ikona Richard Kapuš (47).

So Slovanom získal ako hráč šesť majstrovských titulov, aktuálne trénuje belasú mládež.

Ako ste prijali správy o kúpe Slovana novým vlastníkom?

Dlhodobejšie sa hovorí o tom, že teraz už bývalý majiteľ má finančné problémy a že Slovan nefunguje tak, ako má. Štvrtkovú správu o zmene vlastníctva som prijal ako fakt s nádejou, že klub bude kráčať správnou cestou.

Ako vnímate návrat bývalého generálneho manažéra Maroša Krajčiho?

Pozitívne.

Môžu si už hráči, ktorí majú podpísané zmluvy, vydýchnuť a pripravovať sa na novú sezónu s väčším pokojom?

Určite áno. Informácia, že klub má nového majiteľa s jasnou víziou a snahou sa pustiť do práce, je pozitívna nielen pre hráčov, ale aj pre ostatných zamestnancov klubu.

Aké prvé kroky by malo urobiť nové vedenie?

Nevidím priamo do klubovej kuchyne. Som tréner mládeže, svojím spôsobom len radový zamestnanec. Všetci koučovia čakali na to, čo sa udeje. Onedlho sa začne príprava na novú sezónu a neistota z ďalších týždňov nebola príjemná pre nikoho z nás.

Myslím si, že nových šéfov čaká dostatok práce. Slovan totiž nie je len A-mužstvo, patria k nemu mládež i značný počet zamestnancov. Som presvedčený, že nové vedenie má premyslenú stratégiu i víziu a v dohľadnej dobe nám ju predstaví.

Slovan sa hrdí históriou, reputáciou a patrí medzi tradičné kluby. Navyše ho čaká oslava storočnice vzniku. Verím, že aj vzhľadom na tieto fakty to bude po novom všetko fungovať lepšie.

Ste pripravený pokračovať v klube?

Áno, som. Hoci ma nové vedenie ešte nekontaktovalo, verím, že sa tak udeje v krátkom čase. Šepkalo sa dlho o rôznych veciach, na oficiálne informácie sme čakali doteraz.

Hovorí sa aj o návrate Zdena Cígera, ktorý by mal rovnako ako vy viesť mládež. Viete si predstaviť vzájomnú spoluprácu?

Jednoznačne áno. Príchod Zdena by bol skvelou správou pre Slovan a najmä pre mládež, pretože má dlhoročné skúsenosti so svojou akadémiou. Myslím, že jeho angažovanie by pozdvihlo úroveň a trénerskú konkurenciu v klube. Konkurencia je jeden z nevyhnutných aspektov k tomu, aby sa mládež mohla zlepšovať.

Je ešte na trhu dostatok voľných hráčov, aby Slovan mohol postaviť do budúcej sezóny konkurencieschopné mužstvo?

Aj za mojej kariéry boli hokejisti, ktorí s hľadaním klubu a podpisom zmluvy čakali do poslednej chvíle. Myslím, že stále je priestor na to, aby Slovan zložil solídne mužstvo. Samozrejme, veľa chalanov sa rozhodlo nečakať.

Ovplyvnila to situácia po koronakríze a fakt, že hráči majú rodiny a chcú mať hmatateľné istoty. Navyše, káder sa dopĺňa vždy aj v priebehu sezóny. Niektorí jedinci nie sú spokojní v pôvodných kluboch a hľadajú nové, robia sa výmeny a trejdy. Z pohľadu Slovana to nevidím až tak čierne.

Kto by mal byť trénerom A-mužstva?

Viem, že doterajší kouč Roman Stantien mal ešte platnú zmluvu. Uvidíme, ako sa k tejto otázke postaví nové vedenie. Špekulovať o tejto otázke je predčasné.

Top 10 najproduktívnejších hráčov extraligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Allan McPherson (Zvolen), 51 zápasov, 59...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #Richard Kapuš #Juraj Široký #Rudolf Hrubý